+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Automation Engineer Emmen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Xelvin

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Xelvin

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands, Engels (talen)

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

In deze rol werk je aan het verbeteren en automatiseren van industriële processen. Je gebruikt je kennis en creativiteit om problemen op te lossen en processen te optimaliseren. Je werkt samen met een team van Engineers, Monteurs en Planners. Jouw inbreng is belangrijk voor de toekomst van de industrie. Je krijgt de kans om met nieuwe ideeën te komen en projecten te leiden. Dit is een unieke kans om impact te maken en bij te dragen aan innovatie. Lees door en ontdek waarom wij jouw volgende stap kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

De uitdaging
Je houdt je vanuit Emmen dagelijks bezig met het ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van nieuwe industriële processen en het optimaliseren van reeds bestaande processen. Hieronder valt bijvoorbeeld de optimalisatie van de besturing van een machine/installatie of het oplossen van een storing. Jij gebruikt jouw kennis, ervaring en innovatieve mindset om met technologie processen te verbeteren, versnellen en te automatiseren. Hierbij neem jij ook jouw collega’s mee. Je ondersteunt de servicemonteurs bij storingen en je verzorgt trainingen en instructies voor gebruikers. Collega’s kunnen met inhoudelijke vragen bij jou terecht omdat jij altijd op de hoogte bent van eventuele nieuw aangeschafte machines/installaties en alle industriële processen in de plant.

Binnen de Technisch Dienst/Maintenance afdeling van ongeveer 30 man zitten onder andere collega Engineers, Monteurs, Planners en medewerkers van het Technisch Magazijn. Omdat jij een duidelijk overzicht hebt van de taken en verantwoordelijkheden van jouw collega’s neem jij de leiding over projecten en stuur je collega’s aan. Er wordt van jou dan ook een actieve en zelfstandige houding verwacht waarbij je het leuk vindt om de leiding te nemen en te delegeren. Je krijgt de mogelijkheid om je vrij te bewegen bij projecten en met innovatieve ideeën te komen voor automatisering binnen de plant. Jouw invloed op de markt van dit bedrijf in Nederland kan dus aanzienlijk groot zijn, als je de vrijheid en het vertrouwen goed benut. Jij draagt dagelijks direct bij aan innovatie, digitalisering en de toekomst van een florerende industrie in Nederland!

Wat vragen wij?

  • Je hebt een afgeronde technische HBO/WO opleiding in de richting van elektrotechniek, industriële automatisering of een vergelijkbare richting;
  • Je hebt minimaal 5-10 jaar relevante werkervaring als automation engineer, service technician of een vergelijkbare rol binnen een industriële of productieomgeving waar gebruik wordt gemaakt van zowel hardware/software als elektrotechniek;
  • Je hebt kennis en ervaring met PLC/IPC systemen (Siemens in het bijzonder) en DC- en AC aandrijvingen;
  • Je bent praktisch ingesteld en je hebt een onafhankelijke werkhouding;
  • Je kan je vloeiend uitdrukken in Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • Grote affiniteit met meet en regeltechniek.
Ben jij geïnteresseerd in deze functie of wil je graag meer weten? Neem dan contact met mij op.
Lex van Kalker
Managing Consultant bij Xelvin
via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.
06-51012842
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in