user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature AIT Manager Optical

in Leiden

Airbus Defence and Space Netherlands
  • Airbus Defence and Space Netherlands
  • Universitair of hoger
  • Medior niveau
  • Vast contract
  • uur p/w
Beschrijving functie

Airbus Defence & Space Netherlands is voor de locatie in Leiden op zoek naar een


AIT Manager Optical


Functie-inhoud
Als AIT (Assembly, Integration and Test) Manager voor optische instrumenten ben je verantwoordelijk voor het assembleren en testen van optische instrumenten voor de ruimtevaart. In de eerste fases van een project plan je de AIT activiteiten en overleg je met de ontwerpers en tekenaars zodat het ontwerp goed gemaakt en getest kan worden. Ook plan je welk (Optical) Ground Support Equipment (OGSE) nodig is voor het produceren van het instrument. Je bent betrokken bij het inkoopproces van zowel de flight hardware als de GSE en je bereidt de AIT fase voor met het maken van procedures en het regelen van mensen en faciliteiten.

Tijdens de integratie en test fase ben jij verantwoordelijk voor het instrument. Je stuurt functioneel een team van twee tot tien mensen aan en zorgt ervoor dat het team het werk zo goed mogelijk kan uitvoeren. Dit betekent dat je zorgt dat de juiste mensen, faciliteiten, GSE, hulpmiddelen, en procedures beschikbaar zijn op het moment dat ze nodig zijn. Afhankelijk van de grootte van het project en je team, werk je zelf ook mee aan de AIT activiteiten. Vrijwel alle activiteiten aan de hardware vinden plaats in een clean room.

lees meer

Eisenpakket

Je hebt minimaal een afgeronde HBO of WO technische opleiding en 5 jaar relevante ervaring met het integreren van optische instrumenten. Je houdt ervan om dingen te regelen, interactie te hebben met verschillende soorten mensen en een team van professionals te leiden. Je bent goed in plannen, werkt goed onder tijdsdruk, en bent proactief. Je hebt goed ruimtelijk en praktisch inzicht. Je hebt genoeg optische, mechanische, thermische en elektrische kennis om specialisten te begrijpen en om (de grootste) risico’s in te schatten. Je bent erop gericht om op tijd een kwalitatief hoogwaardig product te leveren. Clean room ervaring is een pré.

Je bent een zelfstandig, flexibel en creatief persoon die op een constructieve manier de samenwerking aangaat met collega’s en klanten. Je bent consciëntieus en resultaatgericht en in staat om je eigen werkzaamheden te plannen en te structureren. Je weet je helder in het Nederlands en Engels uit te drukken, zowel in woord als geschrift. Je bent bereid om te reizen. Daarnaast beschik je over goede analytische en communicatieve vaardigheden.

lees meer

Beschrijving werkgever

Bij ons bedrijf delen ruim tweehonderd professionals een grote passie voor technologie. Elke dag werken we aan de grenzen van wat mogelijk is in een van de meest uitdagende industrieën ter wereld: de ruimtevaart. Dat doen we door creatief en oplossingsgericht te denken en slim samen te werken met partners die dat ook doen.

Onze producten behoren tot de beste van de wereld. Ze maken missies mogelijk die van groot belang zijn voor ons dagelijks leven op aarde, zoals satellietnavigatie, communicatie, klimaatonderzoek en het permanent monitoren van de luchtkwaliteit. Wij zijn er trots op dat we met onze technologie een cruciale bijdrage kunnen leveren aan deze missies.

Bij Airbus Defence and Space Netherlands beschikken we over hoogwaardige faciliteiten om onze technologie te ontwerpen, assembleren, testen en samen te bouwen. En over ruim veertig jaar verzamelde kennis en ervaring die we toepassen in de ruimtevaart- en defensie-industrie. Geef onze ingenieurs een uitdaging – liefst een zo groot mogelijke – en zij komen met een doelgerichte oplossing binnen het budget en de beschikbare tijd.

Onze visie en ambitie:
Ruimtevaarttechnologie draagt met nieuwe kennis en mogelijkheden positief bij aan het leven van mensen en helpt ons onze aarde en het universum steeds beter te begrijpen. Dat maakt onze producten en diensten waardevol, aantrekkelijk en uitdagend om aan te werken.

Airbus Defence and Space Netherlands levert een vitale bijdrage aan de internationale ruimtevaartindustrie op de huidige werkterreinen Zonnepanelen, Lanceerstructuren, Instrumenten & Systemen. Op deze gebieden meten we ons met de wereldtop. Hetzelfde niveau ambiëren we met toekomstige producten en diensten. We willen gezien worden als betrouwbare partner die oplossings- en doelgericht bijdraagt aan het succes van de missies van onze klanten.

Binnen de business unit Instruments & Systems richten we ons op het vergroten van ons portfolio van nieuwe optische meetinstrumenten voor aard observatie en andere toepassingen. Wij zijn daarom op zoek naar versterking van ons instrumenten team.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Aantal uur per week uur p/w
32-40