line-chart user-circle inbox tachometer user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube pencil search-plus building-o icon-mouse-pointer quote-right quote-left angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock caret-left at map-marker search twitter linkedin facebook bold users share-alt smile-o birthday-cake thumbs-o-up bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up lightbulb-o star phone check-square-o clock-o arrow-up line-chart trash-o external-link arrow-down trophy pie-chart

Vacature AIT Manager Optical

in Leiden

  • Universitair
  • 5 - 10 jaar ervaring
  • Vast contract
  • Salaris in overleg
  • 32-40 uur per week
Vergelijkbare vacatures voor Engineer in omgeving Leiden Bekijk alle soortgelijke vacatures
Beschrijving functie

Airbus Defence & Space Netherlands is voor de locatie in Leiden op zoek naar een


AIT Manager Optical


Functie-inhoud
Als AIT (Assembly, Integration and Test) Manager voor optische instrumenten ben je verantwoordelijk voor het assembleren en testen van optische instrumenten voor de ruimtevaart. In de eerste fases van een project plan je de AIT activiteiten en overleg je met de ontwerpers en tekenaars zodat het ontwerp goed gemaakt en getest kan worden. Ook plan je welk (Optical) Ground Support Equipment (OGSE) nodig is voor het produceren van het instrument. Je bent betrokken bij het inkoopproces van zowel de flight hardware als de GSE en je bereidt de AIT fase voor met het maken van procedures en het regelen van mensen en faciliteiten.

Tijdens de integratie en test fase ben jij verantwoordelijk voor het instrument. Je stuurt functioneel een team van twee tot tien mensen aan en zorgt ervoor dat het team het werk zo goed mogelijk kan uitvoeren. Dit betekent dat je zorgt dat de juiste mensen, faciliteiten, GSE, hulpmiddelen, en procedures beschikbaar zijn op het moment dat ze nodig zijn. Afhankelijk van de grootte van het project en je team, werk je zelf ook mee aan de AIT activiteiten. Vrijwel alle activiteiten aan de hardware vinden plaats in een clean room.

Je hebt minimaal een afgeronde HBO of WO technische opleiding en 5 jaar relevante ervaring met het integreren van optische instrumenten. Je houdt ervan om dingen te regelen, interactie te hebben met verschillende soorten mensen en een team van professionals te leiden. Je bent goed in plannen, werkt goed onder tijdsdruk, en bent proactief. Je hebt goed ruimtelijk en praktisch inzicht. Je hebt genoeg optische, mechanische, thermische en elektrische kennis om specialisten te begrijpen en om (de grootste) risico’s in te schatten. Je bent erop gericht om op tijd een kwalitatief hoogwaardig product te leveren. Clean room ervaring is een pré.

Je bent een zelfstandig, flexibel en creatief persoon die op een constructieve manier de samenwerking aangaat met collega’s en klanten. Je bent consciëntieus en resultaatgericht en in staat om je eigen werkzaamheden te plannen en te structureren. Je weet je helder in het Nederlands en Engels uit te drukken, zowel in woord als geschrift. Je bent bereid om te reizen. Daarnaast beschik je over goede analytische en communicatieve vaardigheden.

  1. Technicus.nl
  2. Technische Vacatures
  3. Leiden