30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Schiedam.
11 dagen geleden geplaatst • 5x bekeken

Senior Adviseur Omgevingsgeluid Schiedam • DCMR Milieudienst Rijnmond

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

DCMR Milieudienst Rijnmond

DCMR Milieudienst Rijnmond
51 - 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

DCMR Milieudienst Rijnmond is op zoek naar een

Senior Adviseur Omgevingsgeluid

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Wil jij je kennis van en ervaring met omgevingsgeluid vergroten en als breed inzetbare adviseur bijdragen aan de kwaliteit van de omgeving? Dan is dit jouw nieuwe functie!

Wat ga je doen?
Het is moeilijk om de waarde van het Rijnmondgebied te overschatten – hier wordt een groot deel van ons nationale inkomen verdiend. De haven en de aanwezige industrieën maken het tot één van de economische motoren van Nederland.

Als senior adviseur speel je een belangrijke rol bij de vraag hoe we de motor laten doordraaien én de leefbaarheid waarborgen als het gaat om omgevingsgeluid. Je uitgebreide kennis van normen, complexe akoestische onderzoeken en regelgeving vormt de basis voor onderbouwde adviezen aan vergunningverleners, handhavers of aan gemeentelijke, provinciale of andere instanties.

Jouw primaire aandachtsgebied is de industrie, met daarnaast evenementen en weg- en railinfrastructuur. Voor het meeschrijven aan meet- of geluidsvisies draai je je hand niet om en zo nu en dan zelf een meting uitvoeren vind je vooral leuk.

Omdat je de ontwikkelingen op jouw vakgebied goed bijhoudt, heb je ook een belangrijke signalerende rol. Wat gebeurt er, moeten we er iets mee en zo ja, wat en hoe? Een unieke kans om je ervaring met omgevingsgeluid aan te vullen met nieuwe vaardigheden en jezelf verder te ontwikkelen tot een breed inzetbare adviseur.

Functie-eisen

Wat breng je mee?
Jij hebt je sporen verdiend op het gebied van geluid, geluidsnormen en de regelgeving eromheen. Je kunt je weg vinden in bouw- of vergunningsaanvragen, bestemmingsplannen en (milieueffect) rapportages en weet daar vervolgens de juiste conclusies en interpretaties aan te verbinden. Je bent gericht op samenwerking en resultaat, waarbij je wordt geholpen door je goede communicatieve vaardigheden, creativiteit en het vermogen om vooral in oplossingen te denken.

Wat je in elk geval hebt:
 • een afgeronde hbo-opleiding in een technische richting;
 • de post hbo-opleiding Hogere Akoestiek of een vergelijkbare aanvullende opleiding;
 • minimaal 5 jaar relevante ervaring, bijvoorbeeld bij een gemeente of ingenieursbureau.


Aanbod

Wat krijg je daarvoor terug?
Een mooie en verantwoordelijke functie in onze Unit Advies, waar tientallen specialisten werken op het gebied van veiligheid, lucht, energie, bodem en geluid. Deze gezamenlijke expertise is onmisbaar bij onze taak om keer op keer de juiste afweging te maken tussen verschillende (en soms lastig verenigbare) belangen.

Het levert jou de ruimte op om je kennis in te zetten binnen een veelvormig bestuurlijk speelveld, je competenties te verbreden en een concrete bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de omgeving. Persoonlijke ontwikkeling, deskundige collega’s, werken aan leefbaarheid en gezondheid in een economisch cruciale regio: in deze baan komt voor jou alles bij elkaar!

Verder kun je rekenen op:
 • een salaris van maximaal €5.009 bruto per maand (bij een 36-urige werkweek);
 • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
 • een individueel keuzebudget dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken (denk aan extra verlof, een 13e maand of een nieuwe fiets);
 • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van €5.000 per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten;
 • een prima pensioen bij het ABP.
Meer weten?
Bel dan met onze teammanager Mauring Lindenburg, op nummer 010 - 246 8445.

Meer weten over de procedure? Bel of app dan met Mark van Doorm, recruiter op (06) 15 88 65 95. Je kunt ook altijd mailen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Of wil je meteen solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in