Vacature Rail Systems Engineer - Utrecht

Utrecht

Timesource
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie
Functie omschrijving
Als Rail Systems Engineer ben je het technisch geweten van diverse onderhouds- en vernieuwingsprojecten binnen onze opdrachtgever. Met behulp van jouw kennis en ervaring zoek je naar de beste oplossing voor de klantvraag. Hierbij schakel je klanten, omgevingspartijen en diverse in- en externe experts in, om de complexe technische inhoud van het project in een maakbaar contract te vertalen. De maakbaarheid wordt mede bepaald door passende uitvoeringskaders en afstemming met de omgeving, denk hierbij bijvoorbeeld aan milieu kaders en omwonenden. Na gunning van het contract aan de aannemer, vervul je een ondersteunende rol richting de bouwmanager, die vanuit onze opdrachtgever het contract in de uitvoering aanstuurt.

De combinatie van de techniek en de projectdynamiek maken deze functie uitdagend; met je persoonlijke instelling en ontwikkelbereidheid maak je de functie tot een succes!

Functie eisen
  • Afgeronde technische HBO of WO opleiding (b.v. werktuigbouwkunde/bouwkunde/civiele techniek/etc);
  • Je bent in staat om engineeringprocessen te begeleiden in een technische projectomgeving;
  • Je beschikt over basiskennis van de methodiek systems engineering;
  • Je bent ambitieus, analytisch, communicatief vaardig en resultaat gericht. Daarnaast heb je een flexibele instelling, ben je klantgericht, accuraat en in staat tot verbindend samenwerken;
  • Het zou mooi zijn als je iets weet van bijvoorbeeld treinbeveiliging, civiele kunstwerken, de stationsomgeving of constructies (op en rond het spoor);
  • Ervaring met omgevingsmanagement is een pré.
Wij bieden
Wij zijn op zoek naar meerdere system engineers die het een uitdaging vinden om in een technisch complexe omgeving een spilfunctie te vervullen. Bij Timesource kan je rekenen op leuk werk, uitstekende begeleiding en goede arbeidsvoorwaarden.

Over de organisatie
Om het Nederlandse spoor en haar directe omgeving kwalitatief op niveau te houden en te blijven voldoen aan de wensen van verschillende belanghebbenden, voert onze opdrachtgever geregeld onderhouds- en vernieuwingsprojecten uit. Deze projecten hebben een multidisciplinair karakter met vernieuwingen binnen de techniekvelden baan en spoor, seinwezen, energievoorziening, stations, viaducten, bruggen, etc.

De afdeling Techniek Resourcing kenmerkt zich door gemotiveerde en deskundige collega’s. Door middel van systems engineering wordt de klantvraag expliciet uitgewerkt in een veilig en passend ontwerp en contract. Binnen de afdeling wordt er veelvuldig samengewerkt om zowel de projectinhoud als het projectproces te verbeteren.

Omdat onze opdrachtgever bezig is met een grootschalig intern veranderingstraject, is een flexibele instelling van belang. In dit veranderingsproces wordt onder andere gestreefd naar een meer geïntegreerde (combineren van verschillende type projecten) gebiedsgerichte projectaanpak vanuit het oogpunt van efficiëntie.

 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Beschrijving werkgever Timesource is er voor technici, engineers, werkvoorbereiders, planners, projectleiders en technisch managers.

Timesource biedt de vastigheid als werkgever en de flexibiliteit om in verschillende organisaties ervaring op te doen. Wij denken met je mee waar het gaat om jouw carrière. Met opleidingen, persoonlijke coaching en ons netwerk bij de top van technische opdrachtgevers in Nederland ben je gegarandeerd van versnelde ontwikkeling en leuke en interessante uitdagingen.

Wij bemiddelen in alle elektrotechnische specialisaties:
- Elektrotechniek en instrumentatie (E/I)
- Technische Automatisering & Control systems
- Telecommunicatie
- Duurzame energietechniek
- Elektronica
- Elektrotechnische installatietechniek

Binnen ons specialisme hebben we kennis van zaken en een relevant netwerk, waarin we voortdurend investeren. En dus is het geen toeval dat je bij Timesource op dit gebied de leukste opdrachten en vacatures vindt!

lees meer

Contactpersoon Timesource
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures System Engineer in Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures