user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Contract Manager Infra / Bouw Projecten

in Schiphol

Schiphol Group
 • Schiphol Group
 • HBO / Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • uur p/w
Beschrijving functie Schiphol Group. A world of opportunities.
Schiphol heeft de ambitie om de wereld dichterbij te brengen. Wij willen één van de meest toonaangevende luchthaven ondernemingen zijn. Een commercieel bedrijf met een ondernemende bedrijfsvoering en een maatschappelijke functie, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onze medewerkers, in totaal 2.000, zijn van groot belang in het bereiken van ons doel: Europe’s preferred airport.
De afdeling PLUS (Projectenbureau LUchthaven Schiphol) is verantwoordelijk voor het projectmanagement en de realisatie van verbouw-, nieuwbouw- en onderhoudsprojecten die binnen de Schiphol Group uitgevoerd worden. Dit betreft bijvoorbeeld: uitbreiding van de capaciteit voor bagageafhandeling, aanpassingen aan de Terminal en pieren of onderhoud aan de start- en landingsbanen. Door de groei van de luchthaven groeit ook het aantal projecten, zo is onlangs nog een tijdelijke vertrekhal opgeleverd.

Contract Manager Infra/ Bouw Projecten
Fulltime | Schiphol

Contractmanagement
Een deel van de projecten wordt gegund aan vaste contractanten (main contractors), het andere deel wordt door een aanbesteding in de markt gezet.
Voor deze aanbestede, veelal grote, projecten zoeken we een ervaren Contract Manager die kan adviseren bij de keuze van contracteren, en verantwoordelijk is voor de contractvoorbereiding om vervolgens onder zijn/haar verantwoordelijkheid de contracten uit te voeren en te beheren. Het gaat hier om zowel meer traditionele (UAV) als om geïntegreerde (UAV-gc) contracten.
 
De functie
Als Contract Manager heb je zowel een adviserende als beherende rol. Samen met het projectmanagementteam en de afdeling Corporate Procurement bepaal je een contractstrategie en zorg je voor inrichting van het proces om te komen tot een passende contractvorm voor grote projecten. Hierbij zijn factoren van belang zoals: Schiphol Group als regieorganisatie, Best in Class Assetmanagement, etc. Schiphol Group is voornemens om geïntegreerde contracten te gaan gebruiken waar dit mogelijk is.
Na de contractering ben je als Contract Manager verantwoordelijk voor het beheer van de contracten.
Je bent het eerste aanspreekpunt en je bewaakt het handelen van de partijen naar de letter en geest van het contract.
Je ondersteunt de projectmanagers bij het opzetten en doorvoeren van nieuwe en/of gewijzigde specificaties, servicelevels, etc.
Je signaleert verbetermogelijkheden in bestaande processen, doet verbetervoorstellen voor de verdere optimalisatie en implementatie van de contracten en je bent een vast onderdeel van het projectteam bij eventuele issues in de projecten.
In de projecten op Schiphol worden steeds vaker geïntegreerde contracten toegepast. Jij verzorgt voor een belangrijk deel de input voor de transitie van UAV naar UAV-GC.

lees meer

Eisenpakket Het profiel
 • Academisch/HBO werk- en denkniveau
 • Afgeronde technische studie (in een van de disciplines WTB, EL, TB, CT, BK, LT) of aantoonbare affiniteit hiermee
 • Aantoonbare ervaring in projectmanagement processen (PRINCE2 is een pré)
 • Aantoonbare ruime relevante werkervaring op het gebied van contractmanagement, met verschillende (vigerende) contractvormen van grote omvang voor infrastructurele projecten
 • Ervaring met minstens één project waarin verantwoordelijkheid aanwezig was voor de opzet en implementatie van Systeem Gerichte Contractbeheersing
 • In staat om transitietraject te trekken voor een overgang van traditionele contracten naar het toepassen van meer geïntegreerde contracten en hierover zo nodig op directieniveau aanbevelingen te doen
 • Juridische kennis en kennis van assetmanagement is een pré
 • Ervaring met UAV-gc contracten is vereist
Als Contract Manager beschik je over beïnvloedings- en analytisch vermogen en neem je initiatief en verantwoordelijkheid. Verder ben je klant- en resultaatgericht en gericht op samenwerking.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Aantal uur per week uur p/w
40