Vacature Maintenance Engineer - Groningen

in Groningen

SOLIDUS SOLUTIONS
 • SOLIDUS SOLUTIONS
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Beschrijving functie Maintenance Engineer
Hoogkerk, fulltime

Als Maintenance Engineer organiseer je het geplande onderhoud en ben je het eerste aanspreekpunt voor engineering support voor de karton producerende locaties in Noord-Nederland. Deze zijn gevestigd in Hoogkerk, Bad Nieuweschans, Coevorden en Oude Pekela. Een belangrijke functie; want daarmee heb je direct invloed op het verbeteren van de performance van onze 5 indrukwekkende kartonmachines van circa 100 meter lengte!

Of het nu gaat om het verbeteren van de technische beschikbaarheid of het beheersen van onderhoudskosten; we vertrouwen op jouw deskundigheid en advies en zetten je graag in als projectleider of teamlid om mee te denken over organisatie brede en vernieuwende onderhoudsconcepten of verbeterprojecten.

Over de functie
Als specialist heb je een belangrijk aandeel in de verdere professionalisering van onze onderhoudsorganisatie. Jouw aandachtsgebied is in eerste instantie het installatiebeheer van één van de locaties, maar je hebt ook een belangrijke rol om in teamverband mee te denken en projectplannen te maken voor locatie overschrijdende (verbeter)projecten binnen het vakgebied.

Het is de bedoeling dat je snel een in- en extern netwerk opbouwt en het contact gaat onderhouden met specialisten van leveranciers en fabrikanten ten behoeve van het ontwikkelen, implementeren en verbeteren van de onderhoudsconcepten. En natuurlijk adviseer je de Technisch Managers en productieleiders bij het vaststellen van de lange termijn onderhoudsplannen, onderhoudsbudgetten en investeringsvoorstellen.

Je dagelijkse werkzaamheden omvatten verder het ontwikkelen van onderhoudsmethoden en programma’s en het beoordelen wijzigingsvoorstellen voor de installatie op onderhoud technische consequenties. Je geeft gericht advies over en bedenkt oplossingen voor voorkomende maintenance vraagstukken in de organisatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inrichting van het onderhoud of de verbetering van (delen van) de installatie. Waarbij jij er ook verantwoordelijk voor bent dat de bijbehorende normen, procedures en voorschriften actueel blijven.

lees meer

Eisenpakket Onze verwachtingen
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een technische richting (Werktuigbouwkunde, Algemene Operationele Techniek of soortgelijk) en relevante werkervaring als Maintenance Engineer binnen industriële en multidisciplinaire procesinstallaties.
 • Je bent een stevige gesprekspartner en verbinder en het is jouw passie om je kennis en vaardigheden in te zetten om anderen beter te laten functioneren.
 • Natuurlijk heb je ook oog voor de middellange en lange termijn en ben je gewend om met een gestructureerde aanpak aantoonbare resultaten neer te zetten.
 • Verder heb je een sterk ontwikkeld analytisch inzicht en kun je analyses ook omzetten naar praktische advisering.
 • Jij herkent jezelf in het volgende profiel: nieuwsgierig, teamplayer, communicatief vaardig (ook in het Engels en Duits), ondernemend, ambitieus en resultaatgericht.
 • Tenslotte vind je het belangrijk om jezelf als professional te blijven ontwikkelen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels, Duits
Beschrijving werkgever Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, dertien productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Ons aanbod
Als Maintenance Engineer bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie in onze internationale en dynamische productieomgeving, waar jij de ruimte krijgt om de onderhoudsorganisatie verder te helpen professionaliseren. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

lees meer


 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Groningen