user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Data Analyst

in Diemen

Tele2
 • Tele2
 • Universitair of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Beschrijving functie Waarom deze baan een gamechanger voor je is
De wereld om ons heen verandert, buzz words zoals big data, artificial intelligence, en customer data security beheersen de wereldwijde media. Kun jij op basis van de Tele2 strategie een ‘big-data-gedreven’ beslissingsproces formuleren en inrichten? Dan ben jij de expert die binnen de business unit Network Operations de lead neemt om Tele2 te begeleiden zodat we de juiste keuzes kunnen maken voor onze klanten.

Jouw werkdagen bestaan voornamelijk uit het beantwoorden van vragen. Wat waren de kosten van het fiber netwerk afgelopen jaar? Welke klacht horen we het meest terugkomen als het gaat om ons netwerk? De antwoorden ontdek jij door het analyseren en samenvoegen van alle data die wij in huis hebben. Deze data is opgeslagen in verschillende systemen en aan jou om alles te bundelen tot heldere rapportages. Jouw data analyses zetten ons onderbuikgevoel om in heldere strategieën en mooie stippen op de horizon. Daarnaast signaleert je kansen op het gebied van de footprint optimalisatie en ondersteun je de Access Manager in onderhandelingstrajecten.

Je bent onderdeel van het Access Management team binnen Delivery & Support van Network Operations. Je beperkt je niet alleen tot het Access Management deel maar je zal ook betrokken worden bij diverse onderzoeksvraagstukken vanuit het MT van Network Operations.

Door gewoon jezelf te zijn....
 • Hou je je als Business Analyst bezig met data en analyses om vervolgens de volgende acties uit te kunnen voeren:
 • Optimaliseren van de access footprint
 • Hou je je bezig met verbetermogelijkheden om deze dan vervolgens weer om te zetten in kansen voor de dienstverlening
 • Ervoor zorgen dat wij samenwerken met de beste leveranciers door middel van opgestarte onderhandelingstrajecten
 • (Her)onderhandelingenen met aannemers en 3de partijen
 • Aanleveren van forecasts
 • Bepalen wat de meest kostenefficiente oplossing is
 • Uiteraard communiceer je met verschillende stakeholders, zowel intern als extern.
Met deze mensen ga je de uitdaging aan
Barrières houden mensen tegen en voorkomen dat mensen hun maximale ik kunnen zijn. Daarom is het onze missie om deze barrières te doorbreken in de telecomindustrie. Iedereen moet optimaal van een connected leven kunnen profiteren, toch? De afdeling Network regelt dit. Software changes, klantaansluitingen, hosting en security; wij hebben het onder controle. Kleine teams, professionals uit alle hoeken van de wereld en een challenger gehalte waar je u tegen zegt. Hoe anders kunnen wij rond de 1000 interne en miljoenen externe gebruikers helpen? Als we ergens impact maken, dan is het hier.

Waarom wij jou nodig hebben
Tele2 is een uitdagend bedrijf om voor te werken. Wij werken harder dan de meesten. Waarom? Omdat onze klanten verdienen wat ze nodig hebben. Daarom hebben wij mensen nodig die een streep zetten door verouderde mindsets. Mensen die snel denken en die regels herschrijven. Vol in de aanval met de ambitie om verandering te brengen.

lees meer

Eisenpakket Wij gaan stralen door jouw...
 • Afgeronde WO opleiding (bijvoorbeeld in de richting van informatica)
 • Ondernemende instelling en flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel
 • Drive om verwachtingen te overtreffen
 • Conceptueel en analytisch denkvermogen
 • Ervaring in een soortgelijke functie die je tenminste enkele jaren hebt gedaan
Jij bent leuk. Mogen wij je houden?
Klik op de button en solliciteer op deze vacature. Dromen wachten om uit te komen!

Jij doet straks je best voor Tele2. Daar doen wij uiteraard graag iets voor terug!
Wij geloven in een connected life. Voor onze klanten en voor onze medewerkers. Jij maakt zelf je werkplek. Op kantoor? Gezellig! Thuis? Lap gelijk de ramen even. Hoe meer mensen, plaatsen en dingen met elkaar verbonden zijn, hoe meer waarde er wordt gecreëerd. Voor ons allemaal.

Wat we verder voor je in petto hebben, zijn serieus grappige collega's, fikse kortingen op onze producten, vier dagen in de week sporten via de Tele2 Health Club en uiteraard een salaris, vakantiedagen en mooie bonussen.

Benieuwd naar de cultuur van Tele2? Volg ons elke seconde, iedere dag totdat je niet meer kan, via social media en ontdek hoe we de wereld zullen blijven uitdagen. Tenzij je tijd hebt voor een kop koffie bij ons op kantoor natuurlijk, de deur staat altijd voor je open. #WeAreTele2

Vooruit, nog een kort verhaaltje over ons
Een start-up zijn wij misschien niet (alhoewel we lekkere latte macchiato's hebben), we gedragen ons wel zo. Tele2 is en blijft een uitdager. Al twintig jaar bieden wij onze klanten de service die zij verdienen. En vandaag de dag zijn wij op een missie om het connected leven compleet zorgeloos te maken. Beperkingen die voorkomen dat mensen hun maximale ik kunnen zijn, vegen wij het liefst zo snel mogelijk van tafel. Dat is carefree leven zoals het bedoeld is. Gewoon omdat het kan. Ga jij deze uitdaging met ons aan?

lees meer

Info salaris Salaris in overleg