Roetz-Bikes

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

Roetz-Bikes
  • Roetz-Bikes
  • Amsterdam, Noord-Holland

OVER ROETZ
Roetz-Bikes is een fietsenmerk met een torenhoge ambitie dat razendsnel groeit. Sinds de oprichting in 2011 laat Roetz zien dat het mogelijk is om hoogwaardige design fietsen te maken op maatschappelijk bewuste wijze. Met de opening van de Roetz Fair Factory in Amsterdam-Noord in 2016 is de sociale missie van Roetz via training en opleiding geborgd. De afgelopen jaren is Roetz op steeds meer tereinen actief. Roetz boekt succesvolle resultaten met de groei van het eigen assortiment van hoge kwaliteit fietsen en is onlangs als contractleverancier toegevoegd aan de Dynamo Retail Group collectie. Daarnaast biedt ze circulaire dienstverlening (remanufacturing) en andere innovatieve fietsmobiliteitsoplossingen aan het bedrijfsleven.
Roetz gaat uit van een circulaire productiemethode met deels mensen die worden opgeleid tot fietsenmaker of fietstechnicus. Naast productie van een eigen fietscollectie, herproduceert Roetz fietsvloten in opdracht van vlooteigenaren en verlengt daarmee de levensduur en terugverdientijd van assets. Het afzetgebied van Roetz breidt zich steeds verder uit over West-Europa en bestaat uit 3 kanalen: fietswinkels/dealers, particulieren (ecommerce) en B2B (zakelijke markt, leasemaatschappijen en (fiets)vlooteigenaren). De nieuwe planner/inkoper zal zich bezig houden met planning en inkoop ten behoeve van alle kanalen.

In een recent verschenen blog van Roetz-Bikes over remanufacturing worden de kansen voor een meer circulaire aanpak binnen de tweewielermarkt beschreven. Door circulaire samenwerkingen met en opdrachten voor oa. NS OV-Fiets, Swapfiets en Ubers JUMP, heeft Roetz track record opgebouwd en is zij uiterst goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in deze ontwikkeling.

Daarnaast werkt het Roetz innovatie team van ontwerpers en ingenieurs, aan de e-bike van de toekomst: een elektrische fiets waarbij circulariteit centraal staat tijdens alle fasen van de levensduur, van materiaalkeuze en ontwerp, tot gebruik, reparatie, herfabricage en klaarmaken voor volgende levenscyclus. Deze nieuwe smart circular e-bike zal medio 2022 gelanceerd worden.



Locatie

Roetz-Bikes https://cdn.technicus.nl/logo_groot/12f8aa00ebcd0d547bc7c50669c2fc5a15e9821fe2256f5b.png https://cdn.technicus.nl/logo_groot/12f8aa00ebcd0d547bc7c50669c2fc5a15e9821fe2256f5b.png
1021KD Amsterdam Noord-Holland NL