user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Field Engineer

in Berkel en Rodenrijs

Hilti Nederland B.V.
 • Hilti Nederland B.V.
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 38 - 40 uur p/w
Beschrijving functie Wat is de functie?
We zijn op zoek naar een analytisch sterke en klantgerichte Field Engineer die de verbinding met ingenieursbureaus en aannemers kan leggen en in staat is technische instructies snel te vertalen naar model-oplossingen.

Wat is Hilti?
Als je de sector niet kent, heb je misschien nog nooit van ons gehoord. Hilti is toeleverancier van technologisch leidende producten, systemen en diensten voor de (internationale) bouw. Wij hebben een roemrijk verleden. In de meer dan 75 jaar van ons bestaan hebben we naam gemaakt als pionier van uitzonderlijke producten en services. Met meer dan 26.000 medewerkers in meer dan 120 landen zijn wij een geweldige plek om te laten zien wat je in je mars hebt. Bij Hilti kun je (bij)leren, jezelf ontwikkelen en werk maken van je carrière. Nationaal en internationaal.

Wat houdt de functie in?
Als Field Engineer werk je samen met klanten (denk aan ingenieursbureaus en aannemers), de salesteams en de ontwerpers om de verkoop van specifieke producten te stimuleren.
 
In deze rol bouw je aan relaties bij de ingenieursbureaus waarvoor jij verantwoordelijk bent. Met jouw technische kennis en commerciële drive maak jij het verschil in de voorschrijvende markt. Je zorgt ervoor dat Hilti oplossingen in de ontwerpfase van het bouwproces worden opgenomen. Daarnaast ondersteun jij sales collega’s bij technisch complexe vraagstukken, zowel op de bouw als op kantoor bij uitvoerende partijen.
 
Je maakt berekeningen, zoals bijvoorbeeld ankerbelastingen en je voert (on site) testen uit, geeft technische adviezen, trainingen en presentaties. Jouw technische kennis is de toegevoegde waarde in het verkoop proces en maakt het verschil voor onze klanten.
De helft van jouw tijd besteed je aan jouw eigen relaties met de andere helft ondersteun jij jouw sales collega’s. In deze functie zit je niet stil, driekwart van jouw tijd ben je onderweg. De rest van je tijd bereid je bezoeken voor, werk je adviezen uit of geef je seminars voor specialisten uit het veld. Je rapporteert aan de Manager Engineering.

Jouw verantwoordelijkheden zijn:
 • Het ontwerpen/berekenen van bevestigingssystemen voor o.a. constructieve verankeringen voor bouw gerelateerde toepassingen, leidingwerk, kabelgoot, schachten en technische ruimtes.
 • Het modelleren van deze bevestigingssystemen in 3D (AutoCad of Revit).
 • Het calculeren en uitwerken van klant specifieke installatiesystemen. Hierbij gaat het hoofdzakelijk om grote projecten als datacenters, ziekenhuizen, tunnels en/of fabrieken.
 • Het geven van technisch advies aan klanten en verkoopadviseurs, hoofdzakelijk op het gebied van installaties en brandwerendheid.
 • Het oplossen van technische problemen van klanten en het aanbieden van een Hilti oplossing in nauwe samenwerking met de verantwoordelijke verkoopadviseur.
 • Het vertalen van Hilti’s product- en service portfolio naar mogelijkheden met klantspecifieke meerwaarde.
 • Het delen van kennis en omzetten van klantvragen in commerciële kansen
 • Het aandragen van ideeën tot verdere ontwikkeling van de BIM modellen en services van Hilti
 
Wat hebben wij te bieden?
Je komt te werken in een dynamische, groeiende en ambitieuze organisatie binnen een gedreven HR team dat zich verder aan het ontwikkelen is. Vanaf de start bieden wij jou als Field Engineer alle verantwoordelijkheid om de functie binnen Hilti in Nederland uit te oefenen en uit te bouwen. Je krijgt van ons alle ruimte en ondersteuning die je nodig hebt om uit te kunnen blinken in jouw functie, waarbij je één op één gecoacht wordt op persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden we een aantrekkelijke set aan arbeidsvoorwaarden, waaronder onder andere een marktconform salaris, 38-urige werkweek, een auto van de zaak, premievrij pensioen en prestatiebonussen. Ook kun je gebruik maken van onze faciliteiten als een fitscan, sportieve events en 2 keer per week Bootcamp.
 
Waarom solliciteren?
Bij ons vind je een goede mix van mensen. Dat is wat volgens ons garant staat voor een levendiger, innovatiever en productiever team. Heb je twee jaar of langer ervaring in een technische omgeving of in de bouw, dan is dat een groot pluspunt.
Maar wat belangrijker is:
 • Een flexibele instelling bij het oplossen van problemen
 • Goede communicatieve vaardigheden

lees meer

Eisenpakket Je hebt nodig:
 • Afgeronde bachelor of masteropleiding in bij voorkeur werktuigbouwkunde, bouwkunde of civiele techniek
 • Strategische aanpak, goede “probleemoplosser”
 • In staat technische instructies snel en eenduidig te vertalen naar model-oplossingen
 • Een commerciële drive en aantoonbare commerciële eigenschappen zijn een mustErvaring met BIM projecten is fijn
 • Kennis van AutoCAD/Revit/Tekla is gewenst
 • De wil om te leren en de wil om te slagen
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
 
 

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Field Engineer
Score: 8.6
Stemmen: 40

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Berkel en Rodenrijs