user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Systems Engineer

in Houten

VRS Railway Industry
 • VRS Railway Industry
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Beschrijving functie Systems Engineer
Fulltime | Houten

Treinen vol met forenzen denderen dagelijks over het spoor. Dankzij slimme technieken en systemen gebeurt dit veilig, betrouwbaar en duurzaam. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze overweginstallaties, seinen en wisselstellers op afstand monitoren en onderhoud op maat uitvoeren. Om al die intelligente toepassingen te integreren zoeken wij bij VRS Railway Industry een knappe kop in de vorm van een fulltime systems engineer.

Jouw rol als systems engineer
Jij hebt een sleutelrol binnen het 10-koppige team Engineering. Mechanische, elektronische en PLC-componenten knoop jij moeiteloos aan elkaar bij het ontwerpen, berekenen en tekenen van technisch complexe systemen. Systemen die voldoen aan de wensen van onze klanten die ook nog eens van het allerhoogste veiligheidsniveau zijn. Je werkt daarbij aan bestaande en nieuwe systemen waarbij je altijd op zoek gaat naar manieren om onze productportfolio nóg beter te maken. Je kennis van PLC-gestuurde systemen komt je daarbij goed van pas. Zo adviseer en ondersteun je collega-engineers tijdens het specificatie-, ontwerp- en verificatieproces.

Dit alles lukt je door:
 • systeemontwerpen te realiseren die voldoen aan alle randvoorwaarden.
 • de voortgang van het proces in de gaten te houden en afwijkingen tijdig te signaleren.
 • het werk tot in detail te documenteren en valideren.
 • je te verdiepen in technische ontwikkelingen en de toepassing daarvan voor spoorwegbeveiliging.

Hier gebeurt ’t
Bij VRS Railway Industry kunnen we niet wachten om jou te leren kennen. Zodat we straks samen met jou werken aan kwalitatief hoogwaardige spoorveiligheidssystemen. Systemen die heel betrouwbaar zijn en ook nog eens zeer duurzaam dankzij de lage lifecycle kosten. Wij zijn daarbij een innovatieve partner voor onze klanten en toonaangevend op het gebied van overweginstallaties, seinen en wisselstellers. Werken bij VRS Railway betekent dan ook werken in een vooruitstrevende werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief. Een goede sfeer en samenwerking staan daarbij voorop. Zo komen we samen vooruit.

Jouw bureau staat in Houten en is uitstekend bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer. Overigens verwachten we niet van je dat je constant achter je bureau zit. Wij zijn namelijk een echt productiebedrijf. Je kantoor zit direct naast de productiehal waar je zo naar binnenstapt om metingen uit te voeren of even iets af te stemmen. Dat maakt je werk heel tastbaar; wat jij bedenkt, wordt hier gerealiseerd.

lees meer

Eisenpakket Wat breng jij mee?
Jij houdt van puzzelen en ziet razendsnel verbanden. Een talent dat je graag inzet voor de spoorveiligheid in Nederland. Je bent bovendien een echte teamspeler en een sparringpartner voor je collega’s. Dit vul je aan met:
 • een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, zoals Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, of een soortgelijke opleiding.
 • een aantal jaar ervaring als systems engineer waarbij je gewerkt hebt met PLC-gestuurde systemen die moeten voldoen aan de hoogste eisen qua veiligheid en betrouwbaarheid.
 • kennis van CENELEC-standaarden.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Beschrijving werkgever VRS Railway Industry is sinds haar oprichting in 1879 producent van kwalitatief hoogwaardige spoorwegbeveiligingssystemen, welke gekenmerkt worden door hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid en lage life cycle kosten. VRS Railway Industry is een marktgerichte en dynamische onderneming die met eigen ontwikkelingen inspeelt op toekomstige wensen van de klant. De onderneming stelt zich tot doel om een innovatieve partner op haar marktgebied te zijn, waarbij zowel producten, systemen als diensten geleverd worden.

Als het gaat om overweginstallaties, seinen en wisselstellers is VRS Railway Industry toonaangevend in Nederland en ver daarbuiten. Onze expertise bestaat uit het ontwikkelen van producten en systemen voor railinfrastructuur, het produceren en reviseren van deze producten en systemen, uitgebreid testen, installeren en onderhoud. Ook zorgen wij voor de logistiek rondom uw leveringen.

De spoorveiligheid is voor VRS Railway Industry letterlijk een kerntaak.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Wat bieden wij jou?
• een salaris perfect afgestemd op je achtergrond.
• een pensioenregeling.
• reiskostenvergoeding.
• flexibele werktijden, in overleg met je collega’s.
• 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
• uitstekende opleidingsmogelijkheden, onder meer in samenwerking met de VolkerWessels Academy.
• een laptop en mobiele telefoon van de zaak.

lees meer

Systems Engineer
Score: 8.1
Stemmen: 48

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Houten