Vacature Specialist Elektrotechniek - Rotterdam

Rotterdam

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
 • Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie Specialist Elektrotechniek
36 uur | Rotterdam

Ben jij een technicus met een passie voor elektra die van onze watersystemen technische hoogstandjes maakt?

De afdeling Watersystemen beheert, ontwikkelt en houdt de waterstaatkundige infrastructuur in stand, om zo het oppervlaktewater op voldoende kwantitatief en kwalitatief niveau te brengen en te houden. De hoofdstructuur van de afdeling bestaat uit een team beheer, een team realisatie en een team beleid. Het team realisatie is de intermediair tussen het team beleid en het team beheer. Voor het team realisatie zoeken wij een collega die de uitdaging aan wil gaan om de elektrotechniek voor de gehele watersysteem infrastructuur verder vorm te geven. Durf jij deze uitdaging met ons aan te gaan? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als specialist houd je je bezig met het voorbereiden, uitvoeren en begeleiden van renovatie-, nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten in het watersysteem. Hierbij neem je of deel als projectteamlid of sta je zelf aan het roer om een renovatie als projectleider samen met collega's te realiseren. Ook zal je vakinhoudelijke kennis worden aangesproken bij het opstellen van de onderhoudsconcepten om de techniek zo bedrijfszeker mogelijk te krijgen en te houden.

Het is jouw taak te bewaken dat werken volgens technische voorschriften en procedures worden uitgevoerd. Dit voer je samen uit met de collega's van andere disciplines uit het team zoals werktuigbouwkundigen, bouwkundigen en specialisten in de procesautomatisering. Je waakt over de kwaliteit van de door externe adviseurs opgestelde ontwerp- en contractdocumenten.

Jouw taken en verantwoordelijkheden
 • Je bent in staat zelfstandig de eisen waaraan het systeem moet voldoen te formuleren, selecteert mede de te gebruiken elektrotechnische installaties; werkt dit uit in functionele beschrijvingen en/ of bestekken en evalueert de werking van deze installaties.
 • Je stelt calculaties en kostenramingen op behorend bij de door jou aangedragen adviezen en oplossingen en besteedt voorbereide werkzaamheden aan.
 • Je vervult de rol van installatieverantwoordelijke conform de NEN-3140, en draagt hiermee zorg voor de veilige bedrijfsvoering van de installaties en arbeidsmiddelen.
 • Je voert afstemming overleggen met de andere disciplines, met de collega's van beheer en in de diverse projectteams;
 • Je levert vanuit je vakgebied een bijdrage aan de verdere optimalisatie van de uitvoering van de onderhoudsprocessen;
 • Je bereidt, begeleidt en voert (onderhouds)projecten uit;
 • Je schrijft zelfstandig stukken en voert SAT's en FAT's uit;
 • Je bent als specialist elektrotechniek in staat constructieve ontwerpen te toetsen en berekeningen te beoordelen.
 • Je bent oplossingsgericht ingesteld, bent in staat problemen te analyseren en samen met beheerders en projectteamleden hands-on oplossingen te bedenken en te realiseren.
 • Daarnaast adviseer je de projectleiders/managers over nieuwe ontwikkelingen.
 • Je beschikt over algemene adviesvaardigheden (analytisch vermogen, kennis van zaken, visie, reflectieve houding, kritisch en innovatief vermogen, creativiteit, beleidsgevoeligheid, onafhankelijkheid, gericht op samenwerking).
Uiteraard sta je niet alleen voor deze taken, maar zal je nauw samen werken met de collega specialisten, adviseurs beheer- en onderhoud en projectleiders.

lees meer

Eisenpakket Wat maakt jou succesvol?
Je bent een enthousiaste en initiatiefrijke collega! Je werkt graag in een team, hebt een gestructureerde manier van werken, bent collegiaal, staat open voor vernieuwingen en bent bereid jouw kennis te delen. Communicatief ben je sterk en weet anderen zowel op papier als mondeling te overtuigen met vernieuwde ideeën en oplossingen. Uiteraard is kennis in deze functie ook belangrijk. Je hebt daarom minimaal een afgeronde HBO bachelor- opleiding in de elektrotechniek en minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in dit werkveld. Je hebt daarnaast affiniteit met aanpalende disciplines als procesautomatisering en werktuigbouwkunde en je beschikt over je rijbewijs B om de projecten te kunnen bezoeken.

Wat bieden wij?
 • Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met ruimte voor initiatief;
 • Een salaris van maximaal € 4.500,- bruto per maand (schaal 10) conform de cao Waterschappen.
 • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve ziektekostenverzekering.
Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie inhoud kun je contact opnemen met Henk-Jan Vochteloo, teamleider van team realisatie binnen afdeling Watersystemen, telefoonnummer +316 1136 84 53. Voor vragen over het proces kun je contact opnemen met Chris Scholten via +316 1136 85 05.

Ben jij degene die wij zoeken?
Solliciteer dan online via onderstaande link en stuur ons voor 5 juli je motivatiebrief en CV. Wij zullen je sollicitatie bekijken en zo snel als mogelijk na de sluiting van de vacature contact met je opnemen. De eerste gesprekken zijn gepland op 15 en 23 juli. We willen je vragen om hier rekening mee te houden.

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we in overleg met kandidaten zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: elektrotechniek, specialist, ervaren, HBO, fulltime, Rotterdam, Zuid-Holland, procesautomatisering, werktuigbouwkunde, projectleider, projectmanagement, SAT's, FAT's, NEN-3140, watersysteem

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Info salaris Bruto € 4.500 p/m
Contactpersoon Dhr. Chris Scholten
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Rotterdam