Vacature Business Consultant | Nieuwegein

Nieuwegein

ICT Group
 • ICT Group
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie

De toekomst is nu. Onze manier van leven en samenwerken verandert snel, en dat heeft grote gevolgen voor mobiliteit en Nederland en daarbuiten. Net zoals jij, denken en werken wij constant aan hoe mobiliteit innovatiever en duurzamer kan: van bezit naar gebruik; nieuwe verdienmodellen; slimmer en efficiënter werken; smart maintenance; mobility-as-a-service, electrische en autonome voertuigen, data analytics – en zo voorts.

Bij InTraffic geven we vandaag vorm aan de mobiliteit van morgen. We maken tastbaar en duurzaam verschil bij klanten met onze passie voor kwaliteit, duurzaamheid en technologie. 
Het verschil maken wij al jaren bij klanten als ProRail, GVB, RET, HTM, DOVA en NS. Tegelijkertijd zijn wij als organisatie ook zelf in beweging, en willen we leidend zijn en blijven in deze snel veranderende wereld. Ook daarin zie jij jouw uitdaging.

Wat ga je doen?
Als Business Consultant bij InTraffic spreek je met onze klanten en partners over complexe uitdagingen binnen mobiliteit en geeft vorm aan hoe InTraffic hierover kan meedenken en meebouwen. Samen met accountmanagers, architecten, ontwikkelaars, projectmanagers en consultants geef je vorm aan innovatieve, toekomstbestendige en veilige mobiliteitsoplossingen; 

 • Je weet wat er speelt -en gaat spelen- in de markt in Nederland, maar ook in Europa en verder;
 • Je bent graag en regelmatig bij de klant, kent haar business en uitdagingen, luistert aandachtig en legt onverwachte verbanden;
 • Je weet heel goed dat achter elke oplossing een positieve business case ligt, en je bent in staat deze vorm te geven;
 • Op basis daarvan kan je mede vorm geven aan oplossingen, in termen van organisatie, processen en technologie;
 • Je kan jouw ideeën en adviezen gedegen en aansprekend vastleggen in onderzoek- en adviesrapporten; 
 • Je kunt luisteren naar en presenteren voor kleinere en grotere groepen;
 • Je weet hoe je, samen met de sales collega’s, business opportunity’s voor InTraffic en voor jezelf kunt creëren;
 • Je kan meeschrijven aan offertes en aanbestedingen;
 • Je ondersteunt de sales activiteiten en treedt hierbij op als deskundige. 

Wat breng je mee?
Zoals je toekomstige collega’s bij InTraffic ben je van nature nieuwsgierig en leergierig en kun je je snel inlezen in complexe materie. Je bent een verbinder en hebt oprechte interesse om een waardevolle bijdrage te leveren aan innovatieve oplossingen die helpen Nederland duurzaam bereikbaar te houden. Naast je ervaring als consultant vinden we het vooral belangrijk dat je beschikt over de volgende competenties:
 

 • Kennis, ervaring en achtergrond in/met de rail industrie;
 • Ca. 10 jaar actief binnen consultancy;
 • Representatief: je straalt uit wat InTraffic is en wordt;
 • Ondernemend, je zoekt je eigen weg binnen de kaders en doelstelling van InTraffic en binnen onze moedermaatschappij ICT;
 • Commercieel, je ziet kansen in de markt en benut deze;
 • Verbindend: je weet dat wie snel ergens wil zijn, alleen gaat; maar wie ver wil komen, dat samen doet.
 • Communicatief sterk en overtuigend, je bent goed in presentaties en/of workshops in groepen;
 • Organiserend; je kunt ideeën en concepten omzetten naar oplossingen en projecten.

