user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Process Engineer Salt

in Farmsum

AkzoNobel Specialty Chemicals
  • AkzoNobel Specialty Chemicals
  • Universitair of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 36 - 40 uur p/w
Beschrijving functie Meewerken aan de continue verbetering van processen en installaties bij een modern chemiepark?

Wij zoeken een initiatiefrijke WO-ingenieur met visie op innovatie en optimalisatie die een belangrijke rol krijgt in uiteenlopende capex- en verbeterprojecten op het Chemie Park Delfzijl.


Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto's, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. 
Op het Chemie Park Delfzijl hebben we een energie- en utilities bedrijf dat diverse eigen en andere producenten bedient, waaronder ons zoutbedrijf en chloorbedrijf en een monochloorazijnzuurfabriek. De laatste 2 zijn BRZO bedrijven. Ter versterking van de afdeling Engineering zijn wij nu op zoek naar een WO-ingenieur als

Process Engineer Salt

Je gaat meewerken aan het opzetten van investeringsprojecten ter verbetering van de performance van de processen. Daarbij werk je op basis van langetermijn Pareto-analyses om belemmeringen voor een optimale prestatie te identificeren en weg te nemen. Je draagt bij aan het in bedrijf stellen van nieuwe of aangepaste installaties conform de wensen van de Asset Management-organisatie en zorgt dat iedereen zich houdt aan de voorgeschreven processen met de juiste toepassing en eventuele verbetering van het control plan. Dit natuurlijk met een scherp oog op een goede balans tussen kosten en performance(verbetering). Van belang is verder jouw bijdrage aan het consequent uitvoeren van HAZOP-reviews inclusief de implementatie van de daaruit voortkomende aanbevelingen.

Je stuurt kleinere verbeterprojecten zelf aan en bent nauw betrokken als technisch expert bij grotere projecten, waarbij je input levert over technische oplossingen en 'maintainability' bij ontwerp, specificatie en aanschaf van installaties. Tevens werk je aan de optimalisatie van processen met de Lean 6 Sigma-methode en aan ontwerp, bouw en startup van procesonderdelen als de nieuwe zoutproductie-installatie. Je bent verder nauw betrokken bij het ontwikkelen van geavanceerde regelmethoden en bij studies naar de veiligheid en verduurzaming van processen. Dit alles met continue aandacht voor de conformiteit met de in- en extern geldende procedures en wet- en regelgeving rond technologische integriteit en natuurlijk ook de HSE-aspecten op deze BRZO- en APEX-locaties. Je bouwt en onderhoudt dan ook een sterk netwerk binnen de AkzoNobel-organisatie met onder meer de collega's van HSE en Integrated Supply Chain, maar ook met de technische afdelingen van andere AkzoNobel-vestigingen in binnen- en buitenland. 

lees meer

Eisenpakket Jouw kwaliteiten
  • Relevante WO-opleiding, bijvoorbeeld chemische-, proces- of fysische technologie;
  • Kennis van chemische productieprocessen en relevante HSE-eisen;
  • Overtuigend en positief in regulier en projectoverleg en in staat engineeringprojecten aan te sturen;
  • Goede mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands en het Engels.

Ons aanbod
Het gaat hier om een verantwoordelijke functie waarbij innovatie en optimalisatie hand in hand gaan met zorg voor de continuïteit en de leverbetrouwbaarheid. Dit alles in een omgeving waar kwaliteit en veiligheid speerpunten zijn. AkzoNobel Specialty Chemicals is een prima werkgever, die veel waarde hecht aan continue ontwikkeling van persoonlijke en professionele competenties. Ontwikkeling die vervolgens ook weer uitzicht biedt op carrièrematige groei. Wij ondersteunen onze medewerkers op alle niveaus bij het verwezenlijken van hun ambities. En bieden natuurlijk ook een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Jouw reactie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jacquelien Huisman, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 #3. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 18000124, of via deze link https://www.akzonobel.com/careers/vacancies/18000124 . Gelieve direct via een van deze linkjes solliciteren en niet via de solliciteer button.
Een pre-employmentscreening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing stellen wij niet op prijs.

Over AkzoNobel Specialty Chemicals
Wereldwijd vertrouwen industrieën op onze essentiële chemieproducten bij de productie van alledaagse producten zoals papier, kunststoffen, bouwmaterialen en artikelen voor persoonlijke verzorging. Voortbouwend op de toewijding van onze medewerkers en onze gezamenlijke inzet voor veiligheid, duurzaamheid en open innovatie, hebben we een bedrijf van wereldklasse gevestigd, waarbij we sterke samenwerkingsverbanden hebben opgebouwd met onze klanten. Wij zijn in meer dan 80 landen actief, en tot onze portfolio van toonaangevende merken behoren namen als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Delfzijl, Projecten, Process Technologie, Chemie.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Marktconform