Vacature Maintenance Engineer - Rotterdam

Rotterdam

Vopak
 • Vopak Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

Maintenance Engineer
Complete onderhoudsconcepten, die voldoen aan kwaliteit, veiligheid en wet- en regelgeving, die kunnen we aan jou overlaten. Dankzij jou kunnen werkzaamheden efficiënt en veilig worden uitgevoerd. Als Maintenance Engineer draag je zorg voor de uit te voeren werkzaamheden op het gebied van (on)gepland onderhoud. Je houdt je onder andere bezig met het continue optimaliseren van het onderhoud via slimme evaluaties.

Jouw rol als Maintenance Engineer
Bij het laden en lossen van de verschillende grondstoffen van onze klanten, moeten we kunnen rekenen op goed werkende terminals en tanks. Dat betekent: onderhoud van het hoogste niveau. De installaties moeten betrouwbaar zijn en veilig werken, zodat onze klanten kunnen rekenen op de beste kwaliteit van onze dienstverlening.
Je zult onderdeel gaan uitmaken van een team bestaande uit 4 Maintenance Engineers binnen de Europa & Africa Divisie. De focus van jouw werkzaamheden zal echter voornamelijk liggen op alle activiteiten binnen Nederland. Binnen het team werken we met een hoge mate van zelfstandigheid, waar integriteit en veiligheid voorop staan. We helpen elkaar door mee te denken en onze eerlijke mening te geven. Zo weten we dat we altijd op elkaar kunnen rekenen. Je kunt ons omschrijven als recht door zee maar uiteraard zijn we ook in voor een goede grap.

Als Maintenance Engineer heb je een actieve rol in het creëren van bewustwording omtrent het belang van optimaal onderhoud en de bijbehorende onderhoudsprocessen. Je houdt je bezig met het volgen van interne en externe ontwikkelingen zodat de Vopak terminals binnen de Europa & Africa divisie het onderhoud op effectieve wijze kunnen inrichten en uitvoeren. In samenwerking met onze collega's binnen de techniek afdeling zorg je ervoor dat complete en effectieve onderhoudsconcepten beschikbaar zijn zodat onze collega's op de terminals maar zeker ook onze klanten kunnen rekenen op de hoogste kwaliteit van onze assets en services. Hiernaast, ben je bezig met het analyseren van de maintenance concepten en processen met als doel continue verbetering en innovatie.

Jouw functie in bulletpoints
 • Onderhoudsplannen, specificaties en procedures definiëren en optimaliseren;
 • De beste technische oplossingen selecteren, die passen bij Vopak;
 • Ondersteuning bieden bij het implementeren van het Global Maintenance beleid op de verschillende terminals en dit vertalen naar lokale procedures en werkzaamheden;
 • Het vastleggen van best practices, standaarden en procedures op gebied van maintenance en asset management;
 • Het bieden van kennis en kunde gedurende de ontwerp- en constructiefase en ingebruikname van projecten door middel van maintenance en reliability engineering;
 • Ontwikkelen en implementeren van maintenance concepten, werkinstructies en de verwerking hiervan in het onderhoudssysteem voor gebruik door de lokale maintenance organisatie;
 • Ondersteuning bieden bij het oplossen van maintenance en reliability issues (vb. Root Cause Analyzes), het uitvoeren van FMECA en de hieruit voortkomende uitkomsten analyseren en verwerken in de (lokale) maintenance programma's en budgetten;
 • De internationale regels rondom maintenance vanuit Vopak Global implementeren;
 • Ontwikkelingen en kennis van de nieuwste technologie delen voor Asset Lifecycle Management.

Vanuit jouw rol rapporteer je rechtstreeks aan de Maintenance Manager (Europa & Africa).

lees meer

Eisenpakket Wat jij meebrengt als Maintenance Engineer
Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel, dus werk je daar altijd naartoe. Als generalist schakel je snel en weet je op alle levels slim te communiceren. Verder heb je:
 • Een technisch WO-diploma (bijv. werktuigbouwkunde)
 • >5 jaar ervaring als maintenance engineer, het liefst binnen olie & gas of industrie;
 • Kennis van en ervaring met asset management (o.a. ISO55000);
 • Kennis op gebied van Pompen, afsluiters, beveiligingssystemen en automatisering;
 • Goede kennis van Nederlands én Engels om alle documenten en rapportages op te stellen en aan te passen.
 • Verder beschik je over goede planning skills, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid maar bovenal ben je een echte teamplayer.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B), Auto aanhanger (BE)
Beschrijving werkgever Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals. Deze terminals liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.

We hebben bijna 400 jaar ervaring op het gebied van opslag en doorvoer. Alles wat we doen, staat in het teken van service aan onze klanten. Omdat we alles in het werk stellen om onze klanten beter te laten presteren, zijn we voor die klanten echte zakenpartners. Ons werk is transparant en steunt op toewijding, onvoorwaardelijke betrokkenheid bij onze medewerkers en wederzijds vertrouwen.

Aandelen Vopak zijn genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs (AEX).
In totaal werken wereldwijd ruim 6.000 mensen bij Vopak en de diverse joint ventures.

--

Royal Vopak is the world’s leading independent tank storage company. We operate a global network of terminals located at strategic locations along major trade routes. With a history of over 400 years, and a strong focus on sustainability, we ensure safe, clean and efficient storage and handling of bulk liquid products and gases for our customers. We handle vital products ranging from chemicals, oil, gases and LNG to biofuels and vegoils.

Vopak is listed on the Euronext Amsterdam stock exchange and is headquartered in Rotterdam, the Netherlands. Including our joint ventures and associates, we employ an international workforce of over 6000 people.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Meer informatie Je ontwikkeling als Maintenance Engineer
We bieden vele ontwikkelmogelijkheden binnen Vopak, nationaal en internationaal. We hebben trainingen om je qua vakgebied verder te ontwikkelen of meer op persoonlijke vaardigheden. Zo kun je doorgroeien naar bijvoorbeeld Lead Maintenance Engineer of je specialiseren binnen een bepaalde tak binnen Vopak.

Stroop je mouwen op en schuif aan
In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote global organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
Als 400 jaar oud, echt Rotterdams bedrijf houden we van doorpakken, zijn we direct en vinden we elkaar snel. Ondanks die oudheid werken we ook gewoon met drones en robots.

Tijd voor actie
Wil jij ons helpen onze installaties goed te beheren? Dan horen we graag van je! Solliciteer via deze website!

Onze sollicitatieprocedure ziet er zo uit: 1ste gesprek – Assessment – 2de gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Laura Witmer
+31 (0)10 400 2911
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Techniek Vacatures Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Rotterdam