+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zwolle.
Laad meer vacatures

Specialist Elektrotechniek Zwolle

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Vitens

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Vitens

Gevraagd

 • 38 - 40 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 

Locatie

Zwolle
 

Vacature in het kort

Kom werken als Specialist Elektrotechniek bij Vitens en draag bij aan een duurzame drinkwatervoorziening voor miljoenen mensen. Je zet je in voor het onderhoud en beheer van elektrotechnische installaties. Samen met je team werk je aan het verbeteren van processen en de veiligheid. Je gebruikt nieuwe technologieën en zorgt voor kennisoverdracht. Een baan waarbij je elke dag het verschil maakt. Nieuwsgierig naar hoe jij een verschil kunt maken? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Specialist Elektrotechniek

Wil jij je talent inzetten voor een duurzame en toekomstbestendige drinkwatervoorziening?
Iedere dag 1 miljard liter drinkwater van topkwaliteit winnen, zuiveren en leveren is een uitdaging van formaat. Vooral als je dat duurzaam wil doen, met oog voor de belangen van mens, natuur en maatschappij. Vitens heeft zichzelf tot doel gesteld om voor 2030 elke druppel duurzaam te maken. Een stevige ambitie die vraagt om gedegen assetmanagement én excellent beheer en onderhoud van onze installaties.

Wil je als Specialist Elektrotechniek je kennis en kunde inzetten voor de continuïteit van de waterlevering en wil je bijdragen aan de veiligheid en innovatie op dit gebied en de vertaling daarvan maken naar de operatie? Heb je verstand van risico gestuurd onderhoud op het gebied van elektrotechnische installaties en wil je meewerken aan het door ontwikkelen van het onderhoudsprogramma? Kom dan bij ons werken als Specialist Elektrotechniek.

Wat doet een Specialist Elektrotechniek binnen Vitens?
Als Specialist Elektrotechniek rapporteer je aan de Teammanager Bedrijfsbureau en maak je deel uit van het cluster Elektrotechniek. Je werkt op tactisch niveau aan de vertaling van het onderhoudsbeleid naar de operatie. Je geeft invulling aan de rol van Installatie Verantwoordelijke (IV-er, NEN3140), adviseert teammanagers en je weet vanuit rapportages en analyses verbeteringen te realiseren. Je vervult coördinerende taken voor het cluster elektrotechniek, waaronder budgetbewaking, evenwichtige werkverdeling en het opstellen en bewaken van de voortgang van de jaarplanning. Je geeft instructies en toolboxen over veilig werken en beoordeelt inspecties (o.a. NEN3140 en NEN2767). Je bent actief betrokken bij de elektrotechnische bedrijfsvoering binnen Vitens en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
Je kijkt (samen met drie collega-specialisten) naar de frequentie en ernst van storingen aan productiebedrijven, zuiveringsinstallaties en alle andere elektrotechnische apparatuur op onze locaties, trekt conclusies en doet verbetervoorstellen. Concepten als RCM, FMECA en LCC zijn de basis voor het opstellen van het onderhoudsprogramma waarbij er altijd een balans moet zijn tussen prestaties, kosten en risico’s. Dit doe je niet alleen, je zoekt juist samenwerking met andere teams en afdelingen op. Verder zorg je voor kennisoverdracht binnen de organisatie en werk je aan toekomstige ontwikkelingen in maintenance, zoals condition based en predictive maintenance, datagestuurd werken en gebruik van (slijtage)sensoren en innovatie in IoT, Industry 4.0 en big data.

Over de afdeling
Vitens pompt grondwater op en maakt hiervan drinkwater voor 5,7 miljoen klanten in Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Wij voorzien dus in een cruciale basisbehoefte voor zo’n 30% van alle Nederlanders. Bij de afdeling Winning & Zuivering zorgen zo'n 240 collega's samen elke dag voor kwalitatief en betrouwbaar drinkwater. Hiervoor bedienen, beheren en onderhouden we 93 productiebedrijven en 150 opjagers, reservoirs en watertorens.
Bij het Bedrijfsbureau werken zo’n 30 medewerkers op voornamelijk hbo-niveau in de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde, maintenance engineering, procestechnologie, energie, milieu, hergebruik reststoffen en projectondersteuning.
Vitens maakt van veel elektrotechnische assets gebruik om dagelijks alle klanten van hoogwaardig drinkwater te voorzien. Het cluster Elektrotechniek heeft een belangrijke verantwoordelijkheid voor elektrotechnische veiligheid en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties te borgen. Daarnaast wordt gewerkt aan de realisatie van ons innovatieprogramma INFRA2025, zodat we ook in de toekomst een veilige en duurzame drinkwatervoorziening kunnen garanderen. Een schitterende plek binnen Vitens en een dag is nooit hetzelfde.

Gevraagd

Wat breng je mee aan kennis en vaardigheden?
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding elektrotechniek (of aanverwante richting).
 • Je bent communicatief vaardig en weet complexe vraagstukken te analyseren en te vertalen.
 • Met jouw verfrissende geest en kritische blik werk je samen met collega’s en derden. Jij krijgt energie van innovatie en gaat resultaatgericht te werk.
 • Ervaring met SAP S/4HANA is een pre, eveneens Arc-Flash, Power Quality en Atex.
 • Grote kennis van NEN3140 en NEN1010.
Voldoe je nog niet helemaal aan deze functie-eisen, maar ben je leergierig en gedreven om je in korte tijd verder te ontwikkelen? Dan bieden we je de mogelijkheid om in te stromen in een aanloopschaal (schaal 9).

Arbeidsvoorwaarden in het kort:
 • Bij deze functie bedraagt het maximum jaarsalaris € 75.296,- (Schaal 10, Inclusief 23,13% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, waaronder vakantiegeld).
 • Het aantal vakantie dagen bedraagt 31,5. Een deel van deze dagen en het FAB kun je gebruiken voor het optimaliseren van jouw werkprivébalans en/of voor je levensfase.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen.
Lees alles over de arbeidsvoorwaardenop onze website.

Is dit een functie voor jou?
Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk je sollicitatie, o.v.v. vacature-ID 3347, via het sollicitatieformulier op onze website. Meer informatie over de functie? Dan kan je mailen naar Jerry Bilderbeek, teammanager Bedrijfsbureau via jerry.bilderbeek@vitens(punt)nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen Marja Blaauw door te mailen naar: marja.blaauw@vitens(punt)nl of te bellen op: 06-16828632.

Over Vitens
Vitens wint, zuivert en levert al 120 jaar betrouwbaar drinkwater; 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Daar zijn we trots op. Naast het waarborgen van de kwaliteit staan we ook voor grote uitdagingen. We willen drinkwater duurzaam winnen, zuiveren en leveren met oog voor de balans tussen mens en natuur. Ook willen we een tevreden drinkwaterklant en slim en datagestuurd opereren.

Vitens maakt onderdeel uit van de vitale infrastructuur in onze maatschappij. Daarom is een pre-employment screening onderdeel van het aanstellingsproces. Dit betekent dat we je in ieder geval vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Afhankelijk van de functie kan er een uitgebreider onderzoek van toepassing zijn. Hierover word je gedurende de procedure geïnformeerd.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in