Vacature Specialist beveiligingen middenspanning - Kolham

Kolham

Enexis
 • Enexis
 • MBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 24 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie

Door de energietransitie groeit de vraag naar elektriciteit en zijn er steeds meer opwekkingsbronnen die terugleveren aan het net. Dat stelt Enexis in Groningen voor interessante uitdagingen. We breiden onze capaciteit uit, en moderniseren en automatiseren ons netwerk. Als specialist beveiligingen draag jij bij aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van ons middenspanningsnetwerk.

Je werk in het kleine team Specialisten Beveiliging is superdivers. Denk aan het beveiligen van systemen, het gestructureerde onderhoud daaraan en werkzaamheden voor distributieautomatisering. Maar ook vervangingen van componenten en het testen van nieuwe en gewijzigde firmware, applicaties, systemen en installaties voor de oplevering. Daarbij combineer je twee werelden: elektrotechniek en IT. Een bijzondere functie dus die je alleen tegenkomt bij netwerkbeheerders, zoals Enexis. Daarom zorgen wij voor aanvullende opleiding en leer je ontzettend veel van je collega's on the job.

Een overzicht van je belangrijkste taken:

 • Je controleert en test onder meer beveiligingsrelais in verdeelstations, en programmeert beveiligingssystemen en -apparatuur op basis van het functioneel en technisch ontwerp. Daarbij controleer je de instellingen die in- of externe engineers aanleveren, bepaalt de parameters en stelt de systemen in bedrijf.
 • Je installeert en test toepassingen voor distributieautomatisering, zodat Enexis de capaciteit van het middenspanningsnetwerk beter kan managen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de voorzorgsmaatregelen om tijdens werkzaamheden een ongestoorde energievoorziening te waarborgen.
 • Je analyseert data, lost storingen in applicaties en systemen op en adviseert de technisch specialisten over de handelwijze voor beschikbaarheid, continuïteit en veiligheid. Ook draai je ongeveer negen keer per jaar mee in storingsdiensten van zeven keer 24 uur.
 • Je ondersteunt engineers in projectteams voor secundaire installaties met advies en het maken van controleberekeningen.

lees meer

Eisenpakket

Als betrokken elektrotechnische professional werk je accuraat en kwaliteitsgericht met oog voor de veiligheid. Ook kun je goed plannen en organiseren, de voortgang van verschillende werkzaamheden bewaken en helder communiceren naar je directe collega's, engineers, technisch specialisten en assetmanagers. Je werkt graag samen in een klein en hecht team en wilt je blijven ontwikkelen in je vakgebied.
    
Dit breng je ook mee:

 • Een mbo 4-diploma in elektrotechniek.
 • Ervaring in elektro- en digitale techniek en op het gebied van middenspanning.
 • Een VCA- en bij voorkeur een bhv-certificaat.

lees meer

Info salaris Bruto € 3.056 - € 4.366 p/m
Meer informatie Arbeidsvoorwaarden

In ruil voor jouw energie, zorgt Enexis goed voor je. Dit mag je verwachten:  

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.056,- en € 4.366,- op basis van 40 uur per week. Dit is inclusief 10% persoonlijk budget en 10,7% dertiende maand. Je kunt deze budgetten flexibel inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlofdagen.  
 • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris.  
 • We dragen 70% bij aan je ABP Keuzepensioen.  
 • Je krijg een Enexis bedrijfsauto en mag gebruik maken van een mobiliteitskaart met een 1e klas ov-abonnement.  
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach. 
 • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen. 


Zijn wij een match?  
We investeren graag in duurzame relaties. Om zeker te zijn van een goede match, voeren we daarom een screening uit. Deze verschilt per functie en kan bestaan uit: een assessment en het opvragen van referenties en een verklaring omtrent gedrag (VOG). Tijdens je sollicitatiegesprek vertellen we je precies waar de screening in jouw geval uit bestaat.  

Let op: vanwege onze veiligheidsvoorschriften is het bij al onze functies verplicht om Nederlands taalniveau C1 te lezen, spreken en schrijven. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Lars Eefting, Teammanager Productie, via telefoonnummer 06 11 83 69 26. 

Ben jij de persoon die wij zoeken?
Neem dan contact op met Daan Eggink (Corporate Recruiter) via [email protected] of bel / app naar 06 21 33 40 36. 

Wanneer je solliciteert ontvang je per e-mail meer informatie over hoe de procedure eruit ziet.  

lees meer

Beschrijving werkgever

Enexis Netbeheer brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Via een grotendeels onzichtbaar netwerk voorzien we ruim 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas. Met state-of-the-art-dienstverlening en netwerken bedienen we onze klanten altijd en overal. Veilig én betaalbaar. Bovendien maken we het terugleveren van zelf opgewekte, duurzame energie mogelijk. En we zorgen dat er altijd genoeg energie beschikbaar is. Dat doen we met trots, klantvriendelijk en vanuit het bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waarop we samen zuinig moeten zijn.
Meer weten? Check de video.

Team Specialisten Beveiliging is onderdeel van de afdeling Specialisten Elektro en Gas. Hierin werk je nauw samen met drie specialisten beveiliging en een specialist in opleiding. Jullie bepalen onderling wie welke taken uitvoert en bij een project aansluit. Het voorbereidende en administratieve werk doe je op kantoor in Kolham of eventueel thuis. In het veld ga je altijd met tweeën aan de slag volgens het vierogenprincipe. Want veiligheid en de allerhoogste kwaliteit staan bij ons bovenaan. Op momenten dat de spanning van het werk is, zijn we altijd in voor een geintje.
 

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Meer soortgelijke vacatures
Techniek Vacatures Kolham
Vergelijkbare Techniek Vacatures in Kolham