line-chart user-circle inbox tachometer user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube pencil search-plus building-o icon-mouse-pointer quote-right quote-left angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock caret-left at map-marker search twitter linkedin facebook bold users share-alt smile-o birthday-cake thumbs-o-up bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up lightbulb-o star phone check-square-o clock-o arrow-up line-chart trash-o external-link arrow-down trophy pie-chart

Vacature Functioneel/Technisch Ontwerper

in Hoogeveen

Unigarant NV
  • Unigarant NV
  • HBO, 1 - 5 jaar ervaring
  • 32-32 uur per week
Beschrijving functie

Unigarant heeft voor het team Productinrichting & Implementatiemanagement een vacature voor een


Functioneel/Technisch Ontwerper


die een optimale vertaling maakt van klantvraag naar ICT-oplossing


(minimaal 0,8 fte)


Wat ga je doen als Functioneel Technisch Ontwerper?
In deze functie ben je de verbindende schakel tussen de wensen van de klant en een optimale vertaling daarvan naar technische oplossingen. Samen met je klant inventariseer je de klantwensen en je vertaalt deze naar functionaliteiten. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de functionele ontwerpen van onze verzekeringsproducten. Dat zijn de producten van Unigarant (via tussenpersonen) en van ANWB Verzekeren (ons directe kanaal). Vanwege de dynamische omgeving leveren we de verzekeringsproducten in een 2-wekelijkse cyclus op. Je stelt samen met je collega’s de impact van werkzaamheden vast, plant ze in en bewaakt de voortgang. Hierover heb je ook regelmatig contacten en afstemming met ANWB. In je rol als Technisch ontwerper vertaal je de FO’s in technische ontwerpen en voer je systeemtesten uit op de opgeleverde producten. Een interne opleiding behoort tot je inwerkperiode.

lees meer

Eisenpakket

Je hebt een afgeronde HBO opleiding (Informatica of soortgelijk). Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met functioneel en technisch ontwerpen. Je kunt goed werken in teamverband en projecten, maar bent ook goed in staat om zelfstandig te werken. Je bent goed in het specifiek uitvragen van de wensen bij de klant en bedreven in het vertalen daarvan naar mogelijkheden binnen het pakket (QIS Pulse). Je bent analytisch en in staat om complexe situaties snel te doorgronden. Bij issues denk je niet vanuit de individuele applicatie, maar vanuit processen en ketens en hun onderlinge afhankelijkheden. Je bent stressbestendig, oplossingsgericht en hebt improvisatietalent. Je beschikt zowel over goede mondelinge als schriftelijke communicatieve vaardigheden. Kennis van een verzekeringsbedrijf is een pré.

Het systeem waar je aan werkt, is 24x7 beschikbaar. Het kent een frequente update van onderliggende productinrichting. Enige flexibiliteit in de tijdstippen waarop je werkt, is daarom vereist.

lees meer

Beschrijving werkgever

Unigarant is het verzekeringsbedrijf van ANWB. Unigarant is specialist in particuliere schadeverzekeringen voor mobiliteit, reis en vrijetijdsbesteding. De verzekeringen van Unigarant worden verkocht in het intermediaire kanaal o.a. via assurantietussenpersonen, retailers en reisbureaus. We zijn marktleider in het tweewielkanaal en onze fiets- en bromfietsverzekeringen worden in de rijwielbranche verkocht onder het ANWB merk. Daarnaast richt ANWB verzekeren zich op het directe kanaal via anwb.nl, de ANWB Winkels en callcenters waar ANWB-leden direct onze verzekeringen kunnen afsluiten.

Bij Unigarant draait het altijd om mensen. Of het nu gaat om onze verzekerden, om de tussen personen waarmee wij samenwerken of om onze eigen medewerkers. We zien het als belangrijkste taak om anderen verder te helpen. Wij noemen het ‘helpen+’. We bieden onze medewerkers volop de ruimte om het verschil te maken. Zo kunnen wij als organisatie het optimale resultaat behalen.

De afdeling
De afdeling ICT beheert de ICT-omgeving van Unigarant, zowel functioneel als technisch. De afdeling speelt een belangrijke rol in projecten en is ook een onmisbare schakel in de ontwikkeling van nieuwe verzekeringsproducten.Daarnaast zorgt het team voor alle ICT-voorzieningen (hardware en software). Ze is continu bezig om de systemen en applicaties operationeel beschikbaar te houden op ruim 450 werkplekken met bijna 120 servers. Het team bestaat uit ca. 40 collega's in 3 teams.

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Salaris in overleg

  1. Technicus.nl
  2. Technische Vacatures
  3. Hoogeveen