user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Technisch Beleidsmedewerker Milieu

in Purmerend

Gemeente Purmerend
 • Gemeente Purmerend
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • uur p/w
Beschrijving functie De gemeente Purmerend werkt ‘van buiten naar binnen’: de samenleving is het vertrekpunt en de gemeente bekijkt wat zij daaraan kan en moet toevoegen. Onze medewerkers gaan daarom meer en meer het werkveld in, leggen contact met inwoners en bekijken de situatie ter plekke. Er wordt minder gewerkt vanuit standaarden maar er wordt meer gezocht naar de meest optimale oplossing.

Van belang is dat onze medewerkers het lef hebben om op deze andere manier te gaan werken. Hierbij is het nodig om, buiten de organisatiestructuur om, samen te werken om het voor de inwoners van Purmerend gedaan te krijgen.

De gemeente Purmerend is op zoek naar een

Technisch Beleidsmedewerker Milieu
36 uur | Purmerend


Als technisch beleidsmedewerker milieu weet je wat er speelt binnen het vakgebied. Je bent breed inzetbaar op alle onderwerpen die onder het vakgebied milieu vallen, zoals externe veiligheid, bodem, geluid, water etc. In dit kader adviseer je collega’s van vergunningverlening, toezicht, handhaving en ruimtelijke ordening. Het beoordelen van meldingen in het kader van het Activiteitenbesluit en rapportages in het kader van EED behoren tot het takenpakket.
Daarnaast wordt van je verwacht dat je bijdragen levert aan het opstellen van operationeel beleid op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten. In de dagelijkse praktijk geef je uitvoering aan de Nota integrale vergunningverlening en handhaving 2016-2019 en de Uitvoeringsprogramma’s van Purmerend en Beemster.

Bij de uitoefening van je functie ben je klantgericht met de nodige overtuigingskracht die oog heeft voor de omgeving. Je bekijkt de vraagstukken vanuit een frisse brede blik: je overziet de vraagstukken vanuit de Purmerendse context. Je hebt oog voor wat er werkelijk nodig is en handelt niet vanuit bestaande of standaard oplossingen. Buiten is leidend bij alles wat je doet en je houdt dan ook steeds het resultaat voor de samenleving voor ogen. Je begrijpt als geen ander dat de thema’s gevoelig kunnen liggen en beschikt dan ook over de nodige bestuurlijke en politieke sensitiviteit.

Het team
De technisch Beleidsmedewerker Milieu werkt voor het team Vergunningen, Beleid en Advies binnen het domein Ruimtelijk.

lees meer

Eisenpakket Jouw profiel
 • HBO werk- en denkniveau
 • Milieukundige opleiding of gelijkwaardig
 • Meerdere jaren ervaring als technisch Beleidsmedewerker Milieu met nadruk op Externe Veiligheid en bodem
 • Kennis van de Wet milieubeheer en Wabo
 • Affiniteit met APV, DHW en bijzondere wetten
 • Bent resultaat- en klantgericht met de nodige overtuigingskracht
 • Bent politiek sensitief en bent in staat de vertaalslag naar het werkveld te maken.
Wij bieden:
 • ontwikkelingsmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk
 • een fijne werkomgeving in een team met hart voor Purmerend
 • functieschaal 10, max. € 4.121,- o.b.v. 36 uur
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van verlenging
Ben jij een bevlogen type? En omgevingsgericht? Dan gaan we graag in gesprek met jou!

Ben je na het lezen enthousiast geraakt en ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Stuur voor 2 mei 2017 een korte motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton.

Een opdracht of rollenspel kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Wil je graag meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Josina de Bruijn, Teammanager Vergunningen, Beleid en Advies, 06 23696091.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Technisch beleidsmedewerker milieu vacature, Purmerend, Noord-Holland, HBO, Mileukundige, gemeentebaan, overheid

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Aantal uur per week uur p/w
fulltime