Vacature Senior Business Intelligence Developer

in Maasdijk

Developer
Nature's Pride
 • Nature's Pride
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Beschrijving functie Heb jij al de nodige sporen in Business Intelligence verdiend en wil je bijdragen aan het verder opbouwen van ons BI team? Lijkt het je een uitdaging mee te werken aan de implementatie van een nieuw ERP systeem. En om vraagstukken en projecten voor de hele organisatie te doen, je kennis van datawarehousing verder te ontwikkelen en mee te denken over de datastrategie van Nature’s Pride?

Je bent nieuwsgierig! Daarom ben jij in staat om de vraag achter de vraag te achterhalen waardoor je de business van de juiste managementinformatie kunt voorzien. Je hebt goede ideeën over data visualisatie en adviseert de organisatie over de beste oplossing en toepassing. Daarnaast weet jij deze oplossing zo te ontwikkelen dat deze past binnen de BI infrastructuur en strategie.

Beschik je over communicatieve en analytische kwaliteiten, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit? Interessante uitdaging? Lees dan verder!

Jouw uitdaging als (Senior) Business Intelligence Developer bij Nature’s Pride
Je analyseert de informatiebehoefte in overleg met key users per afdeling en weet hierbij nice-to-know te onderscheiden van need-to-know. Verder weet je de wensen van key users om te zetten in bruikbare BI oplossingen. Belangrijk hierbij is de nauwe samenwerking met key users en ICT.

Het team voorziet de organisatie van managementinformatie om de operatie te verbeteren. Voor een snelgroeiend bedrijf als Nature’s Pride is het essentieel om de juiste sturingsinformatie continu beschikbaar te hebben. De uitdaging voor 2019/ 2020 ligt in de implementatie van een nieuwe ERP systeem en het beschikbaar maken van data voor de gebruikers.

Je houdt je bezig met:
 • zorgen voor de inrichting van het datawarehouse met de daarbij behorende ETL processen;
 • bouwen van rapportages en dashboards met behulp van Microsoft SQL Server, Qlikview of QlikSense;
 • initiëren van verbeteringen in de BI oplossingen, het BI proces of Navision, op basis van eigen bevindingen of van key users;
 • maken van gedegen analyses en uitwerken van verbetervoorstellen.

Dus wat doe je als je een verzoek van de afdeling Rijp ontvangt over het verbeteren van stuurdata? Je gaat in gesprek met je interne klant en je denkt mee over het vaststellen van KPI’s. Daarnaast kun je met jouw creativiteit de organisatie adviseren over de beste manier om data te visualiseren, kun je de oplossing ontwikkelen en vervolgens opleveren bij je interne klant.

Hoe ziet het team eruit?
Binnen deze uitdagende functie ga je deel uitmaken van het BI team, dat momenteel bestaat uit een junior BI Developer. Je rapporteert aan de IT Director.

Het team voorziet de organisatie van managementinformatie om de operatie te verbeteren. Voor een snelgroeiend bedrijf als Nature’s Pride is het essentieel om de juiste sturingsinformatie continu beschikbaar te hebben. De uitdaging voor 2019/ 2020 ligt in de implementatie van een nieuwe ERP systeem en het beschikbaar maken van data voor de gebruikers.

lees meer

Eisenpakket
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Bedrijfskundige Informatica
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als BI Specialist, BI Consultant of Developer
 • Praktische ervaring met BI tooling, bijvoorbeeld T-SQL (Microsoft SQL Server), Excel, SSRS, QlikSense en/of QlikView
 • Ervaring met (opbouwen van) datawarehousing
 • Ervaring met het inrichten en vormgeven van bedrijfsprocessen

Het is een pre als je kennis hebt van en ervaring hebt met
 • Discovery Hub/TimeXtender;
 • projectmatig werken en kennis van beheermethoden en technieken, zoals ITIL of Scrum.
We zoeken een klantgerichte BI Developer, die als volwassen gesprekspartner met de organisatie in gesprek wil gaan over BI vraagstukken. Je bent proactief, hebt overtuigingskracht en gaat op een accurate wijze te werk. Met passie wil je de juiste oplossing voor jouw klant ontwikkelen!

lees meer

Info salaris Salaris in overleg
Senior Business Intelligence Developer
Score: 7.5
Stemmen: 51

 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Maasdijk