user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Lead Engineer Elektrotechniek

in Houten

VRS Railway Industry
 • VRS Railway Industry
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Beschrijving functie Lead Engineer Elektrotechniek
Fulltime | Houten

Zondagochtend vroeg, het is nog stil op straat als er in de verte een trein aankomt. De spoorbomen gaan dicht en de waarschuwingsbellen klinken. Elektronische waarschuwingsbellen die hun volume aanpassen aan het omgevingsgeluid. Zo hebben omwonenden geen last van het geluid. Voor het ontwikkelen van dit soort slimme elektronische oplossingen voor spoorwegbeveiligingssystemen zoekt VRS Railway Industry een Lead Engineer Elektrotechniek.

Jouw rol als lead engineer elektrotechniek
Of het nu gaat om nieuwe ontwikkelingen of het verbeteren van bestaande systemen en producten, als ervaren engineer elektrotechniek zorg jij dat het elektrotechnische ontwerp klopt tot in detail. Jij bent een visionair die ziet hoe beveiligingssystemen en overweginstallaties nóg beter en slimmer kunnen werken. En dat niet alleen, je weet jouw haarscherpe inzichten vakkundig om te zetten in solide concepten. Rekening houdend met de technische mogelijkheden en eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daarnaast deel je graag je kennis en ervaring met de junior engineers op de afdeling.

Dit alles lukt je door:
 • elektrotechnische ontwerpen te realiseren die voldoen aan alle randvoorwaarden.
 • het begeleiden van uitbestedingstrajecten.
 • te fungeren als vraagbaak op elektrotechnisch gebied voor klanten, collega’s en leveranciers.
 • te zorgen voor een continue afstemming met de lead mechanical engineer en andere betrokkenen.

Hier gebeurt ’t
Bij VRS Railway Industry kunnen we niet wachten om jou te leren kennen. Zodat we straks samen met jou werken aan kwalitatief hoogwaardige spoorveiligheidssystemen. Systemen die heel betrouwbaar zijn en ook nog eens zeer duurzaam dankzij de lage lifecycle kosten. Wij zijn daarbij een innovatieve partner voor onze klanten en toonaangevend op het gebied van overweginstallaties, seinen en wisselstellers. Werken bij VRS Railway betekent dan ook werken in een vooruitstrevende werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief. Een goede sfeer en samenwerking staan daarbij voorop. Zo komen we samen vooruit.

Jouw bureau staat in Houten en is uitstekend bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer. Overigens verwachten we niet van je dat je constant achter je bureau zit. Wij zijn namelijk een echt productiebedrijf. Je kantoor zit direct naast de productiehal, waar je zo naar binnenstapt om metingen uit te voeren of even iets af te stemmen. Dat maakt je werk heel tastbaar; wat jij bedenkt, wordt hier gerealiseerd.

lees meer

Eisenpakket Wat breng jij mee?
Jij combineert een flinke dosis elektrotechnische kennis met een goed analytisch vermogen en een resultaatgerichte instelling. Zo zie je kansen waar anderen ze laten liggen en bedenk je creatieve oplossingen die ons keer op keer verder brengen. Dit vul je aan met:
 • een afgeronde opleiding op hbo-niveau, zoals Elektrotechniek of een soortgelijke opleiding.
 • minimaal 5 jaar ervaring als (elektrotechnisch) engineer, bijvoorbeeld in de spoorwegtechniek of machinebouw.
 • ervaring met:
          o de elektrische en mechanische aspecten van wissel- en gelijkstroommotoren.
          o het programmeren van PLC’s.
          o het ontwerpen van elektrische circuits
 • kennis van CENELEC-standaarden.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Beschrijving werkgever VRS Railway Industry is sinds haar oprichting in 1879 producent van kwalitatief hoogwaardige spoorwegbeveiligingssystemen, welke gekenmerkt worden door hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid en lage life cycle kosten. VRS Railway Industry is een marktgerichte en dynamische onderneming die met eigen ontwikkelingen inspeelt op toekomstige wensen van de klant. De onderneming stelt zich tot doel om een innovatieve partner op haar marktgebied te zijn, waarbij zowel producten, systemen als diensten geleverd worden.

Als het gaat om overweginstallaties, seinen en wisselstellers is VRS Railway Industry toonaangevend in Nederland en ver daarbuiten. Onze expertise bestaat uit het ontwikkelen van producten en systemen voor railinfrastructuur, het produceren en reviseren van deze producten en systemen, uitgebreid testen, installeren en onderhoud. Ook zorgen wij voor de logistiek rondom uw leveringen.

De spoorveiligheid is voor VRS Railway Industry letterlijk een kerntaak.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Wat bieden wij jou?
• een salaris, perfect afgestemd op je achtergrond.
• een pensioenregeling.
• reiskostenvergoeding.
• flexibele werktijden, in overleg met je collega’s.
• 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
• uitstekende opleidingsmogelijkheden, onder meer in samenwerking met de VolkerWessels Academy.
• een laptop en mobiele telefoon van de zaak.

lees meer

Lead Engineer Elektrotechniek
Score: 7.3
Stemmen: 28

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Houten