+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Helmond.

Projectleider woningbouw - Gemeente Helmond Helmond

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

YER

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • Auto v/d zaak, Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

In Helmond zoeken we een projectleider woningbouw die ook van maatschappelijke vraagstukken houdt. Je gaat aan de slag in een stad die groeit en waar veel nieuwe woningen gebouwd worden. Jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze plannen goed uitgevoerd worden. Je werkt samen met verschillende mensen en partijen. Het is een kans om bij te dragen aan een beter leven voor de inwoners. Je werkt op een afdeling die belangrijk is voor de stad en waar veel aandacht is voor samenwerken. Enthousiast om verder te verkennen? Ontdek alle details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

Gemeente Helmond zoekt een projectleider woningbouw (met affiniteit met maatschappelijke vraagstukken)


De functie

De uitdaging

Midden in de Brainport regio verbindt Helmond heerlijk wonen aan bruisende economische bedrijvigheid. Een stad in beweging! Want de gemeente staat voor een enorme schaalsprong. Tot 2040 worden er 15.000 nieuwe woningen gebouwd en stijgt het aantal banen met ongeveer hetzelfde aantal. Dit betekent groei naar 115.000 inwoners. Met alle kansen en uitdagingen die daarbij horen. Want tegelijk moeten ook de voorzieningen in de stad meegroeien. Uiteindelijke doelstelling is het leven beter te maken voor zoveel mogelijk inwoners: een inclusieve, duurzame en levendige stad. 

Helmond staat bekend om zijn bijzondere aanpak van de woningbouw zoals Brandevoort en Suytkade. Als projectleider werk je vanuit de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O). Voor deze afdeling liggen economische en maatschappelijke opgaven op het gebied van economie, werkgelegenheid, ruimte, cultuur, mobiliteit en milieu. Dat zijn opgaven die door bestuur en samenleving als belangrijk worden gezien om inwoners en ondernemers de gelegenheid te geven om maximaal te kunnen ondernemen, te wonen en te leven. Dat doen we samen met partners en stakeholders; integraal en vraaggericht. We werken van buiten naar binnen en stellen het netwerk en samenwerking centraal! Daarbij zijn de behoeften en ontwikkelingen in de markt en de omgeving om ons heen richtinggevend.

Helmond is volop in ontwikkeling, en jij bent bereid daar op verschillende manieren aan bij te dragen. Je werkt graag op het kruispunt van ruimtelijke, sociale, economische en duurzaamheidsopgaven. Helmond heeft ook bovenregionaal een steeds bekendere naam. Een landelijke dimensie aan jouw projecten schrikt je niet af, maar trekt juist aan.

Jouw rol als projectleider

  • Je speelt een belangrijke rol in de realisatie van de ambities in de diverse programma’s en projecten conform de strategische agenda van de gemeente Helmond (*).
  • Je regisseert, coördineert, communiceert en organiseert het samenspel met externe partners, collega’s en het bestuur om te komen tot een gezamenlijk resultaat. Je geeft leiding aan multidisciplinaire projecten. 
  • Je bent de inhoudelijke adviseur aan de interne organisatie, het management, de directie en het college.
  • Je geeft sturing aan een projectteam dat werkzaam is in het gebied Helmond Noord.
  • Samen met het team draag je zorg voor zowel de voorbereidingswerkzaamheden als de uitvoering. Dat betekent dat jij samen met het team een Stedenbouwkundig Plan opstelt, zorgt dat een grondexploitatie wordt opgesteld en onderhandelingen voert met ontwikkelaar(s) met als doel het sluiten van een anterieure overeenkomst. Maar ook RO-procedures zoals het wijzigen van het omgevingsplan begeleidt.
  • Je kent de relevante ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op het project en ontwikkelt een visie en verschillende scenario’s voor de gemeente om daar op in te spelen.
  • Jij signaleert draagvlakproblemen bij planning en realisatie van ontwikkelprojecten in samenwerking met relevante partijen.
  • Je bent verantwoordelijk dat binnen het budget en geplande tijd, een kwalitatief goed eindresultaat wordt opgeleverd. 


Gevraagd

Ideale projectleider

De ideale projectleider heeft ruime ervaring als projectleider in zowel het fysieke als het sociale domein, is een kei in plannen en organiseren en resultaatgericht. Je hebt affiniteit met maatschappelijke kwesties. Je hebt ruime ervaring met participatietrajecten en het actief betrekken van inwoners. Een zeer goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen zijn noodzakelijk. Je hebt lef, bent creatief en hebt goede gespreksvaardigheden; je bent in staat je projectteams in de juiste richting te bewegen. Je weet draagvlak en verbinding te creëren bij en tussen collega’s, bestuurders, woningbouwcorporaties en bewoners. Je bent iemand die heel toegankelijk en laagdrempelig is. Je hebt vrijheid om te handelen, maar beseft dat dat altijd rust op een solide, gedeelde basis van opdracht, voortgangsbespreking en verantwoording aan de programmamanager. Je zorgt ervoor dat we samen resultaat boeken op jouw opdrachten. Vanzelfsprekend heb je hbo/wo werk- en denkniveau. 



Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

  • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
  • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
  • Reiskostenvergoeding of leaseauto;
  • Goede pensioenregeling;
  • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd;
  • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein;
  • Intensieve en persoonlijke begeleiding;
  • Desgewenst deelname aan een persoonlijk coachingstraject;
  • Inspirerende masterclasses.


Bedrijfsomschrijving


YER biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.Past de gemeente Helmond bij jou?Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door medewerkers van gemeente Helmond in het volgende filmpje.Wil je het verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in