Vacature Project Engineer koel en blussystemen - Rotterdam

Rotterdam

Vopak
 • Vopak Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

Je rol als Project Engineer Koel- en Blussystemen
Als Project Engineer Koel- en Blussystemen draag je zorg voor projecten met betrekking tot onderhoud, modificatie en nieuwbouw op de terminals van Vopak in Nederland.
Je vervult de rol van project manager voor één of meerdere projecten op het gebied van koel –en blussystemen die onder jouw aansturing worden gerealiseerd. Jouw focus zal in eerste instantie liggen op de ondergrondse systemen, maar dit kan worden uitgebreid naar bovengrondse componenten en vraagstukken. In nauwe samenwerking met de interne klanten en andere stakeholders ontwikkel en voer je projecten uit volgens de Vopak Project Management methodiek (VPM). Hiernaast ondersteun je de Vopak Terminals bij technische vraagstukken.

En wat je verder doet:
 • Voor de toegekende projecten ben je verantwoordelijk voor scope afstemming met de interne klant (Terminal), het budget, de planning, de engineering, de kwaliteit, voortgang, coördinatie van
  aankoop/contracteren van materialen en diensten in samenwerking met de diverse interne specialisten;
 • Waar nodig, deel uitmaken van multidisciplinaire project teams waarin je technische input levert op het gebied van koel –en blussystemen;
 • Betrokken bij de coördinatie van de constructiefase en het vervullen van een coördinerende rol bij de finale oplevering aan de afdeling operations en maintenance;
 • Waarborgen dat aan alle overheids- en veiligheidseisen, technische specificaties en gebruikerseisen wordt voldaan;
 • Opstellen en/of controleren van haalbaarheidsstudies, kosten calculaties, technische specificaties en tekeningen, project voortgangsrapportages, etc;
 • Voor toegekende projecten verantwoordelijk voor de totale projectafhandeling in het kader van MOC (management of change).
Indien de workload hier om vraagt, kan het voorkomen dat je tevens andersoortige projecten binnen het civiele en/of mechanical programma van Vopak gaat uitvoeren.
Als Project Engineer Koel- en Blussystemen rapporteer je aan de Programma Manager Civiel.

lees meer

Eisenpakket Wat je meebrengt als Project Engineer Koel- en Blussystemen
Je bent een organisator in hart en nieren. Contact leggen met interne als wel externe stakeholders over technische zaken gaat je goed af en bovendien vind je het leuk om de voortgang van de projecten nauwgezet in de gaten te houden. Verder beschik je over:
 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in een technische richting;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in engineering en/of projectmanagement, ervaring binnen de opslag- of procesindustrie is een pré;
 • Ervaring in het uitvoeren van brownfield projecten;
 • Ervaring met (ondergrondse) koel –en blussytemen, eventueel als component van een multidisciplinaire scope.
 • Kennis en ervaring op het gebied van voor de functie relevante geldende wet- en regelgeving (zoals NFPA, PGS29).
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse- en Engelse taal.
 • Sterk in het formuleren en documenteren van projectdocumenten, rapporten etc.
 • Competenties: veiligheidsbewust, flexibel, stressbestendig, overtuigingskracht, analytisch, conceptueel vermogen, zelfstandig, initiatiefnemer.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Beschrijving werkgever Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals. Deze terminals liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.

We hebben bijna 400 jaar ervaring op het gebied van opslag en doorvoer. Alles wat we doen, staat in het teken van service aan onze klanten. Omdat we alles in het werk stellen om onze klanten beter te laten presteren, zijn we voor die klanten echte zakenpartners. Ons werk is transparant en steunt op toewijding, onvoorwaardelijke betrokkenheid bij onze medewerkers en wederzijds vertrouwen.

Aandelen Vopak zijn genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs (AEX).
In totaal werken wereldwijd ruim 6.000 mensen bij Vopak en de diverse joint ventures.

--

Royal Vopak is the world’s leading independent tank storage company. We operate a global network of terminals located at strategic locations along major trade routes. With a history of over 400 years, and a strong focus on sustainability, we ensure safe, clean and efficient storage and handling of bulk liquid products and gases for our customers. We handle vital products ranging from chemicals, oil, gases and LNG to biofuels and vegoils.

Vopak is listed on the Euronext Amsterdam stock exchange and is headquartered in Rotterdam, the Netherlands. Including our joint ventures and associates, we employ an international workforce of over 6000 people.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Een marktconform bruto maandsalaris op basis van je huidige kennis en ervaring;
Meer informatie Vopak zorgt goed voor je
Collega’s met wie je kan lachen en die samen tegenslagen omzetten in oplossingen. De meest afwisselende baan waarin je het verschil kan maken voor de toekomst van Vopak. En je krijgt:
 • Een vakantietoeslag van 8,33%.
 • De optie om 10 extra verlofdagen per jaar te kopen, naast de 25 die je al krijgt;
 • Een collectieve zorgverzekering, waarbij Vopak 50% van je nominale premie betaalt.
 • Een mooie pensioenregeling via ons eigen pensioenfonds.
 • Goede carrièrekansen via verschillende doorgroeimogelijkheden.
 • Binnen Vopak ervaar je enorme betrokkenheid en staan we open voor je ideeën.

Welkom bij Vopak
In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen. We kijken naar je talent en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. We letten goed op elkaar als het gaat om veiligheid en gezondheid. Ook onze omgeving vinden we heel belangrijk, dus werken we met veel aandacht voor het milieu. Als 400 jaar oud, echt Rotterdams bedrijf houden we van doorpakken, zijn we direct en hebben we korte lijnen. Zo regelen we optimale dienstverlening met onze klanten centraal.

Klaar voor wat actie?
Dan horen we graag van je!

Onze sollicitatieprocedure ziet er zo uit: 1ste gesprek – Assessment – 2de gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Laura Witmer
+31 (0)10 400 2911
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Techniek Vacatures Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Rotterdam