user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Werkvoorbereider BAM Infra grote projecten

in Gouda

BAM Infra Nederland
 • BAM Infra Nederland
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • uur p/w
Beschrijving functie Werkvoorbereider BAM Infra grote projecten

Op zoek naar een grote diversiteit in je werk waarbij geen dag hetzelfde is? Jij bent verantwoordelijk voor de technische voorbereiding van onze grootste multidisciplinaire projecten. Door je nieuwsgierigheid en organiserend vermogen ontgaat je niks en ben je een belangrijke schakel in onze civiele projecten.

Wat ga je doen?
In je rol ben je een spin in het web en draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid, kwaliteit, tijdsplanning en financiën van een multidisciplinair infra project. Elk project is anders qua omvang, grootte en vraagstelling. Je wordt betrokken bij alle fases van een project en je doel is een goede voorbereiding en begeleiding van de uitvoering op basis van je opgestelde werkplannen.

Hoe ziet op een multidisciplinair project de rol van werkvoorbereider er uit?
 • In een tender werk je als team hecht samen op 1 locatie. Je analyseert voorlopige ontwerpen vanuit het ontwerpteam en je benoemt welke activiteiten er na het winnen van de tender in de werkplannen dient te komen. Daarnaast geef je als werkvoorbereider bijvoorbeeld input aan de calculatie van het project.We streven er naar dat je vanuit een winnende tender onderdeel wordt van het uitvoeringsteam van een project.
 • Je start in het eerste jaar op het project met het schrijven van werkplannen en het toetsen van het definitief onderwerp. We verwachten van jou dat je commentaar durft te geven en dat jij kunt onderbouwen over wat wel of niet haalbaar is. Je werkplan bestaat uit verschillende projectplannen, technische informatie, tekeningen, werkbegroting en voorschriften & normen.
 • Vervolgens schrijf je werkinstructies voor de uitvoering: ‘hoe gaan wij het werk uitvoeren?’, ‘hoe gaan wij om met veiligheid?’. Dit zijn enkele onderdelen die jij gaat bespreken met de uitvoering, je moet namelijk wel iets schrijven wat daadwerkelijk (technisch) uitvoerbaar is.
 • In het tweede jaar gaat het werk meer in uitvoering en ontstaat er meer dynamiek in het project. Het maken van planningen voor het inkopen en leveren van materialen wordt steeds belangrijker. Je werkt intensief samen met de inkoper, maar ook met leveranciers en onderaannemers. Je komt ook met regelmaat buiten op het werk en steekproefsgewijs controleer je de opgestelde werkplannen. Je bent continu aan het analyseren ‘klopt het wat ik heb opgeschreven?’ Je bent veel in overleg met de uitvoering, KAM, projectmanagement of directe collega werkvoorbereiders.

Het project vordert en je ziet het werk ontstaan en je bent trots op de bijdrage die jij aan het project levert. Dit is ook het moment dat je varianten gaat bedenken over de uitdagingen die ontstaan tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Je komt met technische of praktische oplossingen, jij gaat voor een optimaal resultaat.

Bij de afronding van een project ga je meer sturen op keuringen en afwijkingen registreren. Je schrijft onderhoudsrapporten en je bent veel in contact met stakeholders en /of opdrachtgever om het werk te controleren en restpunten te coördineren. Het project wordt afgesloten met bijvoorbeeld een diner met de projectgroep en dan is het weer starten met een volgend project!

lees meer

Eisenpakket Door jouw efficiënte planning en organisatie van de technische werkzaamheden op een deel van het project lever jij direct een zichtbare bijdrage aan het succes van deze miljoeneninvestering. We dagen je uit om buiten de kaders te denken en zo slim mogelijk om te gaan met de beschikbare middelen die je hebt.
 • Je hebt minimaal een hbo-werk- en -denkniveau en bij voorkeur een opleiding richting Civiele Techniek, Weg- en waterbouw of Technische Bedrijfskunde succesvol afgerond.
 • Je hebt ervaring met het werken bij een aannemer op civiele of wegenprojecten, of je hebt vanuit een ingenieursbureau samengewerkt met een aannemer.
 • Je hebt geen bewaar tegen mobiliteit. De projecten zijn door heel Nederland, op dit moment zijn de meeste projecten in het westen en midden van Nederland. We hebben ook de mogelijkheid om op termijn in het buitenland te werken.
 • Om deze rol tot een succes te maken heb jij een sterk probleemoplossend vermogen en organiseer jij je werkzaamheden efficiënt. Je bent resultaatgericht en gericht op een optimale samenwerking.

Wat bieden wij?
Je maakt onderdeel uit van BAM Infra Projecten. We werken in 6 clusters (verwerving, projectmanagement, werkvoorbereiding, procesbeheersing, asset management en uitvoering) waarbij jij werkt in de cluster werkvoorbereiding. De clusters kenmerken zich door de drive om succes te hebben en projecten met kwaliteit te vervullen. De projectteams zijn verschillend van grootte en inhoud. Je moet denken aan projectleider, tender managers, project orgnisatoren en andere specialismes. 

Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw-cao.

Interesse?
Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met John Ouwerkerk, talent acquisition specialist, op telefoonnummer 06 – 50 88 90 93 of via e-mail, john.ouwerkerk@bam.nl

Heb je interesse in deze functie dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

lees meer

Beschrijving werkgever Wie zijn wij?
Je maakt onderdeel uit van BAM Infra Nederland. Wij zijn een klantgerichte organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers. Onze integrale en op samenwerking gerichte benadering van infra-opgaven stelt ons in staat onze klanten altijd de beste oplossing te bieden. BAM staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van haar medewerkers. BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor projecten boven de dertig miljoen euro. BAM Infra Regio’s is actief in de lokale markten. BAM Infra Connect – met onder meer BAM Infra Telecom, BAM Infra Energie & Water en BAM Infra Rail - werkt vooral voor netbeheerders en voor providers en kabelbedrijven. BAM Infraconsult, een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, bundelt alle kennis en is tevens internationaal actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda en de werkmaatschappij beschikt over een uitgebreid netwerk van vestigingen.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Aantal uur per week uur p/w
40