Vacature Senior adviseur internationaal zorg & ict Europees beleid | Den Haag

Den Haag

Nictiz
  • Nictiz
  • Universitair of hoger
  • Senior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie Wil je graag bijdragen aan een veilige en digitale gegevensuitwisseling in de zorg, ook in Europa? Ben je altijd al erg geïnteresseerd geweest in internationaal en Europees beleid? En ben je op korte termijn beschikbaar? Dan zoeken we jou!

We zoeken een senior adviseur internationaal voor 32-36 uur per week. 
 
Functie inhoud
Als adviseur internationaal help je het nationale digitale zorgbeleid te versnellen, versterken en duurzaam te borgen in de internationale beleidsontwikkelingen en -gremia. Je zult werkzaam zijn op de volgende vier beleidsterreinen:
1. Bevorderen digitale zorg: het vergroten van de interoperabiliteit tussen zorginformatiesystemen, zodat de zorgverlener en patiënt ongeacht waar hij/zij zich bevindt zijn zorginformatie kan opvragen. De activiteiten vinden plaats op wereldwijd, EU en bilateraal niveau. 
2. Exporteren excellente Nederlandse (digitale) zorg: het verbinden van internationale standaarden en eenheid van taal in Nederland en het buitenland en het hierdoor creëren van een grotere afzetmarkt voor Nederlandse oplossingen. 
3. Meer halen uit Europa: het sturen van Europees beleid door structurele en actieve deelname aan Europese projecten en activiteiten in lijn met de nationale agenda.
4. Nederland internationaal- en informatie-bewust bekwaam: het vergroten van het internationale bewustzijn in het Nederlandse ecosysteem. 

Jouw doel? Bijdragen aan deze beleidsterreinen via allerlei activiteiten, projecten en programma's voor verdere digitalisering in de zorg. Het is hierbij van belang dat je de verbinding legt tussen het Nederlandse en internationale beleid én het Nederlandse zorgveld.

lees meer

Eisenpakket · Je hebt een opleiding op universitair niveau afgerond en kennis van en affiniteit met digitalisering binnen de zorg;
· Je bent technisch aangelegd en hebt ruime ervaring (+5 jaar) met gegevensuitwisseling in de zorg en informatiestandaarden;
· Je hebt ruime ervaring (+5 jaar) met beleidsvorming in de zorg en ICT en bent politiek-bestuurlijk sensitief;
· Je hebt kennis van en affiniteit met Europa;
· Je hebt de mentaliteit van een teamspeler, maar je kan ook goed zelfstandig projecten leiden;
· Je bent een strateeg en netwerker;
· Je bent een verbindend persoon, die goed kan schakelen en flexibel is;
· Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en bent communicatief vaardig.
 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Meer informatie Wij bieden:
· Een mooi marktconform salaris;
· Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een premievrij pensioen, eindejaarsuitkering, korting op ziektekostenverzekering;
· Een jaarlijks persoonlijk opleidingsbudget van 5% van je bruto jaarsalaris;
· Een jaarcontract voor 36 uur met uitzicht op een vast dienstverband; 
· Een plek in twee gedreven en enthousiaste teams, die samenwerking hoog in het vaandel hebben en vol ambitie zitten.

Over Nictiz
Nictiz is de landelijke, onafhankelijke kennisorganisatie die zich inzet voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Nictiz doet dit onder meer door het gebruiksgericht ontwikkelen en het beheren van informatiestandaarden in opdracht van en samen met de partijen in de zorg. Nictiz signaleert en adviseert partijen in de zorg over informatie-uitwisseling en (toekomstige) nationale en internationale ontwikkelingen. Nictiz is een stichting en heeft een onafhankelijke Raad van Toezicht. Nictiz wordt vrijwel geheel gefinancierd door het ministerie van VWS.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

lees meer

Beschrijving werkgever Nictiz is de kennisorganisatie voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Nictiz ontwikkelt en beheert informatiestandaarden, waarin generieke bouwstenen zoals de zibs steeds meer gebruikt worden als basis. Deze standaarden zijn nodig om het uitwisselen van informatie in de zorg mogelijk te maken. Daarbij adviseert Nictiz zorginstellingen en softwarespecialisten bij de implementatie van standaarden en optimalisatie van gegevensuitwisseling.

lees meer

Contactpersoon van Deursen
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Adviseur in Den Haag
  1. Technicus.nl
  2. Technische Vacatures
  3. Den Haag