Vacature ICT Beheerder met DevOps interesse regio Den Haag - Rijswijk (ZH)

in Rijswijk (ZH)

OIS
 • OIS
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Beschrijving functie Hoe houd je duizenden gebruikers tevreden? Met systemen die altijd werken. Snel, veilig en betrouwbaar. Wij weten als geen ander, dat is a hell of a job. Maar als jij daar ook juist een uitdaging in ziet, dan ben jij de persoon die we zoeken in ons team van specialisten.

Samen zorgen we voor de continue beschikbaarheid van de kritische bedrijfssystemen voor onze collega’s en onze grote klanten. We zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen om fouten te voorkomen en verstoringen voor te zijn. Door scripting maken we handmatig werk overbodig. Door analyses leveren we zinvolle input aan onze software engineers om de software verder te verbeteren. Een interessante job in een steeds veranderende omgeving waar je een ongekende waardering krijgt voor je inzet en ideëen. Want dat alles draait en snort is voor ons zeker niet vanzelfsprekend.   

Jouw werkdag
Tussen 8.00 en 9.30 kom je op kantoor. Eén van je collega’s ziet je al aankomen en heeft een kop koffie van versgemalen bonen voor je neergezet. Jullie werken veel samen, omdat jullie gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het beheer van interne- en klantsystemen. Jij kunt veel leren van jouw ervaren collega’s en andersom kom jij met nieuwe ideeën, waar je collega’s van leren. Vandaag ga je verder met het scripten om een van je beheertaken verder te automatiseren. Tussendoor komt een collega langs, haar computer maakt geen verbinding meer met de printer. Je onderzoekt het probleem en dat los je in een handomdraai op. Inmiddels is het tijd voor lunch. Je eet met het team en gaat daarna nog een stuk wandelen. ’s Middags ga je verder met de documentatie. Je werkt een procedure uit voor het maken van een server back-up. Later op de middag komt een complex projectvoorstel binnen waarvoor jouw mening wordt gevraagd. Kan je de impact bepalen op de bestaande infrastructuur? Je leest je in en zoekt op Internet om je ideëen te staven. Voor je weet is het is tijd om naar huis te gaan, de dag is omgevlogen. Met een voldaan gevoel sluit je af en ga je naar huis.

Wat je gaat doen
Je verzorgt onze ICT Infrastructure, Security en Asset management. Je beheert de workstation- en serveromgeving van ons kantoor, de servers op onze co-locatie en die in de cloud. Je werkzaamheden bestaan uit een combinatie van dagelijkse beheerwerkzaamheden, opstellen en onderhouden van ITIL processen en procedures, en opstellen en uitvoeren van grote changes in projectvorm. Incidenteel richt je nog een werkplek inclusief hard- en software in, of je verhelpt een probleem bij een gebruiker.

Projecten zijn gerelateerd aan een breed scala aan onderwerpen, bijvoorbeeld de technische en functionele redundantie van onze systemen, keuze voor software- en dienstenleveranciers, virtuele architectuur en telefonie. Je komt met projectvoorstellen ter verbetering van onze infrastructuur en je kunt goed onderbouwen waarom we voor jouw oplossing moeten gaan. En mochten we daar toch wat anders over denken dan komen we samen tot een plan waar iedereen zich in kan vinden. Vervolgens voer je het project ook zelf uit, uiteraard in samenwerking met je collega’s.

Scripting, of het nu Python, Powershell of zelfs wat SQL is, zit in je bloed. Je bent continu op zoek naar verbetering, versimpeling en automatisering van de wederkerende werkzaamheden, en je zet daarvoor graag je script skills in. Je helpt het development team bij het opzetten en verbeteren van de DevOps omgeving.

Een correcte omgang met privacygevoelige gegevens is voor OIS essentieel. Mede daarom zijn we ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van diverse onderdelen van het ISMS met betrekking tot IT service management. Denk bijvoorbeeld aan een disaster recovery plan. Je beschrijft processen en stelt procedures op, voert ze uit en verbetert ze. Je maakt je werkzaamheden overdraagbaar. Je bent er verantwoordelijk voor om je werkzaamheden te documenteren en audit trails te verzorgen van zowel geautomatiseerde als handmatige processen.

lees meer

Eisenpakket Waar hebben wij behoefte aan?
Wij staan open voor zowel een startende als meer ervaren collega. We begrijpen dat je wellicht niet met alle genoemde punten ervaring hebt. Daarom vinden wij persoonlijkheid en ambitie belangrijker dan je CV. Met onderstaande punten willen we je graag een idee geven.
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding richting ICT;
 • Je hebt enkele jaren ervaring met standaard Microsoft services zoals Exchange, Active Directory, IIS;
 • Je hebt enkele jaren ervaring met Linux gebaseerde services zoals webserver, firewall en reverse-/load balancing proxy;
 • Je hebt enkele jaren ervaring met het implementeren en onderhouden van gevirtualiseerde server- en workstation omgevingen ;
 • Je hebt ervaring met het opzetten en onderhouden van diverse beheer procedures;
 • Je hebt ervaring met (geautomatiseerde) analyse van error- en auditlogs en monitor systemen;
 • Je hebt ervaring met het automatiseren van wederkerende taken middels scripting;
 • Je hebt kennis van networking infrastructure- en security concepten;
 • Kennis van ISO 27001 en NEN 7510 certificering is een pré;
 • Kennis van containerized solutions is een pré;
 • Kennis van cloud omgevingen zoals Azure, AWS, Zorgcloud is een pré;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en bent in staat om een VOG te overhandigen.

lees meer

Beschrijving werkgever Wij zijn OIS, softwaremakers in hart en nieren. Wij zijn sterk in het automatiseren van bedrijfsprocessen en het integreren van systemen. Development is onze core business, meer dan de helft van ons personeel is developer. We doen niet aan detachering, maar werken vanuit ons kantoor aan onze software suites en de klantspecifieke implementaties daarvan. We vormen een hechte band met onze klanten om hun problematiek goed te kunnen begrijpen, en deze met behulp van onze software suites met een overzichtelijk budget te realiseren. Veel van onze klanten hebben een grote sociale maatschappelijke bijdrage.

lees meer

Info salaris Bruto € 2.500 - € 4.500 p/m
Aantal uur per week 32 - 40 uur p/w
Werkweek vanaf 32 uur is bespreekbaar (let op: een vaste vrije dag is niet mogelijk)
ICT Beheerder met DevOps interesse regio Den Haag
Score: 8.9
Stemmen: 49

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Rijswijk (ZH)