user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Job Coating / Materials Technician

in Amsterdam

Element Materials Technology
 • Element Materials Technology
 • MBO / HBO or higher
 • Junior level
 • Fulltime
 • hours p/w
Function description We are Element, a global platform of laboratories with Engaged Experts specializing in materials testing and product qualification testing in industries where failure is not an option.

Coating / Materials Technician
Element Materials Technology 
Standplaats Amsterdam, 40 uur

Aan de slag als Coating / Materials Technician 
Als Technician binnen de afdeling Coating ga je samen met je collega’s de uitdaging aan om deze afdeling verder te laten groeien en ontwikkelen. Je werkt nauw samen met je collega’s in Amsterdam maar ook met onze coating specialisten uit de UK. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:
 • Het zelfstandig uitvoeren van testen ten behoeve van de coating kwalificaties waarbij je kunt denken aan mechanische-, hechtings- en verouderingstesten
 • Het maken van de rapportages van deze testen
 • Het op voorraad houden van alle benodigde middelen zoals zoutoplossingen en verbruiksmaterialen
 • Alle overige werkzaamheden en processen die binnen een coating laboratorium voorkomen

Nog niet veelzijdig genoeg? Als onze Coating / Materials Technician kan je ook ingezet worden om de overige afdelingen te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ons materiaalkundig laboratorium waar o.a. trekproeven, hardheidsmetingen en corrosieproeven worden gedaan of aan onze Product Qualification afdeling waar diverse kwalificatietesten worden uitgevoerd.

read more

Requirements Wat neem je mee? 
Team player, flexibel, ambitieus en een aanpakker. Dit is onze Technician in een notendop. Jouw werkdag is voorbij wanneer het werk klaar is en je springt graag bij waar nodig. Je bent klantgericht, nauwkeurig in je werk en volgt voorgeschreven procedures en normen.

Wil je echter deze functie echt goed uitdragen, dan zijn onderstaande aspecten zeker op jouw CV te vinden: 
 • een afgeronde technische MBO+ / HBO opleiding, bijvoorbeeld richting werktuigbouwkunde;
 • bij voorkeur één tot drie jaar ervaring binnen een technische omgeving en met soortgelijke werkzaamheden. Maar ook als je binnenkort afstudeert is je sollicitatie zeker welkom!
 • een goede kennis van het Nederlands in woord en geschrift is een must en ook de Engelse taal is geen probleem voor je.

Een aanbod dat je niet af kan slaan
Wij bieden je meer dan een marktconform salaris dat is afgestemd op je opleiding en werkervaring. Wat kan je verder nog van ons verwachten?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Zo kun je in- en externe opleidingen volgen die bij jouw functie en ambitie passen zoals Coating Inspector Level 1 & 2
 • CAO Metalektro
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • Winstuitkering
 • Collectieve (ziektekosten)verzekeringen
 • Flexibele werktijden

Wie zijn wij bij Element Materials Technology?
Element Materials Technology is een snel groeiende organisatie met geaccrediteerde testlaboratoria in Europa en de Verenigde Staten. Ons team van meer dan 2000 wetenschappers, ingenieurs en technici voert Product Kwalificatie Testen, Materiaaltesten en Materiaalonderzoek uit en zorgt er voor dat de klant binnen de afgesproken tijd onafhankelijke en betrouwbare test- en onderzoeksresultaten krijgt. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de olie & gas sector maar ook de vliegtuig- en transportindustrie kunnen bij Element terecht.

Hoeven we niet meer verder te zoeken? 
Heb jij het in je om de Coating afdeling van Element Materials Technology naar the next level te brengen? Dan horen wij graag van je! Je sollicitatie kan je sturen naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via de 'Solliciteer' button. 
Verdere informatie over de functie? Neem dan contact op met Stephan Rokx via stephan.rokx@element.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je niet aan de gestelde functie-eisen voldoet kunnen wij helaas niet ingaan op je sollicitatie.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Amsterdam, Coating technician, WTB.

read more

Company description Element Materials Technology is een snel groeiende organisatie met geaccrediteerde testlaboratoria in Europa en de Verenigde Staten. Ons team van meer dan 2000 wetenschappers, ingenieurs en technici voert Product Kwalificatie Testen en Materiaaltesten en -onderzoek uit en zorgt er voor dat de klant binnen de afgesproken tijd onafhankelijke en betrouwbare test- en onderzoeksresultaten krijgt. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de olie&gas sector maar ook de vliegtuig- en transportindustrie kunnen bij Element terecht.

read more

Salary info Salary negotiable

Ben jij niet vies van je handen uit de mouwen steken en haal jij het beste uit jezelf in een technische omgeving? Zet dan jouw technische kennis en ervaring in bij Element Materials Technology, een van de marktleiders in materiaaltesten, als Coating / Materials Technician!

read more

Amount of hours per week hours p/w
40 uur