user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature (Senior) Process Engineer Energy

in Farmsum

AkzoNobel Specialty Chemicals
 • AkzoNobel Specialty Chemicals
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Beschrijving functie WO/HBO-ingenieur als verantwoordelijke voor veiligheid en continuïteit van de energie- en utiliteitsvoorzieningen van de chemische producenten op het Chemie Park Delfzijl.

Operationeel onderzoek en trouble shooting, waarborging QHSE en efficiency, veiligheidsstudies en functionele expertise voor projecten… een breed takenpakket in engineering bij dé stoom-, stroom-, water- en luchtleverancier van het Chemie Park Delfzijl.

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto's, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. 

Binnen het Chemie park Delfzijl (een BRZO-bedrijf) is de afdeling Energy & Utilities verantwoordelijk voor de levering van stoom, elektriciteit, koelwater, deminwater, drinkwater, proceswater en instrumentenlucht aan een zestal productiebedrijven. Ter versterking van de afdeling zijn wij nu op zoek naar een ervaren WO/HBO-ingenieur Werktuigbouwkunde, Fysische of Procestechnologie als

(Senior) Process Engineer Energy

Een dip van minder dan een seconde van een van de utilities leidt al tot uitval van alle bedrijven die van de Energy & Utility processen afhankelijk zijn. Dat is nogal een verantwoordelijkheid. Maar daar blijft het niet bij. In deze functie geef je input in het operationele jaarplan E&U ter optimalisering van de productieprocessen en de output, inclusief de procesveiligheid van de plant. 

Je bewaakt de performance aan de hand van de ALPS processen, stelt analyses en aanbevelingen op en stuurt waar nodig bij in nauwe samenwerking met Productie en Maintenance. Daarnaast werk je aan het opstellen, delen en ondersteunen van Key Operating Parameters en ondersteun je operations bij de tweedelijns trouble shooting. Natuurlijk met continu oog voor mogelijke verbeteringen in zowel de technologie als de meer algemene processen, waartoe je zo nodig multidisciplinaire projecten initieert en begeleidt. Met name als het gaat om procestechnologische investeringsprojecten vervul jij de rol van functioneel expert, vanaf het opstellen van ontwerp- en projectspecificaties tot en met het schrijven van evaluaties en rapporten.

Kennisoverdracht en kennismanagement zijn eveneens belangrijke onderdelen van je werk. Jij bent de eigenaar van het procesontwerp en de procescontrole, en verantwoordelijk voor de inhoud van P&ID's en FLD's. Je verzorgt (risicobeheersing bij) het Management of Change en creëert draagvlak voor benodigde veranderingen in de organisatie alvorens ze te implementeren.

Hier als laatst genoemd, maar toch een eerste prioriteit, is jouw verantwoordelijkheid op het gebied van HSE-facetten bij E&U als technologisch middelpunt op een chemiepark met verschillende BRZO-bedrijven. Je draagt zorg voor strikte naleving van de wettelijke en interne regels, inclusief de controle op aanwezigheid van de juiste expertise binnen de projectteams en het doen uitvoeren van hazardstudies als HAZOP, LOPA en SIL-classificatie. Naast technisch onderbouwd risicomanagement is ook een bewust managen van je eigen houding en gedrag een belangrijk onderdeel van jouw voorbeeldfunctie als QHSE-verantwoordelijke. 

lees meer

Eisenpakket Jouw kwaliteiten
 • HBO/WO-opleiding richting Werktuigbouwkunde, Proces- of Fysische Technologie;
 • Minimaal 2 à 3 jaar ervaring met procestechnologische werkzaamheden;
 • Kennis van energieproductie en -distributie-installaties;
 • Kennis van processen voor energieopwekking en -distributie;
 • Uitstekend ingevoerd in de HSE-eisen voor een BRZO-omgeving;
 • Thuis in de werkorganisatie rond de ontwikkeling van fabricagemethoden;
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid voor het formuleren van rapportages;
 • Mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands en het Engels.

Ons aanbod
Het gaat hier om een verantwoordelijke functie waarbij innovatie en optimalisatie hand in hand gaat met zorg voor de continuïteit en de leverbetrouwbaarheid. Dit alles in een omgeving waar kwaliteit en veiligheid speerpunten zijn. AkzoNobel is een prima werkgever, die veel waarde hecht aan continue ontwikkeling van persoonlijke en professionele competenties. Ontwikkeling die vervolgens ook weer uitzicht biedt op carrièrematige groei. Wij ondersteunen onze medewerkers op alle niveaus bij het verwezenlijken van hun ambities en bieden intussen ook een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse? Solliciteer!
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacquelien Huisman, Talent Resourcing Partner, tel. +31 (0)621 563413. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 180000YG, of via deze link https://www.akzonobel.com/careers/vacancies/180000yg . Gelieve direct via een van deze linkjes solliciteren en niet via de solliciteer button.
Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

Over AkzoNobel Specialty Chemicals
Wereldwijd vertrouwen industrieën op onze essentiële chemieproducten bij de productie van alledaagse producten zoals papier, kunststoffen, bouwmaterialen en artikelen voor persoonlijke verzorging. Voortbouwend op de toewijding van onze medewerkers en onze gezamenlijke inzet voor veiligheid, duurzaamheid en open innovatie, hebben we een bedrijf van wereldklasse gevestigd, waarbij we sterke samenwerkingsverbanden hebben opgebouwd met onze klanten. Wij zijn in meer dan 80 landen actief, en tot onze portfolio van toonaangevende merken behoren namen als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Delfzijl, Procescontrole, Engineer. 

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Marktconform