+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Kerkrade.

Bouwkundig projectmanager - Gemeente Kerkrade Kerkrade

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

YER

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • Auto v/d zaak, Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

De gemeente Kerkrade zoekt een bouwkundig projectleider voor een speciaal project. Ze gaan het Stadskantoor herontwikkelen en verduurzamen. Ook de inrichting van de kantoorwerkplekken en -omgeving wordt aangepast voor vitaal werken. Er zijn al plannen gemaakt, maar deze moeten nog verder uitgewerkt worden. Het is een kans om bij te dragen aan een duurzamere en gezondere werkomgeving voor ambtenaren. Meer weten over deze leuke kans? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Gemeente Kerkrade zoekt een bouwkundig projectleider


De functie

Als gemeente Kerkrade zullen we het Stadskantoor, gelegen aan Markt 33 in het centrum gaan herontwikkelen. Het Stadskantoor is 22 jaar geleden verbouwd. Inmiddels dient het pand opnieuw te worden verduurzaamd. Er zijn verschillende scenario’s onderzocht en er is een keuze gemaakt voor een van de scenario’s. De verduurzaming moet vóór de zomer 2025 zijn afgerond.

Tegelijkertijd willen we de inrichting van de kantoorwerkplekken en kantooromgeving aanpassen. Als werkgever willen we voor onze ambtenaren vitaal werken in een vitale werkomgeving zo optimaal mogelijk laten plaatsvinden. Dit stelt eisen aan de manier waarop we ons werk doen op kantoor.

Daarvoor moeten we een duidelijk beeld hebben van de manier waarop wij gebruik maken van de werkplekken. In 2022 is daarvoor een ambtelijke notitie “Visie op Werken en kantooromgeving“ opgesteld. Hierin is een beeld geschetst van de mate waarin medewerkers willen thuiswerken, welke werkzaamheden het beste op kantoor kunnen plaatsvinden en welke behoeften er zijn voor de inrichting van de werkplek zowel thuis als op kantoor alsook voor de kantooromgeving.

Op basis hiervan zijn er voorstellen gedaan voor de inrichting van de thuiswerkplek alsook voor het aanpassen van de kantoorwerkplek en kantooromgeving. Hierdoor kunnen de werkzaamheden beter worden gefaciliteerd en het comfort voor de medewerkers worden verbeterd. Ook is een budget beschikbaar gesteld om een aantal pilots uit te voeren om de inrichting van de kantooromgeving vanuit het perspectief van vitaal werken te verbeteren.

Voor de inrichting van de thuiswerkplek zijn maatregelen getroffen De herinrichting van de kantoorwerkplek en kantooromgeving is beperkt uitgevoerd. De pilots zijn inmiddels wel opgestart. We willen in samenhang met de verduurzaming eveneens de inrichting van de werkplekken en omgeving voor het Stadskantoor aanpakken. De visie van 2022 zal herijkt moeten worden, aangezien er inmiddels wijzigingen in aantallen medewerkers zijn opgetreden. Tevens moet opnieuw worden bekeken hoe hybride werken in de praktijk wordt toegepast.

Twee ontwikkelingen zijn hierbij eveneens van groot belang.

  1. Er wordt nu een nieuwe visie op dienstverlening opgesteld om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening richting burgers en ondernemers voldoende zichtbaar en toegankelijk zal zijn. Op de begane grond van het Stadskantoor bevindt zich het Burgerplein. Op basis van een nieuw Dienstverleningsconcept (DVC) zal het Burgerplein opnieuw dienen te worden heringericht.
  2. Daarnaast moet een definitieve oplossing worden gevonden voor het cluster Handhaving. Dit cluster zit nu nog in een onderwijspand in het centrum (het Martin Buber-gebouw), maar zal moeten worden verplaatst, aangezien in september 2025 het onderwijs op deze locatie uitbreidt en meer ruimte nodig zal hebben. De huidige werkplekken van het cluster Handhaving zullen hiervoor worden gebruikt. Het is van belang om het cluster zichtbaar in het centrum te houden. Het Stadskantoor vormt hiervoor een mogelijke locatie, waarbij een deel van de werkzaamheden waar direct klantencontact van belang is eveneens op de begane grond moet worden ingepast. Naast het Stadskantoor zal ook naar een aantal andere locaties worden gekeken.

Naast het Stadskantoor ligt er eveneens een verduurzamingsopgave voor het Raadhuis, gelegen aan Markt 1 in het centrum.

