user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Aankomend Cost Engineer

in Papendrecht

Royal Boskalis Westminster N.V.
 • Royal Boskalis Westminster N.V.
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Beschrijving functie Wil jij opgeleid worden tot Cost Engineer? In een afwisselend traject waar je bij de gerenommeerde stichting DACE een certificaat haalt en tegelijkertijd in drie boeiende interne stages praktijkervaring opdoet binnen verschillende divisies? Heb je de afgelopen drie jaar gewerkt in offshore-, droge- en/of natte (bouw)projecten of als calculator in de bouw? En zie je een toekomst als financieel expert bij één van de internationale marktleiders in deze sector helemaal zitten? Solliciteer dan nu naar de functie Cost Engineer bij Boskalis!  

Werken als Cost Engineer is eigenlijk hetzelfde als het spelen van de Champions League. Het is dagelijks topsport en samen met de andere teamleden ga je er vol voor om een tender succesvol binnen te halen. In de functie van Cost Engineer heb je direct invloed op de contracten die we als miljardenbedrijf afsluiten. Niet zomaar een functie dus. Daarom investeren we flink in jouw opleiding.

Als nieuwe Cost Engineer volg je via Boskalis de brede opleiding Certified Cost Engineer bij stichting DACE, hét kenniscentrum voor Cost Engineering en Value Management in Nederland. Deze opleiding duurt twaalf maanden en sluit je af met een diploma. Tegelijkertijd loop je drie keer zeven maanden een interne stage bij verschillende afdelingen Cost Engineering van onze divisies Dredging & Inland Infra en Offshore. Hier ga je jouw kunde en kennis direct in de praktijk brengen en draai je volwaardig mee in tenders voor toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. De kans is groot dat je als nieuwe Cost Engineer vanaf de eerste dag betrokken bent bij hectische aanbestedingen voor bijvoorbeeld baanbrekende offshore windmolenparken ver uit de kust, grootschalige landuitbreidingen in het Midden-Oosten of voor de aanleg van nieuwe snelwegen in Nederland. Ga er maar aanstaan! Onderdeel van het interne traject zijn vier interne trainingsweken met onder meer site visits aan projecten (in Nederland, maar ook daarbuiten) en met cursussen gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Natuurlijk ben je benieuwd wát je precies gaat doen als Cost Engineer. In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met:  
 • Op basis van de klantvraag en de beschikbare bestek- en tenderdocumenten verschillende scenario’s uitdenken en een kostencalculatie of -begroting opstellen. Jij moet als Cost Engineer de uitvoering van het project al helemaal in gedachte kunnen uitwerken. Jouw uitgewerkte scenario’s vormen de basis voor onze commerciële aanbieding naar de klant.
 • De Bill of Quantities opstellen/invullen en daar ook nog commercieel over nadenken.
 • Tijdens risicosessies adviseren over risicoscenario’s die gelden voor de aanbestedings- of uitvoeringsfase. 
 • Het projectteam ondersteunen bij de werkvoorbereiding. Denk hierbij aan het opstellen van een conceptplanning en het maken van een werkbegroting.  
 • Het inventariseren van prijzen bij onderaannemers, inhuurdiensten en leveranciers en deze beoordelen. 
 • Je eigen aangenomen werk opvolgen en waar nodig nacalculaties uitvoeren. 
 • Collega’s en klanten in Nederland en het buitenland bezoeken vóór, tijdens en/of na de uitvoering van een project.
 • Multidisciplinaire informatie verzamelen, analyseren en beheren en indien nodig voorstellen doen tot wijziging van normen en rekenmethodieken. 

lees meer

Eisenpakket Wie jij bent

Je bent scherp analytisch en in alles tot achter de komma nauwkeurig. Je houdt van aanpakken, je neemt in je werk als vanzelfsprekend initiatief en alleen het allerbeste resultaat is voor jou goed genoeg. Bovendien raak je niet snel in de stress en je hebt er geen problemen mee om, als dat nodig is, in een hectische aanbesteding een paar uurtjes extra met je collega’s door te werken. 

Daarnaast:
 • Heb je minimaal HBO-werk- en –denkniveau.
 • Heb je minimaal de afgelopen drie jaar gewerkt op offshore-, droge- en/of natte (bouw)projecten in een rol zoals assistent uitvoerder, werkvoorbereider of project engineer. Of je hebt de afgelopen jaren gewerkt als calculator in de bouw.  
 • Ben je een echte netwerker en je legt eenvoudig contact met collega’s en stakeholders van verschillende niveaus. 
 • Communiceer je zowel in het Nederlands als in het Engels ijzersterk. 
 • Kun je goed samenwerken in een team van gecertificeerde cost engineers (CCE).   

Extra informatie

De functie van Cost Engineer is een fulltime functie (40 uur) met als standplaats Papendrecht of Rotterdam. De opleiding start in september 2018, maar als je al eerder bij Boskalis aan de slag wilt, ben je van harte welkom. We bespreken graag de mogelijkheden met je. 
 

Meer weten?

Kort samengevat vervul je als Cost Engineer een sleutelfunctie in het succesvol afronden van de tenderfase. Jij bent immers aangesloten bij alle interne processen en zorgt ervoor dat de diverse afdelingen hun input leveren zodat jij goed kan adviseren over verschillende scenario’s en bijbehorende kostenbegrotingen voor toonaangevende projecten. 

Disclaimer voor recruiters en werving & selectie bureaus
Wij accepteren geen ongevraagde sollicitaties of cv’s van W&S bureaus. Acquisitie in de breedste zin van het woord stelt de recruitment afdeling niet op prijs en dit geldt ook voor andere Boskalis collega’s en aanverwante bedrijven van Boskalis.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Uitstekende voorwaarden
Aantal uur per week 40 uur p/w
40
Aankomend Cost Engineer
Score: 9.7
Stemmen: 39

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Papendrecht