user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down

Vacature Inside Sales Engineer (Industry / Building Services)

Vacature Dordrecht

Xylem Water Solutions
 • Xylem Water Solutions
 • HBO, Minimaal 1 jaar ervaring
 • 40 uur per week
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie Heb jij je eerste werkervaring opgedaan en ben je toe aan de volgende stap in jouw carrière? Zoek jij een mooie uitdaging als commercieel gedreven adviseur, die technische verkoop aandurft? Weet jij behoeften te signaleren bij klanten en kun je dit omzetten in de juiste adviezen, waardoor je commerciële kansen kunt benutten? Bij Xylem bieden we je de kans om jezelf te ontwikkelen binnen een deskundig verkoop team! Wij zoeken een:

Inside Sales Engineer

Een mooie uitdaging voor een commercieel gedreven adviseur, die technische verkoop aandurft!

Wat ga je doen?
In deze uitdagende functie ben jij de specialist op het gebied van watertechnologie in de industrie / building services. Met jouw kennis ben je verantwoordelijk voor het proactief signaleren van de behoeften van de klant en het vertalen van deze behoeften naar oplossingen die Xylem kan bieden. Je houdt de klant op de hoogte van alle ontwikkelingen in jouw business segment. Hierbij valt onder meer te denken aan hydrofoor installaties, HVAC-systemen en duurzame energiesystemen zoals WKO. Je draagt hierbij uiteraard zorg voor een optimale klantbeleving. Op incidentele basis ga je op bezoek bij je klanten en stakeholders voor een technisch consult, maar uiteraard ook om de commerciële kansen te ontdekken. Ook geef je op termijn zelf producttrainingen aan de klanten en je neemt deel aan beurzen en evenementen. Je zorgt bovendien voor een goede communicatie en een juiste afstemming tussen het (inside) salesteam en de andere afdelingen.

Team Inside Sales
Het volledige team in Dordrecht bestaat uit ca. 150 betrokken medewerkers. De afdeling Inside Sales bestaat uit ca.10 medewerkers. Een team dat mooie resultaten heeft behaald en waar nog groei in zit voor de toekomst!
Kijk eens op onze website www.xyleminc.com/nl (‘werken bij xylem / onze mensen’), waar onze medewerkers hun ervaringen delen.

lees meer

Eisenpakket Wat heb jij te bieden?
 • je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO-opleiding in een technische of commerciële richting;
 • je hebt minimaal 2 - 5 jaar verkoop ervaring in een technische omgeving;
 • je bent aantoonbaar commercieel gedreven;
 • ervaring met pomptechniek en in een industriële of gebouw gebonden omgeving is een pre;
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift;
 • je hebt een winnaarsmentaliteit, je bent analytisch, zelfstandig, organisatorisch sterk, klant- en resultaatgericht en je hebt overtuigingskracht.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Meer informatie Wat bieden wij?
 • een zelfstandige functie, waarbij je deel uit maakt van een enthousiast en deskundig verkoop team;
 • ruimte voor zelfontplooiing en vakgerichte opleidingsmogelijkheden / trainingen;
 • groeipotentie in deze functie, bijvoorbeeld in de richting van Accountmanager (outside sales);
 • binnen Xylem heerst een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt;
 • een prima pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder premievrije pensioenopbouw, extra roostervrije dagen en de mogelijkheid tot flexibel werken.

Over Xylem
Xylem is een leidende, mondiale leverancier van watertechnologie, die zich inzet voor de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen voor wereldwijde wateruitdagingen. De producten en diensten van Xylem maken het mogelijk om water te transporteren, te behandelen, te analyseren en te monitoren en zorgen ervoor dat het veilig is voor gebruik in nutsbedrijven, dienstverlening in huishoudelijke en commerciële gebouwen en op industrieel en agrarisch terrein. Met de overname van Sensus in oktober 2016 heeft Xylem slimme meettechnieken, netwerktechnologieën en geavanceerde gegevensanalyse voor water-, gas- en elektriciteitsbedrijven aan haar portefeuille met oplossingen toegevoegd. De bijna 16.000 werknemers beschikken over een brede expertise, met een sterke focus op het identificeren van duurzame oplossingen. Het hoofdkantoor van Xylem is gevestigd in Rye Brook, New York, V.S. en de jaaropbrengst over 2015 bedroeg $3,7 miljard. Via een aantal marktleidende merken is de organisatie actief in meer dan 150 landen.

Word jij onze nieuwe collega?
Reageer met cv en jouw motivatie via de 'Solliciteer'  button. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Arie Mallegrom, Team Manager Inside Sales, 06-12088688.Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ingrid Donders, Human Resources, 06-83701212.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Arie Mallegrom
06-12088688
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor Engineer in omgeving Dordrecht
 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Dordrecht