user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Kostendeskundige E

in Den Haag

BAM Bouw en Techniek
 • BAM Bouw en Techniek
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • uur p/w
Beschrijving functie Vanuit jouw specialisme en vermogen tot abstract denken begeleid en ondersteun je het proces vanaf de initiatiefase tot en met de onderhoudsfase. Jij adviseert in de breedste zin over budgetten in relatie tot tijd en kwaliteit. Kortom: een dynamische job waarbij je in deze spilfunctie een herkenbare bijdrage levert aan het succes van onze projecten! 

Wat ga je doen?
Voor BAM Bouw & Techniek regio Zuidwest zijn we voor de afdeling Engineering op zoek naar een kostendeskundige elektrotechniek. Als kostendeskundige begeleidt en ondersteun je het prijsvormingsproces vanaf de initiatieffase tot en met de voorbereiding, met een doorkijk naar de onderhoudsfase. Je adviseert in brede zin over installatiebudgetten, om te komen tot een optimale en betrouwbare kostenraming voor het bijbehorende ontwerp. Je werkt aan grote integrale projecten volgens de LEA(R)N-methodiek, SE en BIM.

Belangrijkste resultaatgebieden:
 • Maken van kostenanalyses, kostenplannen en ramingen van de installatiekosten, inclusief de algemene uitvoeringskosten. Dit is op basis van gekozen werkmethoden en bijbehorende bouwtijdramingen.
 • Adviseren richting leidinggevende en/of projectleider aangaande alternatieven en materiaalkeuzes, inclusief de signalering en doorrekening van eventuele planwijzigingen en optimale kostprijs.
 • Opstellen van financieel-economische analyses, teneinde te komen tot exploitaties voor projecten die voldoen aan de geldende regels binnen de werkmaatschappij.
 • Analyseren van financiële consequenties, input leveren voor risico’s en kansen, teneinde een kostprijsbegroting op te leveren.
 • Analyseren en optimaliseren van de raakvlakken met de bouwkundige disciplines en de afspraken over deze raakvlakken vastleggen.
 • Beoordelen van door uitvoerende partijen aangeboden offertes, inschrijfbegrotingen en meer- en minderwerken, overleggen daarover met de projectleiding.
 • Actueel houden van een up-to-date kostenkennissysteem, waarin afgesproken tarieven en prijzen, ervaringsgegevens, indexen, nacalculaties, etc. zijn opgeslagen.
 • Bijhouden van ontwikkelingen, binnen de kaders van het technische vakgebied, met als doel door verhogen van het kennisniveau en het delen van de opgedane kennis de toegevoegde waarde van kostprijsramingen te vergroten.
 • Opstellen van termijnschema’s, rekening houdend met onder meer rentepercentages, bouwplanning en de wensen en mogelijkheden van de klant, ten behoeve van een positieve cashflow.

lees meer

Eisenpakket Wie zoeken wij?
Werk en denk niveau op hbo-niveau, met minimaal een afgeronde opleiding Elektrotechniek , bij voorkeur richting installatietechniek en je beschikt over kennis van TCO en LCC.
Een aanvullende opleiding richting Installatiekosten voor installatietechnici is een sterke pré

Verder heb je de volgende ervaring:
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van installatiekosten
 • Brede kennis van de installatiemarkt
 • Kennis van plannings- en uitvoeringstechnieken, productieprocessen en productiemogelijkheden
 • Kennis van bouwvoorschriften en relevante wet- en regelgeving
 • Volgt ontwikkelingen op het vakgebied installatiekosten

Wat bieden wij?
Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie.

Over ons
Integraal denken en doen begint bij BAM Bouw en Techniek. Professioneel en met maximale focus op de wereld van de gebruikers van onze gebouwen. Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep biedt BAM Bouw en Techniek een totaalaanbod van projectontwikkeling tot beheer en exploitatie van de bebouwde omgeving. Tijdens de hele levenscyclus van een gebouw denken wij, als strategische partner, langdurig met onze klanten mee en vooruit. Onze klant doet zaken met één BAM; integraal, discipline-overstijgend, duurzaam, efficiënt en effectief. Zodat gebruikers optimaal kunnen functioneren in hun werk- en leefomgeving. We vertalen klantwensen naar een heldere instructie aan collega’s in het gehele proces. Als échte partner dus. Om integraal, strategisch partner te kunnen zijn, is creativiteit een randvoorwaarde. We durven ‘anders te denken’. Flexibel in de aanpak, om onze klanten en elkaar steeds opnieuw positief te verrassen met passende oplossingen, service en dienstverlening.

BAM Groep behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa en voert gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit in ruim dertig landen. BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket.

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

marktconform
Aantal uur per week uur p/w
32 t/m 40 uur