user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Applicatiemanager team IT

in Emmen

Gemeente Emmen
 • Gemeente Emmen
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • uur p/w
Beschrijving functie Bij de gemeente Emmen zijn wij voor het team Informatietechnologie op zoek naar een

Applicatiemanager team IT
36 uur per week | Emmen

Emmen ontwikkelt VeRDeR
De gemeente Emmen ontwikkelt VeRDeR en om die ontwikkeling kracht bij te zetten zoeken we een collega die kan helpen om door te groeien naar de nieuwe slimmere, efficiëntere en nog leukere organisatie die we voor ogen hebben!

De Gemeente Emmen is op zoek naar een applicatiemanager met passie voor het vakgebied, die ‘dol’ is op innovatie en affiniteit heeft met data.
Als applicatiemanager ben je een echte spin in het web. Je bent technisch een kei en organisatorisch sta je je zogenaamde “mannetje”. Je kunt veranderingen aan informatiesystemen gecontroleerd doorvoeren en de daarbij behorende werkzaamheden coördineren. Je ondersteunt bij of implementeert zelf informatiesystemen. Daarnaast werk je intensief samen met het een groep van applicatiemanagers en andere professionals om het applicatielandschap van de gemeente Emmen optimaal te regisseren.

Team Informatietechnologie (IT)
Je komt te werken in het cluster Managementinformatie & Informatievoorziening (M&I). Dit cluster is onderdeel van het team Informatietechnologie en ondersteunt de gehele gemeentelijke organisatie bij haar informatievoorziening. Het cluster (M&I) adviseert op een klantgerichte wijze over het gebruik van informatiesystemen bij bedrijfsprocessen, geeft ondersteuning bij trajecten voor aanschaf en implementatie van informatiesystemen en regelt het beheer van de aan haar toevertrouwde informatiesystemen. Daarnaast ondersteunt het cluster de organisatie met specialisaties op het gebied van managementinformatie, gegevensbeheer, geografische informatievoorziening en gegevensmanagement.

Jouw rol
De komst van ‘cloud’, ketensamenwerkingen en toekomstige ontwikkelingen vragen een andersoortige invulling van de rol van applicatiemanager. We zien hier de beweging van beheer naar regie over keten(s). Dit heeft als gevolg dat het niet alleen meer gaat over ‘die ene applicatie’, maar (juist) ook over de gegevensstromen en koppelingen tussen diverse applicaties, de keten.
De applicatiemanager monitort en adviseert op het gebied van deze ketens en gegevensstromen en richt mede ICT-systemen, applicaties en koppelingen in en beheert en regisseert deze. Daarnaast werkt de applicatiemanager proactief mee aan het beschikbaar stellen van gegevens, c.q. informatie aan de interne gebruikersorganisatie, klanten en burgers.

Als persoon maak jij het verschil doordat jij continu streeft naar het realiseren van een hoogwaardige, duurzame en gefundeerde oplossing voor onze klanten en samen mét onze klanten. Je werkt het liefst allround, waarbij je de ene dag volledige focus hebt op technische aspect van je werk en de volgende dag als volwaardige gesprekspartner bij de klant aan tafel zit.

lees meer

Eisenpakket Wat vragen wij:
 • een vernieuwer en teamspeler met een professionele instelling waarbij netwerken van groot belang is;
 • relevante en actuele werkervaring op het gebied van ontwikkeling en beheer van informatiesystemen;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • relevante en actuele kennis van gemeentelijke processen;
 • ervaring met databases (bijv. MS SQL Server, Oracle, Postgres, Myssql, etc.);
 • actuele en toepasbare kennis van SQL;
 • ITIL versie 3, ASL gecertificeerd en kennis van BiSL is een pré;
 • kennis van applicatieontwikkeling is een pré.

Jouw profiel:
Je bent resultaat- en klantgericht, waarbij je al samenwerkend verantwoordelijkheid neemt. Klanten en leveranciers te woord staan, gaat je gemakkelijk af. Je hebt en houdt het overzicht, denkt logisch na en maakt je snel nieuwe technieken en producten eigen.

Je vindt het niet erg om buiten kantoortijd te werken en periodiek de wacht- en waakdiensten in te vullen. Service en klantgerichtheid is voor jou een vanzelfsprekende zaak.

Interesse?
Ben jij een ambitieuze applicatiemanager met minimaal 3 jaar relevante, actuele en aantoonbare werkervaring in het vakgebied? Herken je jezelf in steekwoorden als teamspeler, analytisch, gedreven, vernieuwend, initiatiefrijk en communicatief. En heb je minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur richting Business IT & Management (of vergelijkbaar) of Informatica. Dan is dit misschien de uitdaging die je zoekt!

Wat bieden wij:
Een verantwoordelijke en afwisselende functie in een collegiaal team waar je de ruimte krijgt om te werken aan het verbeteren van de IT-functie.
Daarnaast helpen we je met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Het salaris bedraagt maximaal € 4.162,- bruto per maand (salarisschaal 10) bij een 36-urige werkweek en een individueel Keuzebudget dat je op diverse manieren kunt besteden.

Informatie:
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Walter Hobers, Clustercoördinator Managementinformatie & informatievoorziening 0615036712 of Vincent Dirkse, teamleider Informatietechnologie, telefoon 0591 685175.

Solliciteren?
Solliciteer tot 30-10-2017 o.v.v. vacaturenummer: 17.062 via de sollicitatiebutton.

Selectieprocedure
Deze vacature staat in eerste instantie open voor kandidaten in vaste en tijdelijke dienst van de gemeente Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn. Boven formatieve medewerkers en kandidaten in het kader van re-integratie hebben voorrang in de procedure. Zijn er geen geschikte kandidaten in deze (eerste) categorie, dan komen kandidaten uit de tweede categorie in beeld: ambtelijk personeel van de Emco, uitzendkrachten, gedetacheerden en stagiaires die zich in de afrondende fase van de opleiding bevinden. Een voorwaarde voor stagiaires is dat ze het diploma na het afronden van de stage hebben behaald. Ten behoeve van een goede voortgang van de procedure worden de belangstellenden uit beide categorieën nu al uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Applicatiemanager vacature, Emmen, Drenthe, IT, Information Technology, ICT, Overheid, Gemeentebaan, Informatietechnologie, Applicatiemanager

lees meer

Info salaris Salaris in overleg

Salaris in overleg
Aantal uur per week uur p/w
Fulltime