Fasering en tijdsplanning:

Fase 1) Herinrichting Stadskantoor:

Er dient middels een aanbesteding een extern bureau te worden geselecteerd dat verantwoordelijk wordt voor het doorlopen van de volgende stappen:

Stap 1: Opstellen benuttings-en bezettingsplan front-office en verdiepingen Stadskantoor:

Inzichtelijk dient te worden hoe de front-office en de verdiepingen in het Stadskantoor door medewerkers daadwerkelijk worden benut en worden bezet. Daarbij dient het nieuwe werkplekconcept uitgangspunt te vormen.

Voor de front-office zijn 2 vragen van belang:

1) Bepalen bezetting en benutting van front-office op basis van het nieuwe DVC

2) Indien het Stadskantoor voor het cluster Handhaving de voorkeurslocatie vormt: bepalen bezetting en benutting van begane grond en verdiepingen.

Voor de back-office wordt op basis van de benutting en bezetting van de front-office duidelijk welke functies op de begane grond verplaatst dienen te worden naar een van de verdiepingen. Tevens dient het nieuwe werkconcept voor de verdiepingen te worden vertaald. Daarvoor zullen de eerder verkregen data over bezetting en benutting dienen te worden herijkt.

Stap 2: Opstellen schetsontwerpen voor frontoffice en backoffice

Op basis van het benuttings-en bezettingsplan dienen schetsontwerpen te worden gemaakt.

Stap 3: Definitief maken ruimtelijk PvE per verdieping en begane grond

Op basis van de schetsontwerpen dient een inpassingsstudie op ruimteniveau te worden gemaakt. Dit dient te worden vertaald in een globale investeringsraming.

Stap 4: Inzichtelijk maken vervolgstappen

Inzichtelijk dient te worden gemaakt welke vervolgstappen moeten worden gezet.

Het ruimtelijk PvE, de globale investeringsraming en vervolgplanning dient in de 1e helft van juni gereed te zijn. Dit dient te resulteren in een integraal voorstel voor het College. Besluitvorming dient begin juli dit jaar plaats te vinden.

Fase 2) Uitwerking duurzaamheidsscenario Stadskantoor

Er dient een extern bureau te worden geselecteerd voor het uitwerken van het duurzaamheidsscenario door het gereed maken van een technisch PvE incl. een stichtingskostenopzet.

De raad dient einde juni dit jaar een besluit hierover te nemen.

Fase 3) Verduurzaming Raadhuis:

Voor de verduurzaming van het Raadhuis dient een onderzoek te worden gestart naar de verduurzamingsmogelijkheden van het Raadhuis, waarbij de mogelijkheden verwerkt worden in scenario’s. Op basis hiervan zal een voorkeurscenario worden gekozen.

Besluitvorming College dient einde juni plaats te vinden.



Gevraagd

Taken en verantwoordelijkheden bouwkundig projectmanager:

De projectmanager is verantwoordelijk voor de coördinatie en/of uitvoering van de werkzaamheden zoals bovenstaand aangegeven.

Betrokkene moet een gedetailleerder plan van aanpak maken en is verantwoordelijk voor het realiseren van de resultaten binnen de gestelde termijnen.

De projectmanager organiseert en coördineert de bijeenkomsten van de diverse werkgroepen. Betrokkene verdeelt taken en stelt tussentijds deadlines die betrokkene actief monitort. Betrokkene stuurt de externe bureaus aan die meewerken aan het project. Betrokkene houdt hen aan deadlines en afspraken, zodat het project volgens afspraak wordt opgeleverd of, wanneer dat niet lukt, tijdig laten weten wat er wél lukt en in overleg doorgaan.

Betrokkene bereidt opdrachtverleningen voor. Opdrachtverstrekkingen vinden plaats door de directeur. De projectmanager legt verantwoording af aan de integraal projectleider.

Competenties:

Betrokkene dient ruime ervaring te hebben met de coördinatie van complexe bouwprojecten.

Bijzonder van belang is het leidinggeven aan technische teams en aansturing van projecten. Verwacht wordt een minimale werkervaring van 5 jaar als projectmanager bij voorkeur in een soortgelijke organisatie.

Betrokkene dient goed te zijn in timemanagement, vooral als het gaat om de planning van deadlines en tussentijdse doelen stellen én behalen.

Betrokkene dient probleemoplossend te zijn en kennis te hebben van projectmanagement-processen waarmee de juiste stappen door de medewerkers en externe partijen worden gezet.



Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

  • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
  • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
  • Reiskostenvergoeding of leaseauto;
  • Goede pensioenregeling;
  • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd;
  • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein;
  • Intensieve en persoonlijke begeleiding;
  • Desgewenst deelname aan een persoonlijk coachingstraject;
  • Inspirerende masterclasses.


Bedrijfsomschrijving


YER biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in