+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
3 dagen geleden geplaatst • 10x bekeken

Engineer Protection automation en Control Amsterdam • Alliander

Solliciteer nu
Solliciteer via Technicus.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Technicus.nl (zonder cv)

Alliander

Alliander
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • 38 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior
 • Auto v/d zaak
 • Bonusregeling
 • Auto (B)

Vacatureomschrijving

Zorgen dat het licht blijft branden in duizenden huishoudens, óók in de duurzame wereld van morgen. Dat is wat jij doet als trainee engineer Protection, Automation & Control (PAC). Bewaking, besturing en beveiliging van het hoogspanningsnet en bijbehorende hoogspanningsonderstations ken jij tot in detail. Je neemt de leiding bij het verder digitaliseren van het energienetwerk.

Jouw energie

Jij bent de technicus die ingrijpt bij storingen en verantwoordelijkheid neemt bij werkzaamheden aan secundaire componenten op hoogspanningsonderstations. Om de digitalisering van het hoogspanningsnet mogelijk te maken combineer je elektrotechniek en automatiseringstechniek. Jij bent de onmisbare schakel in de ontwikkeling van het smart grid. Als de projectmanager vraagt om een nieuw ontwerp van de engineeringsafdeling, ben jij degene die configureert, componenten bestelt en collega’s aanstuurt. Je doet zelf de voorbereiding én uitvoering van projecten, waarbij je natuurlijk goede begeleiding krijgt van een ervaren engineer. Er komen steeds nieuwe installaties bij die ook nog eens veel complexer zijn. De kern van jouw werk is Protection, Automation en Control van het net. Daarbij beweeg je je tussen elektrotechniek en automatiseringstechniek. Stationsautomatisering wordt immers steeds belangrijker, jij configureert in de systemen met behulp van diverse softwareprogramma’s.

In dit traineeship krijg je een opleiding waarin je de eerste 3 maanden alles leert over hoogspanningstechniek. Je krijgt bovendien een veiligheidstraining en leert meer over de onderstations waar je uiteindelijk gaat werken. De 8 maanden daarna zijn een combinatie van theoretische verdieping en opdrachten in de praktijk. Je gaat dagelijks met ervaren collega’s op pad. Zo doe je alle kennis en vaardigheden op om aan de secundaire systemen op de onderstations te kunnen werken. Uiteindelijk weet je hoe de stations en alle secundaire componenten in elkaar zitten. Daardoor kun je collega’s aansturen en werkzaamheden coördineren.

              

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • je werkt aan secundaire systemen, zowel in realisatie als onderhoud. Relais, remote terminal units, het komt allemaal voorbij als je werkt aan hoogspanningsonderstations, -kabels en -lijnen. De spanning op de verbindingen waar je aan werkt varieert van 10 kV tot en met 150 kV.
 • je werkt aan secundaire installaties (OT) wat betreft Protection, Automation & Control, Datatransmissie & Telecom of accu- en hulpspanningssystemen.
 • je werkt aan onderhoud en configuratie van secundaire systemen op diverse soorten stations. Sommige zijn verouderd, andere zijn voorzien van state of the art installaties met bijbehorende specialistische apparatuur.
 • je leert en werkt aan nieuwe systemen in het testlab.
 • je draait tweedelijns storingswachtdiensten.
 • je bereidt werkzaamheden voor, maakt een planning en stuurt de daadwerkelijke uitvoering aan.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Qirion is expert in ontwikkeling, realisatie en onderhoud van veranderende energienetten. Wij onderhouden met zo’n 950 collega’s het hoog- en middenspanningsnet in een deel van Nederland en creëren duurzame en innovatieve oplossingen voor nieuwe en bestaande energienetten. Qirion is onderdeel van Alliander N.V. Jij gaat aan het werk in de regio West-Nederland. In een team van zo’n 20 mensen word je gekoppeld aan 1 vaste collega. Als duo gaan jullie op pad langs verschillende hoogspanningsstations in heel Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland. Zo krijg jij de kans alles ‘on the job’ te leren én in praktijk te brengen. De sfeer in het team is uitstekend. Iedereen heeft dezelfde oplossingsgerichte aanpakkersmentaliteit. Jullie delen kennis graag en ondersteunen elkaar waar nodig.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden

we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze

vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):
 

 • tot wel € 4.180,- (schaal 7) bruto per maand.
 • een keuzebudget (IKB) van minstens 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of er bijvoorbeeld extra verlofdagen of ouderschapsverlof van kopen.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • een duurzaam inzetbaarheidbudget (DIB) van € 500 dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld

loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.

 • een leaseauto op basis van kilometers

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op .

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als trainee engineer PAC. Jij wilt graag alles leren over de werking van hoogspanningsonderstations. Je kent de stations na dit traineeship tot in de kleinste details en helpt graag bij de verdere ontwikkeling van het smart grid. Dat doe je volgens geldende procedures en met een scherpe, analytische blik. Voor jou is het logisch creatief te denken en met technisch inzicht oplossingen aan te dragen. Jij stuurt mensen tactisch en empathisch aan en houdt overzicht over planning en voorbereiding van klussen. Dankzij jouw gestructureerde werkwijze en goede planningsvaardigheden gaat de digitalisering van stations steeds verder. Ook ben je de persoon met:

 • een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting Elektrotechniek.
 • rijbewijs B.
 • een flexibele agenda, je draait tweedelijns storingsdiensten waardoor je soms ook buiten kantoortijden aan het werk bent.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature en doe dit sowieso voor 14-2-2023.

Meer informatie over de vacature en procedure? Schakel met Michiel van den Beuken, corporate recruiter via mvia de button "Solliciteer nu" op deze pagina. . Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem voor meer info contact op met teammanager Alex Kamps via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

Goed van start gaan

Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe

zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature. Om je er een duidelijk beeld bij te geven, verwijs ik je graag naar . Hier kan je er alles over lezen.

Recruiter

Michiel van den Beuken

Telefoonnummer:

+31 (6) 41783713

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in