user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Operations Manager Drilling & Workovers

in Hengelo

AkzoNobel
 • AkzoNobel
 • HBO / Universitair of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • uur p/w
Beschrijving functie Op de AkzoNobel locatie in Hengelo staat een van de grootste en meest geavanceerde zoutproductiefabrieken ter wereld, inclusief een moderne warmtekrachtcentrale voor opwekking van stoom en elektriciteit en een zoutverwerkingsfabriek. Op deze vestiging wordt pekel gewonnen uit steenzout. Uit de pekel wordt vervolgens zout gewonnen ten behoeve van de chemische industrie, gladheidbestrijding en vele soorten consumptiezout. Het boorterrein is verantwoordelijk voor het winnen en leveren van voldoende pekel aan de zoutproductiefaciliteit. De pekel wordt gewonnen uit een zeventigtal ondergrondse cavernes en een verbindend leidingennet. Het boorterrein in Hengelo, evenals dat in Delfzijl en Mariager (Denemarken) wordt ondersteund door de afdeling Mining, Development & Compliance (MD&C).
Binnen het boorterrein in Hengelo is een vacature ontstaan voor een 

Operations Manager Drilling & Workovers (M/V)

De organisatie van het Boorterrein is in een veranderingsproces. De kernactiviteiten van het boorterrein richten zich op de uitvoering van nieuwbouwboringen en work overs. Daarnaast zijn er activiteiten op het gebied van relatiebeheer, magazijn en onderhoud aan eigen materieel (o.a. rigs) die onder de verantwoordelijkheid van het Boorterrein vallen. 
Als Operations manager drilling & workovers ben je verantwoordelijk voor de veilige uitvoering van alle boringen en caverne-gerelateerde activiteiten (projecten en onderhoud) in zowel Hengelo, Delfzijl als Mariager, de juiste inzet en toepassing van materialen en de veiligheid van de medewerkers.
Je rapporteert aan de Director Mining en werkt nauw samen met het MD&C. Je geeft direct (ca. 15) en indirect (ca. 15 – 20) leiding aan een groep mensen van ca. 30 – 35 FTE’s.

Functietypering
 • Organiseren en uitvoeren van het boor- en workoverplan zoals dit is opgesteld door het Mining department, met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving en AkzoNobel (HSE) standaarden. Is hierbij verantwoordelijk voor de meest optimale inzet van de personele bezetting.
 • Organiseert de uitvoering van het onderhoud van al het materieel en andere assets van het Boorterrein, met inachtneming van eventuele wettelijke eisen.
 • Draagt zorg voor relevante rapportages (financieel, KPI-rapportages) in lijn met de AkzoNobel richtlijnen, wetgeving, zoals de Mijnbouwwet, en veiligheidsregels teneinde tijdig noodzakelijke informatie te kunnen verstrekken aan zowel het management als ook aan de betrokken autoriteiten.
 • Voert functioneringsgesprekken (P&DD) uit, coacht en ontwikkelt zijn medewerkers zodat deze kunnen bijdragen aan het behalen van afgesproken business unit (BU) doelstellingen, en produktiviteits-, efficientie- en kwaliteitsverbeteringen.
 • Informeert, traint and instrueert directe medewerkers en overige medewerkers binnen het Boorterrein over de geldende wet- en regelgeving en veiligheidsvoorschriften teneinde een veilige werkomgeving te kunnen waarborgen.
 • Draagt bij aan de ontwikkeling van het boor jaarplan en draagt zorg voor de uitvoering hiervan door het boor- en workoverteam.
 • Werkt actief mee aan werken conform standaard werkprocessen (ALPS) en ziet ‘continu verbeteren’ als een normale activiteit.

lees meer

Eisenpakket Kennis en competenties
 • Stevige people management vaardigheden, in staat tot werken en communiceren met alle niveau’s in de organisatie;
 • Academisch niveau (Msc, BSc) in een relevante, technische richting, zoals bv. mijnbouw- of werktuigbouwkunde;
 • Sterke focus op HSE;
 • Minimaal 10 jaar ervaring in het leiden van boringen en workovers;
 • Ervaring met project management, opstellen van en werken met begrotingen, investeringen, kostenrapportages en planning;
 • Je wilt de bestaande situatie altijd verbeteren en je hebt een sterke drive om resultaten te behalen en om acties af te ronden;
 • Ervaring met programma’s van ‘asset integrity’;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en kennis van Nederlands en Engels en goede mondelinge vaardigheid in Duits;
 • Je bent innovatief, komt met nieuwe ideeën zodat de werkomgeving iedere dag veiliger en efficiënter wordt. Je beschikt over een groot veiligheids- en milieubewustzijn, en je draagt dit ook actief uit.

Ons aanbod
AkzoNobel Hengelo biedt werk met een grote uitdaging in een zeer dynamische omgeving. Je krijgt volop ruimte voor initiatieven en ruimte om te leren en te proberen. Je komt te werken in een organisatie met een informele, no nonsense en veiligheid gedreven cultuur. Daarbij ontvang je een bij de zwaarte van de functie passend salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Jouw reactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Talent Resourcing, telefoonnummer (088) 0106789 # 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 170002PY of via de 'Solliciteer' button.
Een pre-employment screening kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing stellen we niet op prijs.

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 45.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Alabastine, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Concurrerend
Aantal uur per week uur p/w
36 t/m 40 uur