Vacature Senior bouwkundig engineer - Assen

Assen

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Beschrijving functie Senior bouwkundig engineer
Rijksvastgoedbedrijf (RVB)

Functieomschrijving
Bunkers, rijksmonumenten en kazernes, maar ook musea, rechtbanken en gevangenissen. Als je ergens werkt aan unieke vastgoedprojecten, dan is het wel bij het Rijksvastgoedbedrijf. Als ervaren bouwkundig engineer zorg jij ook dat onze klanten in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel ongestoord gebruik kunnen maken van het vastgoed.

Jij bent dé bouwkundig specialist in de voorbereiding van vervangings-, onderhouds- en verbouwprojecten. Het programma van eisen vertaal je naar slimme technische oplossingen en ontwerpen. Onder leiding van de projectleider duik je in het vraagstuk, verzamel je gegevens en stel je een bestek op. Je geeft bouwkundig advies met oog voor verduurzaming. Kunnen we bij een onderhoudsklus bijvoorbeeld meteen gevelisolatie toepassen? Of kunnen we bepaalde materialen hergebruiken bij een verbouwing? Hierbij werk je samen met gebruikers en E- en W-collega’s, waarbij jij als voorbereidingscoördinator de technische afstemming verzorgt.

Als wij projecten uitbesteden aan de markt, stel jij vraagspecificaties op voor externe bureaus. Tijdens de voorbereidingsfase en aanbestedingsfase beoordeel je de aangeleverde producten en adviseer je bij de selectie van aannemers. Je let hierbij op technische en kostenaspecten. Soms houd je in de uitvoeringsfase toezicht op het werk van de opdrachtnemer.

Je schuift als het nodig is aan bij bouwvergaderingen en ziet toe op de kwaliteit van oplevering van de bouwtechnische aspecten. Lopen zaken niet zoals gedacht, dan laat jij je niet uit het veld slaan. Omdat je weet wat er speelt, strijk je op natuurlijke wijze eventuele plooien glad. Tot slot draag je de revisiegegevens over aan je collega’s die zich met name bezighouden met het dagelijkse beheer.

Dit maakt jouw werk interessant:
 • Met stip op één: de vastgoedobjecten. Ooit gewerkt aan een wapenkamer, een vliegbasis of een rechtbank? Bij het Rijksvastgoedbedrijf is elk project bijzonder.
 • Afwisselende werkdagen. De ene dag ben je op je (thuis)kantoor, de andere dag reis je door Noord-Nederland en inspecteer je het werk in uitvoering. Hierbij manage je je eigen agenda.
 • Een coördinerende expertrol, waarin je veelvuldig samenwerkt met collega’s van verschillende disciplines.
 • Ruimte om bij te dragen aan kennisopbouw over jouw vakgebied, zowel op lokaal als landelijk niveau.
 • Ook volg je regelmatig trainingen en opleidingen om je kennis bij te spijkeren. Je krijgt dus de ruimte om jezelf binnen het Rijksvastgoedbedrijf te ontwikkelen.
 • Maatschappelijke impact: jij draagt als bouwkundige bij aan een duurzame en energiezuinige Rijksoverheid.

lees meer

Eisenpakket
 • Je hebt een hbo-diploma bouwkunde, aangevuld met een scala aan opleidingen op het gebied van normen en richtlijnen binnen de bouwkundige discipline.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met beheer, onderhoud en verbouw van vastgoed, opgedaan bij een vastgoedorganisatie, adviesbureau en/of aannemer, liefst in de (semi)publieke sector.
 • Je kunt complexe zaken helder uitleggen, weet goed om te gaan met eventuele weerstand, komt overtuigend uit de hoek en krijgt collega’s mee in jouw plannen.
 • Je neemt als vanzelfsprekend het initiatief, werkt graag samen en handelt adequaat bij onverwachte veranderingen.
 • Je weet wat er in je omgeving speelt, kunt goed plannen en organiseren en werkt gedisciplineerd met het oog op de klant en het resultaat.
 • Je bent in staat om over de grenzen van je eigen werkveld heen te kijken en een coördinerende rol op je te nemen in projecten als de situatie daar om vraagt.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Meer informatie Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overigearbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 26 april 2021
 • Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken digitaal plaats d.m.v. videobellen. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto's beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
Digitaal solliciteren
Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Bouwkundig Adviseur in Assen