Vacature Strategisch Adviseur Aannemerij

in Den Bosch

Enexis
  • Enexis
  • Universitair of hoger
  • Senior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Beschrijving functie Als Strategisch Adviseur Aannemerij heb je een belangrijke rol in de professionalisering van INFRA Aannemerij, zowel in ontwikkeling van de primaire ketens binnen Enexis als het professionaliseren van contractmanagement.

Enexis streeft naar landelijke uniformering in de keten van standaard aansluitingen. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de samenwerking, bijbehorende contracten en bestekken met aannemers. Als Strategisch Adviseur Aannemerij behartig je de belangen van Enexis in een landelijk traject met 23 netbeheerders om de contracten en bestekken te uniformeren. Je stuurt aan op het bereiken van overeenstemming en zorgt voor voldoende draagvlak over de uitkomst van het traject bij het hoger management binnen Enexis. De betrokken partijen hierbij zijn onder andere netbeheerders, aannemers, MijnAansluiting.nl en samenwerkingsverbanden waar Enexis in participeert zoals Synfra en Noned.

Ook draag je bij aan onze ambitie om contractmanagement op een strategisch niveau te bedrijven en de rol van ‘ketencoach' voor de interne organisatie te ontwikkelen. INFRA Aannemerij bestaat ongeveer acht jaar en is in die tijd snel gegroeid. Binnen het team maken we onderscheid in ‘running the business' en ‘changing the business'. Bij deze functie ligt de nadruk op ‘changing the business' zoals de landelijke uniformering aansluitketen of soortgelijke trajecten in de toekomst. Verder geef je vorm aan de strategie en implementatie van diverse aannemerij gerelateerde thema's zoals het professionaliseren van stakeholder- en leveranciersmanagement, de toenemende schaarste van beschikbare capaciteit en de te voeren strategie bij het aflopen van (grote) contracten. Je neemt de lead hierin en draagt zelfstandig zorg voor dat de doelen uit het afdelings-jaarplan worden gerealiseerd. Je helpt/coacht zowel collega's binnen de eigen afdeling als collega's binnen de productievestigingen bij deze veranderingen.

lees meer

Eisenpakket Je hebt een afgeronde academische opleiding in de richting van (bedrijfs-)economie of technische bedrijfskunde, met daarbij minimaal acht jaar werkervaring in een functie waarbij je vernieuwing en/of verandering hebt doorgevoerd in de infra sector. Daarnaast heb je ervaring in (contractuele) samenwerking tussen opdrachtgever en aannemers. Ook ben je een innovatieve denker en ben je goed in staat complexe zaken op een eenvoudige manier te presenteren. Je hebt daarnaast een aantoonbare affiniteit met ondergrondse infra en snapt het (commerciële) speelveld dat bij grote contracten komt kijken als geen ander.

Je staat stevig in je schoenen in situaties waar verschillende partijen betrokken zijn en bent bovenal conceptueel zeer sterk. Een ‘helicopterview' waarbij je overzicht creëert in complexe situaties en bijbehorende toegankelijke presentatie naar je omgeving zijn cruciaal. Jouw doel, hoe je daar komt en wat je van de ander nodig hebt, weet je meer dan duidelijk uit te dragen. Je maakt vanuit je natuur verbinding met verschillende stakeholders, zoals vestigingsmanagers, aannemers en medewerkers in de uitvoering.

Het is van groot belang dat je uitvoerige (bedrijfskundige) kennis hebt over samenwerking en contracten in de infra sector, maar bovenal overzicht houdt, richting geeft aan het projectteam en omgevings-sensitief is voor de vele belangen van alle verschillende betrokken partijen.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Beschrijving werkgever Enexis Netbeheer, onderdeel van Enexis Groep, brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the-art dienstverlening en -netwerken leveren we veilig, altijd, overal en betaalbaar en zijn we voorbereid op duurzaam en flexibel tweerichtingsverkeer. Met technische en sociale innovaties zorgen we er voor dat terug leveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk is. En ook dat er altijd genoeg duurzame energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijkheid en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waar we samen zuinig op moeten zijn. Aannemers zijn belangrijke zakenpartners voor Enexis. De afdeling INFRA Aannemerij managet landelijk meer dan 100 contracten met aannemers met een totale waarde van +/- 200 miljoen euro per jaar. De afdeling is intern hét aanspreekpunt voor alle zaken die de aannemerij raken.Het team bestaat uit twaalf professionals met een grote betrokkenheid bij de organisatie en die werkzaam zijn door het hele land. Eens per maand is er een samenwerk-dag met werkoverleg in Arnhem. Deze samenwerkdagen worden regelmatig informeel afgesloten.Het team werkt met een sterke mate van eigen verantwoordelijkheid en een zelfstandige werkhouding. De medewerkers zijn professionals die zelf het beste weten wat er moet gebeuren, de manager is er om hen te faciliteren om hun werk goed te kunnen doen. Initiatief nemen voor verbeteringen/vernieuwingen en eigenaarschap nemen voor het resultaat zijn standaardwaarden binnen het team. 

lees meer

Info salaris Bruto € 4.376 - € 6.251 p/m

Als een van de beste werkgevers van Nederland hebben wij naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden veel aandacht voor de balans tussen werk en privéleven. Er zijn dan ook talrijke voorzieningen om werk en privé te combineren. Verder bieden we je een breed scala aan trainings- en opleidingsmogelijkheden. Jaarlijks wordt er met iedere medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, waarmee jij de koers van je carrière zelf in de hand hebt. Er is dus ruime aandacht voor jouw professionele en persoonlijke groei.

Wat bieden wij?

• Deze functie is ingedeeld in klasse 17, met een maximum van € 6.251,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek. Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden is het maximum salaris € 7.907,- bruto per maand;
• Deze secundaire arbeidsvoorwaarden kun je naar eigen inzicht inzetten voor het kopen van bijvoorbeeld extra verlof, een extra uitbetaling bij je salaris of bijvoorbeeld een fietsplan of extra pensioenstorting;
• Duurzame en flexibele reismogelijkheden. Je kunt, op basis van een kilometerverwachting, in aanmerking komen voor een leaseauto. Elektrisch rijden wordt hierbij gestimuleerd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een (1e klas) OV-businesskaart waarmee je van reistijd werktijd maakt (diverse kantoren zijn op loopafstand van stations gelegen);
• Laptop en smartphone;
• Veel mogelijkheden om flexibel te werken waaronder thuis. Je richt zelf je werkdag in zoals het past bij jouw werk;
• Veel vrijheid, ruimte voor ideeën en initiatief!

lees meer

Strategisch Adviseur Aannemerij
Score: 7.3
Stemmen: 14

  1. Technicus.nl
  2. Technische Vacatures
  3. Den Bosch