Centerpoint

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

Centerpoint
  • Centerpoint
  • Rotterdam, Zuid-Holland

Werken vanuit uw perspectief

Centerpoint is in 1991 opgezet als algemene detacheringorganisatie. In 1995 gaat Centerpoint zich volledig richten op detachering in de bouwkunde en civiele techniek. De vraag naar werving en selectie van bouwprofessionals neemt vanaf 2003 sterk toe. Voor Centerpoint reden genoeg om deze activiteiten verder te gaan professionaliseren.

In 2005 laten we daarom de Functie Indicator ontwikkelen. Door middel van de Functie Indicator kunnen onze opdrachtgevers online aangeven over welke competenties en persoonlijke eigenschappen de ideale kandidaat moet beschikken om zijn werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. De Functie Indicator is als het ware het spiegelbeeld van de Competentie Detector die we in 2003 al hadden ingezet. De Competentie Detector geeft inzicht in de competenties en persoonlijke eigenschappen van een bouwprofessional. Is er sprake van een match tussen de beide profielen en ook de harde functie-eisen, zoals opleiding en werkervaring, komen overeen dan is er een stevige basis voor succes gelegd.

In 2006 scherpen we onze missie aan: Werken vanuit een ieders perspectief. Want dat is per slot van rekening in het belang van alle betrokken partijen. Opdrachtgevers willen professionals aantrekken die niet alleen aan alle functie-eisen voldoen maar ook hun talenten volledig tot ontplooiing willen brengen. Toegevoegde waarde is overigens niet alleen voor onze opdrachtgevers een belangrijk uitgangspunt. Professionals willen ook de mogelijkheid hebben om zich verder te ontwikkelen om hun ambities te verwezenlijken. Centerpoint is de professionele intermediair die het geheel in goede banen leidt.

In 2008 krijgt de bouw het zwaar te verduren. De werkloosheid neemt toe. Vaste banen verdwijnen als sneeuw voor de zon. De behoefte aan flexibiliteit neemt toe.

In 2011 bestaat Centerpoint 20 jaar. Best een respectabele leeftijd. Ook een succesvol jaar ondanks de aanhoudende crisis. In 2012 stagneert de markt opnieuw. Reorganisaties volgen elkaar snel op en de werkloosheid stijgt verder. Vanaf midden 2013 komt de markt weer in beweging. Maar men is voorzichtig en wil zich niet binden zolang het economisch tij onzeker is. Flexibiliteit is het sleutelwoord. Detachering van bouwprofessionals neemt een (bescheiden) vlucht. Begin 2014 neemt de vraag verder toe. Men blijft voorzichtig maar heeft (voor het eerst) een positieve toekomstverwachting. De omzet van Centerpoint ontwikkelt zich in 2014 zeer positief. De bouw is weer in beweging gekomen. Dat hebben we, niet in de laatste plaats, te danken aan onze manier van werken. En kenmerkend voor die werkwijze is de interactie die we vragen van onze bouwprofessionals vanaf het eerste contactmoment. Want de echte professional is wat ons betreft meer dan alleen een kei in zijn vakgebied.

Toegevoegde waarde, persoonlijke ontwikkeling en het verwezenlijken van ambities staan dan ook bij Centerpoint centraal.



Locatie

Centerpoint https://cdn.technicus.nl/logo_groot/center-point.png https://cdn.technicus.nl/logo_groot/center-point.png
3016BD Rotterdam Zuid-Holland NL