Vacature Junior BIM Modelleur - Gouda

Gouda

Koninklijke BAM Groep N.V.
 • Koninklijke BAM Groep N.V. Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie “Make it before you make it!”
Dat wil zeggen dat wij bij BAM onze bouwwerken eerst volledig digitaal bouwen, waarnaar wij ze pas in het echt gaan bouwen. Hiervoor gebruiken wij BIM.

Ben jij een young professional en wil jij je verder ontwikkelen in BIM? Wil jij BIM inzetten binnen een professionele organisatie en hiervan een ambassadeur zijn? Wil jij binnen een productieomgeving kunnen sparren met werkvoorbereiding en uitvoering, dan is dit jouw ideale baan!

Wat ga je doen?
Als BIM-modelleur maak jij het 3D-model waarmee het ontwerp gevisualiseerd wordt, en voorzie je dit model van additionele informatie waardoor dit een volledig BIM-model wordt. Je schakelt veel binnen het ontwerpteam, werkvoorbereiders en projectcoördinatoren en collega's in de productie. Projecten voer je in samenwerking uit voor onze interne klanten op verschillende afdelingen. Het is een afwisselende baan met ruimte voor eigen initiatief, waarbij jij meewerkt aan diverse landelijke projecten. De BIM-kennis die je opdoet in de projecten neem je mee en weet jij door te voeren. Je signaleert vroegtijdig risico's in het ontwerp, denkt mee en participeert in ontwikkelingstrajecten over BIM-toepassingen, -processen en -vaardigheden. Hierbij wordt je meegenomen in het BIM-proces binnen BAM en ontwikkel je jezelf tot een volwaardig BIM-modelleur.

Verder zijn jouw overige taken en verantwoordelijkheden:
 • Het modeleren van civiele onderdelen;
 • Maken van 3D-visualisaties, afgeleid 2D-tekenwerk;
 • Maken van tekeningen en analyses m.b.v. het gebouwmodel;
 • Samenwerken met verschillende disciplines vanuit en middels het 3D-model;
 • Betrokken partijen informeren en adviseren over gebruik van data en toepassing van output;
 • Signaleren van eventuele knelpunten in systemen, organisatie of samenwerking op gebied van informatiemanagement, bouwprocesmanagement en mede-adviseren over eventuele bijstelling;
 • Uitdragen van de BIM-methodiek binnen BAM en samenwerking opzoeken met interne partners.
Als BIM-modelleur ben je betrokken bij DBFMO-projecten in Nederland en internationaal.
Voorbeelden van toonaangevende projecten zijn de Sluiskiltunnel, Zeesluis IJmuiden, Tunnel Rotterdamsebaan, Leidsebrug in Amsterdam, Thames Tideway Tunnel, Blyth Gravity Base Foundations (United Kingdom), Tanzania Airport and Ichtys Jetty (Australia).

lees meer

Eisenpakket Wie zoeken wij?
 • Afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting Civiele techniek.
 • Ervaring met BIM is een pre, de wil om met BIM te werken is een must.
 • Wij vinden in jou een combinatie van diverse competenties: flexibel, coachend, teamplayer, analytisch en creatief.
 • Je beschikt over presentatietechnieken en je bent communicatief vaardig.
 • Je bent in staat te denken vanuit commercieel oogpunt.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Meer informatie Wat bieden wij?
Hoe mooi is het om juist nu bij BAM aan de slag te gaan. ´BIMmen´ op het hoogste niveau van Nederland, dat is de reden waarom veel nieuwe collega's voor ons kiezen. Mensen die onderdeel willen zijn van de 4e industriële revolutie. Zij die data kunnen omzetten in informatie en modellen en snappen dat dit het verschil gaat maken. Informatie staat straks centraal bij alles wat we doen. En het BIM center van BAM loopt in al deze ontwikkelingen voorop. De circa honderd collega's die hier werken dragen echt bij aan de toekomst van bouwen en de innovaties die daarmee samenhangen.

lees meer

Beschrijving werkgever In een snel veranderende wereld formuleert advies- en ingenieursbureau BAM Infraconsult antwoorden op complexe infrastructurele en waterbouwkundige vraagstukken. We kijken met een integrale, multidisciplinaire blik naar het landschap en vertalen onze kennis en ervaring naar duurzame, beheerbare, betaalbare, veilige en bouwbare oplossingen. Met innovatie en het steeds verder doorvoeren van BIM streven wij een toppositie na.
Omdat BAM Infraconsult onderdeel uit maakt van de grootste bouwonderneming van Nederland zijn onze medewerkers niet alleen betrokken in de tender- en ontwerpfase maar ook in de realisatie en het vaak langdurige onderhoud. Het realiseren van kleine en grote projecten in de huidige contractvormen vraagt om intensieve samenwerking.

Het hoofdkantoor van BAM Infraconsult is gevestigd in Gouda. Als BIM Modelleur ben je werkzaam binnen een projectteam op locatie van het project.

De afdeling Constructieve Modellering / BIM opereert op het gebied van BIM over de volle breedte van het infrawerkveld. De afdeling is verantwoordelijk voor de BIM-informatievoorziening van tender tot uitvoering.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures BIM Modelleur in Gouda Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Gouda