+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.

Traineeship Vergunningverlener Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Xstate

 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
Xstate

Gevraagd

 • 32 - 40 uur
 • HBO of hoger
 • Junior

Aanbod

 • Traineeship
 • 2.846 p/m (bruto)
 

Locatie

Utrecht
 

Vacature in het kort

Dompel jezelf onder in de wereld van ruimtelijke ordening met ons Traineeship Vergunningverlener. Ontdek de kern van je werk in het waarborgen van duidelijke spelregels en processen, met ruimte voor initiatieven. Geniet van een vast contract, een aantrekkelijk startsalaris, en een uniek ontwikkelingstraject met maandelijkse trainingen. Werk aan diverse opdrachten en krijg de kans om bij te dragen aan de implementatie van de Omgevingswet. Ben jij klaar voor een boeiende nieuwe functie? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Start je carrière met ons Traineeship Vergunningverlener in de Regio Utrecht bij Xstate in samenwerking met de Bestuursacademie Nederland.

Met de komst van de Omgevingswet staan we voor een integrale aanpak van veranderingen op het gebied van bouwen, mobiliteit, natuur milieu, water, gezondheid en leef kwaliteit. Hier speel jij een rol om de ruimtelijke ordening te waarborgen. Duidelijke spelregels, heldere processen en ruimte voor initiatieven van burgers en bedrijven vormt de kern van jouw werk.


Wat ga jij tijdens het traineeship Vergunningverlener in de regio Utrecht doen?

Tijdens het traineeship ga jij één keer in de maand naar onze opleiding locatie in Amersfoort. Hier ga jij je kennis verhogen die belangrijk is voor jouw werk. Je gaat je niet alleen professioneel verder ontwikkelen maar ook persoonlijk. Eén keer in de twee maanden doe jij mee aan intervisie waar jij met je mede studenten kan sparren over de ervaring die je opdoet. Verder word je ook begeleid door een coach, die geeft jou meer inzicht in hoe jij jouw gedrag zo effectief mogelijk in kan zetten.

Je gaat niet stil zitten! Maar je gaat direct aan de slag bij verschillende opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies, waterschappen of adviesbureaus. Je wordt betrokken bij verschillende werkzaamheden waaronder het opstellen, handhaven en adviseren over lokale regelgeving en beleid. Hierbij kun je denken aan juridische bezwaar- en beroepsprocedures, vergunningaanvragen toetsen en zelfs op projectbasis werken aan de implementatie van de Omgevingswet. Het schrijven van toepasbare juridische regels en het opstellen van plannen van aanpak voor omgevingsplannen behoren ook tot de afwisselende werkzaamheden die je te wachten staan.


Wat krijg je van ons?
 • Een vast contract;
 • Startsalaris van minimaal €2846 o.b.v. 36 uur;
 • 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld en vergoeding voor reiskosten/thuiswerken;
 • Een ontwikkelingstraject vanaf dag één en een maandelijkse training aangeboden door ervaren vakdocenten van de Bestuursacademie;
 • Interessante juridische vraagstukken bij overheidsinstellingen, adviesbureaus en nog veel meer;
 • Een uitdagende functie als juridische adviseur, handhavingsjurist, toezichthouder of juist heel iets anders.

Bjorn – Trainee VTH: “ Ik zou het traineeship zeker aanraden voor starters of mensen die nog niet zeker weten wat ze precies willen gaan doen. Het is een traject waarin je het vak langzaam (op eigen tempo) eigen kan maken en waarin je volledig wordt geholpen in een specifieke tak van sport. Omdat je niet alleen bent, kunnen anderen je vaak helpen en kun jij anderen helpen.”


Wat bieden wij nog meer?
 • Vaste coach die je helpt voor, tijdens en na het traineeship VTH;
 • Een 2-daagse kick-off zodat jij jouw collega trainees goed leert kennen;
 • Toegang tot de Online Academy met 350+ trainingen;
 • Leuke Xstate feestjes en uitjes met de XstateClub.
Wat vragen wij van jou?
 • Overredingskracht, enthousiasme, analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden.
 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding (Rechtsgeleerdheid, Bouwkunde, Milieukunde of vergelijkbaar).
 • Affiniteit met (semi-)overheid en kennis van wet- en regelgeving.
Over Xstate

Terwijl we voor grote maatschappelijke uitdagingen staan, kijken wij vol vertrouwen naar de toekomst. Wij geloven in de mogelijkheid van voortdurende versnelling en verandering, zolang dit gebeurt in samenwerking met de juiste mensen. Onze missie is het koppelen van de meest veelbelovende talenten aan het publieke domein.

Met een team van ongeveer 125 individuen vergroten we gestaag onze impact in de publieke sector, en dit is waar we het voor doen. Dag in, dag uit. Trots, vertrouwen en gedrevenheid vormen de pijlers van onze organisatiecultuur. Dat is wie wij zijn!

Sujata – Trainee VTH: “De klas waarin ik zit vind ik superleuk! Het leuke aan mijn klas is dat we liever over onderwerpen discussiëren dan dat we er zelfstandig aan werken. Hierdoor krijgen we niet alleen kennis van verschillende perspectieven, maar wisselen we ook ervaringen met elkaar uit.”


Interesse in het traineeship Vergunningverlener in de regio Utrecht?

Met het oog op het behoud van onze kwaliteit, hebben we slechts een beperkt aantal beschikbare plaatsen in het traineeship!

Dus, krijg jij energie van ons Traineeship Vergunningverlener in jouw regio? Solliciteer dan snel via de knop hieronder, dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op. Of Neem voor meer info contact op met Bram Kingma, Recruiter VTH via 06 55 55 19 16 of via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..Bedrijfsomschrijving

Wij zijn dé specialist op het gebied van duurzaamheid. Onze trainees en professionals leveren een bijdrage aan het creëren van een duurzame leefomgeving. De CO2 uitstoot moet in Nederland in 2030 gehalveerd zijn. Door trainees en professionals in te zetten op uiteenlopende opdrachten richting o.a. energietransitie, klimaatadaptatie en verduurzaming werken wij mee aan Nederland een stukje duurzamer te maken. Want een beter begin, begint bij je zelf!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in