+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Vergunningverlener APV - Gemeente Súdwest-Fryslân Sneek

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

YER

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract

Vacatureomschrijving

Interim Opdracht via YER


De functie

Wij zoeken (op korte termijn) een breed inzetbare vergunningverlener APV.

Als specialist en teamspeler neem je graag het initiatief en sta je voor een professionele en oplossingsgerichte dienstverlening. Nauwkeurig, met oog voor de details en respect voor de klant en organisatienormen en waarden. Waarbij je niet wegloopt voor een moeilijk gesprek. Je bekijkt zaken graag vanuit verschillende invalshoeken, denkt in mogelijkheden en biedt waar mogelijk maatwerk. Je staat open voor feedback en biedt je collega’s graag de helpende hand.

Team Vergunningen

Het team vergunningen, dat bestaat uit 30 enthousiaste en deskundige collega’s, maakt deel uit van de keten Omgeving en voert de regie over het totale proces van vergunning verlening. Van het beoordelen en toetsen van de aanvraag tot en met afgifte van de vergunning of een beargumenteerde afwijzing. In onze snel veranderende samenleving verwachten inwoners van de gemeente flexibiliteit, dienstverlening, creativiteit en innovatie. Als team proberen we hier op in te spelen en zijn we erop gericht om in overleg met onze inwoners goede resultaten te behalen. Of het nu gaat om bouw, sloop, het aanleggen van inritten, werkzaamheden aan monumenten, het organiseren van een evenement of het exploiteren van een horeca gelegenheid: wij zorgen voor de juiste vergunning en streven er naar om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden.

Verantwoordelijkheden

Medewerkers van het team vergunningen zijn flexibel inzetbaar. Als vergunningverlener ben je inzetbaar op het brede taakveld van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV en vele andere bijzondere wetten):. De nadruk ligt op evenementen en drank & horeca.

Taken

  • Je behandelt vergunningsaanvragen op grond van de APV en andere bijzondere wetten. Je toetst deze (inhoudelijk) aan geldende regels en je stelt een gemotiveerde toekenning of afwijzing op;
  • Je geeft advies aan aanvragers en zoekt indien nodig afstemming met collega’s en andere betrokken partijen;
  • Je informeert bewoners en bedrijven over het brede terrein van bijvoorbeeld een terras of een evenement;
  • Binnen de wettelijke termijnen bewaak je de voortgang van het proces van vergunningverlening;
  • Je volgt en evalueert ontwikkelingen op je aandachtsgebieden en denkt mee over verbeteringen in de samenwerking binnen de Keten Omgeving.
  • Je neemt deel aan projectgroepen, bijvoorbeeld in het kader van de omgevingswet.


Gevraagd

De kandidaat is inzetbaar vanaf 5 februari 2024 tot 1 september 2024 voor 32-36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

  • Je bent initiatiefrijk en weet van aanpakken en bent in staat om naast reguliere werkzaamheden ruimte te creëren voor extra taken en projecten;
  • Je signaleert problemen en mogelijkheden die je zelfstandig oppakt en zoekt daarbij actief samenwerking op met de andere teams als dit nodig is;
  • In jouw werk treed je met daadkracht en besluitvaardigheid op;
  • Je wilt je actief inzetten bij de transitie die de Omgevingswet teweegbrengt;
  • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.


Aanbod

Deze opdracht is beschikbaar op detacheringsbasis via YER en staat tevens open voor ZZP'ers.



Bedrijfsomschrijving


Súdwest-Fryslân, een gemeente met ruim 90.000 inwoners en zes van de elf Friese steden. Weidse vergezichten en open ruimte, met daar tussenin steden en dorpen die hun rijke culturele en monumentale historie koesteren. Súdwest-Fryslân is een ambitieuze en slagvaardige gemeente die zich richt op de mogelijkheden en krachten van de gemeente en haar inwoners. Wij hebben ambities en willen onze diensten zo optimaal mogelijk uitvoeren met collega’s die met plezier hun werk doen. Onze organisatie bestaat uit 4 grote dienstverleningsketens gericht op Ruimte, Sociaal Domein, Omgeving en Klantcontacten en onze programma-organisatie Ontwikkelen.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in