user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Besturingsengineer Software

in Nijkerk

Struik Foods Europe
 • Struik Foods Europe
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • uur p/w
Beschrijving functie Besturingsengineer Software
Nijkerk | Fulltime

Over ons
Struik Foods is een familieonderneming die al sinds 1950 met hart en ziel smaakvolle soepen, sauzen en maaltijden produceert, zowel voor A-merken, als private label. Struik Foods heeft fabrieken in Nederland, België en Duitsland. Als familiebedrijf heeft Struik een sterke ondernemersgeest. Wij geloven in proactief handelen, eerlijke en duidelijke communicatie binnen alle lagen van onze organisatie en hebben passie voor ons werk.

Over de functie
Als Besturingsengineer Software maak je deel uit van onze Technische Dienst. Onder leiding van het Hoofd Elektro & Besturingen werk je samen met jouw directe collega’s in het Elektro Team binnen de Technische Dienst. Naast veelvuldig contact met jouw directe collega’s, heb je ook regelmatig contact met o.a. collega’s van het Mechanische Team en collega’s van de productieafdelingen.

Je houdt je als Besturingsengineer Software bezig met het optimaliseren en verbeteren van productiemachines en processen door de eisen en wensen uit de productie te vertalen naar concrete besturingsoplossingen. Hierbij ontwerp, programmeer en configureer je de besturingsoplossingen met behulp van specifieke pakketten en systemen. Het voordragen van nieuwe softwarepakketten en beheren en archiveren van de data en software op het netwerk zijn eveneens onderdeel van jouw takenpakket.

Daarnaast is het jouw verantwoordelijkheid om o.a. PLC Software, HMI en/of SCADA te testen en in bedrijf te stellen ten behoeve van machines en het proces. Uiteraard doe je dit in overleg met de betrokkenen. Ook houd je je bezig met ICT gerelateerde werkzaamheden binnen de Technische Dienst, zoals het zorgdragen voor Industriële servers, verzamelen van data en koppelen tussen verschillende systemen en het ontwerpen, configureren en beheren van netwerken. Waar nodig werk je hierbij samen met collega’s van de afdeling ICT.

Het opstellen en up to date houden van functionele en technische software documentatie en het beheren van software horen ook tot jouw werkzaamheden. Daarnaast is een belangrijk deel van jouw functie het op regelmatige basis geven van interne trainingen aan de elektromonteurs over besturingstechniek.

Tot slot ben je in deze functie aangewezen als vakbekwaam persoon conform NEN3140. In deze rol zie je erop toe dat de elektrotechnische en veiligheidsnormen worden gehandhaafd en draag je er zorg voor dat de machineveiligheid wordt toepast bij Safety Software.

lees meer

Eisenpakket Jij
 • hebt een relevante afgeronde HBO opleiding (bijv. HBO Elektrotechniek, HBO Industriële Automatisering of soortgelijk)
 • hebt minimaal een aantal jaren praktijkervaring in een soortgelijke functie
 • hebt ervaring met Siemens S7, TIA
 • hebt o.a. kennis van: besturingstechniek PLC Simatic S7 en TIAP, SCADA WinCC, ICT, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, pneumatiek, productiemachines en processen, CE normering en machinerichtlijnen, virtualisatie VMWare en Windows besturingssystemen.
 • hebt een uitstekend analytisch denkvermogen, bent resultaatgericht en hebt overtuigingskracht
 • bent initiatiefrijk en proactief en weet kennis en vaardigheden over te dragen
 • beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift en hebt redelijke kennis van de Duitse taal.
 • bent in bezit van een geldig certificaat voor de NEN3140, dan wel bereid deze te halen.
Wij
Bieden jou een uitdagende en afwisselende functie met een marktconform salaris. Een functie waarbij je werkt in een informele en gedreven werkomgeving met ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen en door te groeien in jouw vakgebied.

Interesse?
Stuur dan jouw motivatie en cv via de sollicitatiebutton.
Heb je vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Naomi van Weerdenburg via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of via 0342-474848.

Trefwoorden: vacature Besturingsengineer Nijkerk, Besturingstechniek, Besturingstechnicus, Engineer, Procestechniek, Industrial Automation, Gelderland

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Aantal uur per week uur p/w
40
Besturingsengineer Software
Score: 7.5
Stemmen: 45

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Nijkerk