user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Productmanager Heating, Ventilation en Air conditioning

Technisch Product ManagerHVAC
Siemens Nederland N.V.
 • Siemens Nederland N.V.
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Beschrijving functie Als Productmanager HVAC ben jij als zelfstandige, kritische en oplossingsgerichte persoon onder andere verantwoordelijk voor het productbeheer van ons HVAC assortiment binnen Building Technogies.

Zowel voor partners, installateurs, eindklanten als voor collega productmanagers op ons hoofdkantoor ben je de technische sparringspartner. Daarnaast ben je actief bezig met het technisch supporten van de sales collega’s, met als doel het gezamenlijk bereiken van successen!

“We make real what matters”

De geïntegreerde totaaloplossingen die we als Siemens bieden zijn uniek en vooraanstaand. Onze ambities zijn groot, daarom zoeken we jou om deze te realiseren!

Wij zijn ervan overtuigd dat de omgeving waarin wij ons bevinden ons inspireert en van grote invloed is op ons dagelijks leven. Een optimale leef- en werkomgeving dragen bij aan hoe we kunnen groeien, ons kunnen ontwikkelen, wat we kunnen bereiken en wie we worden. Siemens creëert, samen met haar klanten en partners, "the perfect place" om gezamenlijke ambities waar te maken.

Als technologiepartner, adviseur, dienstverlener, systeemintegrator en productleverancier biedt de divisie Building Technologies oplossingen voor brandveiligheid, veiligheid, en klimaat en energiebeheer in (intelligente) gebouwen. De divisie is ’s werelds marktleider voor veilige, energie-efficiënte en milieuvriendelijke gebouwen. Building Technologies is onderdeel van een grote internationale, technische onderneming. #FutureMakers.

“What does this role feel like?”

Voor onze afdeling Product Management, Marketing management en Customer Support zoeken wij een zelfstandige, kritische en oplossingsgerichte Productmanager HVAC. Iemand die veel gevoel heeft bij HVAC en die het beste uit zichzelf én uit onze techniek wil halen. In deze functie maak je deel uit van een specialistisch team van 10 collega’s, binnen een afdeling van 35 collega’s. Als Productmanager HVAC rapporteer je aan Yvonne van Oost, manager van dit team.

Wat worden jouw verantwoordelijkheden:
 • Beheer van het HVAC productassortiment in onze systemen;
 • Oplossen van en meedenken met technische vraagstukken van onze relaties;
 • Technische sparringspartner zijn voor en marktwensen overdragen aan collega productmanagers op ons hoofdkantoor;
 • Technisch supporten van sales collega’s bij advisering aan relaties over toepassing van onze producten;
 • Verzorgen van presentaties en workshops.

lees meer

Eisenpakket “What do you need to make real what matters?”
 • Een afgeronde technische hbo-opleiding of gelijkwaardig;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in HVAC;
 • Kennis van veelvoorkomende applicaties in de HVAC wereld;
 • Affiniteit met en inzicht in IT en netwerkstructuren;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je denkt in oplossingen en stelt kritische vragen;
 • Je hebt rijbewijs B;
 • Je vindt het leuk om regelmatig te reizen naar zowel klanten als naar ons hoofdkantoor in Zwitserland.

lees meer

Beschrijving werkgever Over ons
Siemens is een technologische onderneming, die in meer dan 190 landen actief is. Wereldwijd zijn we marktleider op tal van gebieden. We bieden een breed spectrum van innovatieve oplossingen voor energie-efficiëntie, industriële productiviteit, betaalbare gezondheidszorg en intelligente infrastructuur.

Om antwoorden te vinden op de uiterst lastige vragen van onze tijd, hebben we mensen nodig die essentiële, kritische en relevante vragen durven te stellen. Toegewijde mensen, die vastbesloten zijn, antwoorden te vinden. Net als de meer dan 405.000 mensen bij Siemens.

Binnen de sector Industry, divisie Customer Services, is het headquarter Project House Cranes verantwoordelijk voor het wereldwijd vermarkten en realiseren van aandrijftechnische installaties en automatisering van haven- en industriekranen. Onze opdrachtgevers zijn internationaal opererende kranen bouwers. De opdrachten worden in nauw overleg met kraan bouwers en eind klanten (terminal operators) ontwikkeld.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Productmanager Heating, Ventilation en Air conditioning
Score: 7.2
Stemmen: 44

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Den Haag