user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Process Engineer Salt

in Farmsum

  • AkzoNobel Specialty Chemicals
  • Universitair of hoger
  • Medior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Beschrijving functie Meewerken aan de continue verbetering van processen en installaties bij een modern chemiepark?

Wij zoeken een initiatiefrijke WO-ingenieur met visie op innovatie en optimalisatie die een belangrijke rol krijgt in uiteenlopende capex- en verbeterprojecten op het Chemie Park Delfzijl.


Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. 
Op het Chemie Park Delfzijl hebben we een energie- en utilities bedrijf dat diverse eigen en andere producenten bedient, waaronder ons zoutbedrijf en chloorbedrijf en een monochloorazijnzuurfabriek. De laatste 2 zijn BRZO bedrijven. Ter versterking van de afdeling Engineering zijn wij nu op zoek naar een WO-ingenieur als

Process Engineer Salt

Je gaat meewerken aan het opzetten van investeringsprojecten ter verbetering van de performance van de processen. Daarbij werk je op basis van langetermijn Pareto-analyses om belemmeringen voor een optimale prestatie te identificeren en weg te nemen. Je draagt bij aan het in bedrijf stellen van nieuwe of aangepaste installaties conform de wensen van de Asset Management-organisatie en zorgt dat iedereen zich houdt aan de voorgeschreven processen met de juiste toepassing en eventuele verbetering van het control plan. Dit natuurlijk met een scherp oog op een goede balans tussen kosten en performance(verbetering). Van belang is verder jouw bijdrage aan het consequent uitvoeren van HAZOP-reviews inclusief de implementatie van de daaruit voortkomende aanbevelingen.
Je stuurt kleinere verbeterprojecten zelf aan en bent nauw betrokken als technisch expert bij grotere projecten, waarbij je input levert over technische oplossingen en ‘maintainability’ bij ontwerp, specificatie en aanschaf van installaties. Tevens werk je aan de optimalisatie van processen met de Lean 6 Sigma-methode en aan ontwerp, bouw en startup van procesonderdelen als de nieuwe zoutproductie-installatie. Je bent verder nauw betrokken bij het ontwikkelen van geavanceerde regelmethoden en bij studies naar de veiligheid en verduurzaming van processen. Dit alles met continue aandacht voor de conformiteit met de in- en extern geldende procedures en wet- en regelgeving rond technologische integriteit en natuurlijk ook de HSE-aspecten op deze BRZO- en APEX-locaties. Je bouwt en onderhoudt dan ook een sterk netwerk binnen de AkzoNobel-organisatie met onder meer de collega’s van HSE en Integrated Supply Chain, maar ook met de technische afdelingen van andere AkzoNobel-vestigingen in binnen- en buitenland. 

lees meer

Eisenpakket Jouw kwaliteiten
  • Relevante WO-opleiding, bijvoorbeeld chemische-, proces- of fysische technologie;
  • Kennis van chemische productieprocessen en relevante HSE-eisen;
  • Overtuigend en positief in regulier en projectoverleg en in staat engineeringprojecten aan te sturen;
  • Goede mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands en het Engels.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.