+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Regelanalist - Gemeente Leeuwarden Leeuwarden

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

YER

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract

Vacatureomschrijving

Interim Opdracht via YER


De functie

Via het Omgevingsloket kunnen particulieren en bedrijven in Leeuwarden straks een vergunning aanvragen of een melding doen. De gemeente Leeuwarden heeft de ambitie om haar huidige dienstverlening op peil te houden, ga jij ons helpen om die ambitie tot uitvoering te brengen? Wij zoeken bij gemeente Leeuwarden een Regelanalist voor 32-36 uur per week.

Als Regelanalist ben je verantwoordelijk voor de vertaling van het omgevingsplan naar het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet), de ontwikkeling én het beheer van het Omgevingsloket voor gemeente Leeuwarden. Kortom, jij draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het omgevingsplan en de verbetering van de dienstverlening door middel van jouw digitale en communicatieve blik, waarbij je het juridische aspect en de klant niet uit het oog verliest.

Je werkt mee aan de ambities van de gemeente Leeuwarden. Dit doe je samen met collega's van planontwikkeling, stedenbouw, milieu, gebiedsmanagers, publieke dienstverlening, projectmanagers, de omgevingsdienst (FUMO) en andere gemeenten in de regio. Ook heb je veel contact met vergunningverlening en toezicht & handhaving.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Je coördineert nieuwe beleidsstukken zodat deze passend zijn in de structuur van het Omgevingsplan;
  • Je vertaalt de juridische regels in begrijpelijke vragenbomen en publiceert deze in het omgevingsloket;
  • Je analyseert gebruikersvragen over het Omgevingsloket in relatie tot de regelgeving en vragen die bewoners en bedrijven stellen aan de gemeente;
  • Je publiceert veel gestelde vragen en antwoorden (FAQ’s) op de website en stelt rapportages op over het gebruik van het Omgevingsloket;
  • Je stemt af met publieke dienstverlening over juiste formuleringen en toelichtingen in het loket;
  • Je stemt af met de collega's van vergunningverlening, toezicht en handhaving over de juiste informatie in het omgevingsloket.
  • Je bent gesprekspartner voor de softwareleverancier van de toepasbare regels en het IPLO.


Gevraagd

Je bent een pionier en gaat graag op ontdekking, zo ook om te ontdekken hoe je deze functie verder gaat invullen en vormgeven. Je hebt gevoel voor onze organisatie. Om optimaal samen te werken binnen en buiten onze organisatie ben je proactief, je zoekt collega's op en deelt ook ongevraagd informatie en bevindingen. Je kunt goed luisteren en doorvragen om tot de kern van zaken te komen. Je bent kritisch op kwaliteit, maar balanceert dit met genoeg pragmatisme en creativiteit om voortgang te boeken. Gevoel voor organisatie, besluitvorming en humor komen daarbij goed van pas.

Wij worden blij als je over het volgende beschikt:

  • Je bent een ervaren adviseur ruimtelijke ordening
  • Je hebt een hbo- of academische opleiding afgerond (juridisch)
  • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn sterk ontwikkeld, waarbij je het juridische kader kan omzetten in begrijpelijke taal 
  • Je hebt affiniteit met de DSO (Digitale Stelsel Omgevingswet)
  • Je bent analytisch sterk en weet data in een bredere context te plaatsen waarbij je scherp op datakwaliteit
  • Je hebt affiniteit met (publieke) dienstverlening


Aanbod

Deze opdracht is beschikbaar op detacheringsbasis via YER en staat tevens open voor ZZP'ers.



Bedrijfsomschrijving


Leeuwarden is een dynamische en bruisende stad waar het goed wonen, werken en recreëren is. Leeuwarden heeft een prachtig historisch centrum en fraaie dorpen. De gemeente Leeuwarden heeft ruim 127.000 inwoners. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Leefbaarheid en een goed woonklimaat voor al onze burgers staat bij ons hoog in het vaandel.Bij het team Plannen en Vergunningen werken we hard aan de fysieke omgeving. We maken bestemmingsplannen en beoordelen (omgevings)vergunningen. Het team Plannen en Vergunningen valt onder de sector Duurzame Omgevingskwaliteit. In de lijn van de aanstaande Omgevingswet werken we nu al als sector onder het motto "ruimte voor ontwikkeling, waarborgen voor kwaliteit". Ons team bestaat uit circa 30 enthousiaste collega’s en we werken hybride.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in