Wij vragen veel en daar staat ook veel tegenover
Een team van toegewijde collega’s binnen een groeiend bedrijf met inspirerende opdrachten en een hele prettige werksfeer. Naast een goed salaris bieden we:

 • Een vaste 13e maand;
 • Een gunstige pensioenregeling;
 • 30 vakantiedagen;
 • Een persoonlijk ontwikkel- en boekenbudget;
 • Laptop, telefoon en leaseauto;
 • Uiteraard: flexwerken.

lees meer

Eisenpakket

Meester in mobiliteit

Met 180 medewerkers verbeteren we de bereikbaarheid door met passie te werken aan duurzame, innovatieve IT-oplossingen voor mobiliteit. Dit doen we al meer dan vijftien jaar met trots! InTraffic is sinds 2018 een volledige dochter van ICT Group. Dit versterkt onze innovatiekracht en geeft ons een unieke positie door onze kennis van verschillende markten te vertalen naar slimme IT-oplossingen voor klanten.
Onze uitdaging ligt op het zo goed mogelijk laten functioneren van de huidige mobiliteit.   Onze procesleidingsystemen en applicaties voor verkeersleiding zorgen ervoor dat miljoenen reizigers elke minuut van de dag doorstromen naar hun bestemming. Dit doen we door bijvoorbeeld duizenden seinen op het spoor aan te sturen en te zorgen dat dit veilig en vlekkeloos gebeurt. We voorspellen met inframonitoringssoftware wanneer preventief onderhoud nodig is en houden reizigers op de hoogte met real-time informatie. We testen en onderhouden onze systemen vaak zelf, met onze 24/7 support zorgen we ervoor dat alles goed blijft werken.
Daarnaast werken we ook hard aan de mobiliteit van de toekomst, denk bijvoorbeeld aan een nieuw concept zoals Mobility as a Service.
 

lees meer

Beschrijving werkgever Over ICT Group
In 1978 werd ICT Group N.V. opgericht als specialist in de ontwikkeling van embedded oplossingen voor industriële toepassingen. In 2002 kreeg de naamloze vennootschap twee verschillende werkmaatschappijen: ICT Embedded en ICT Solutions. Deze werden in 2009 omgedoopt naar HUMIQ om vervolgens in 2012 verder te gaan onder de naam ICT Automatisering Nederland. ICT Group heeft de missie om herkend te worden als dé systeembouwer voor branchespecifieke en brancheoverschrijdende oplossingen en richt zich dan ook op het realiseren van efficiënte, flexibele en eenvoudige processen. Deze uitdaging gaat ICT Group voornamelijk aan binnen de domeinen Cities, Industries en Healthcare.

Werken bij ICT Group
De mensen van ICT Group staan dagelijks weer voor de uitdaging om complexe processen tot een werkend systeem te maken. Vervolgens is het de uitdaging om bestaande ICT oplossingen sneller, simpeler, duurzamer en effectiever te maken om het rendement te verbeteren. ICT Group gaat deze uitdaging graag aan met circa 1.400 medewerkers. Hoe ingewikkelder de projecten, hoe enthousiaster wij worden, en hoe ambitieuzer de doelstellingen, hoe hoger wij onze lat moeten leggen. Op deze manier is ICT Group erin geslaagd om al langer dan 40 jaar succesvol te zijn in de ICT en op industrieel gebied. Werken bij ICT Group betekent dat je gaat werken aan producten en projecten met slimme, innovatieve en integrale ICT oplossingen die jou persoonlijk uitdagen.

Vacatures ICT Group
Onder de vacatures van ICT Group vallen kansen in de categorieën Microsoft, Java, Embedded, PLC / SCADA / DCS & MES, Outsourced services, Staff, Testing / Agile en Project managers / Consultants. In onder meer Barendrecht, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Breda, Nieuwegein, Maastricht en Groningen worden uitdagingen aangeboden bij ICT Group. Bij ons bedrijf bestaan regelmatig nieuwe mogelijkheden voor onder meer .NET software developers, Angular ontwikkelaars, business consultants, software testers, solution architecten, Azure engineers en Java programmeurs. Er worden zowel young professionals als ervaren professionals gezocht, met name voor een fulltime dienstverband.

lees meer

Contactpersoon ICT Group
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Consultant in Nieuwegein
 1. Technicus.nl
 2. Technische Vacatures
 3. Nieuwegein